Drina, raj za mušičare

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
maric je napisao(la):
Pa jesam postavio tu konstataciju pa ste poceli da palamudite. Ti si lepo odgovorio da je problem samo ako je velika voda pa posle spadne pa ostane ikra na suvom I to je tacno. Ali pazi sad sad je voda nagruvala, riba se verovatno sad ni ne moze mrestiti.Jel tako? sta ce se desiti ako za par dana bude voda ok tj riba se izmresti  I oni zatvore branu I ikra ostane na suvom? Mozda sam ja napisao pogresno. Ili sam protumacen pogresno?

Ako bi ostala stabilno velika super bi mrest bio. Ali nema vise to veze sa vodostajem jer vodostaj Drine najmanje zavisi od vremenskih prilika. Ja sam ti samo rekao da si pogresno konstatovao da ce biti los mrest zbog velike vode, a koliko se secam to je bila tvoja prvobitna konstatacija. Dakle palamudis :hammer:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Oholi fasciniran sam ljudima koji sve znaju, I koji su prozorljivi da znaju sta si mislio ili hteo da napises itd. To je Boziji dar. Moze I neka kinta da se uzme. Napisati ''ODE MREST U KLINAC'' znaci toliko toga. Ali STAP ZA GRADACKOG LIPLJENA samo jedno. Znaci mozemo da palmudimo do sutra. Као u svakoj temi. Pitao sam lepo I dobio odgovor koji sam znao da je mrest odlican kad je velika voda jel tako, I da je katastrofa ako voda opadne I ikra ostane na suvom. E sad ako je ova voda po vama normalna za mrest, I ako mislite da ovi nece zatvarati branu I akumulirati vodu posle ovoga I smanjivati nivo reke ja se izvinjavam I ok je sve.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Evo  bas  sad gledam sta je to bilo na Drini Ima vise toga  ali evo  na stranici ,,,faktor,, stoji da je naglo ispustanje vode iz akumulacije Perucac uticalo da dodje do pomora ribe u akumulaciji,,,  Doslo je do pada vodostaja  oko 2 metra tako da je  jedan dio ribe ostao na  obali .. 

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Pazi maricu...i ti se bavis "prozorljivoscu" da li imas informaciju da ce bas da akumuliraju vodu toliko da ostane na suvom? A inace mutna voda je prirodna pojava tako da ne verujem da prvise utice na mrest.
A sto se stapa tice....vrlo je prosto, ja sam stvarno pomislio da si ga kupio zablipca...nisam obratio paznju da je petica cini mi se? Obzirom koliko ulazes u onaj stap sto si radio nista me ne cudi pa i da uzmes stap za lipca.... ti i ja se znamo licno sasvim solidno i sa tobom mi je ok zajebancija....

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ma covece nisam te ni jedanput prozvao za stap. Skinuo sam ti kapu a mogao si da cutis. Samo sam pitao da li mislite da ludaci nece zatvoriti branu da bi akumulirali vodu koja ce stici iz Crne gore I ostalih vodotokova koji su u klincu?Mislite da nece I tu se sve zavrsava. Na osnovu cega kontas da je neko glup?Rumenige II Mirotocivi konta jer objavljuje citate koje nije lepo ni prepisao.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Maricu ja nisam prepisivao vec citra sto sam jasno i naglasio... :whistle:

A moj citatje bio namenjen onima koji ce se osetiti prozvanima i komentarisati ga, zao mi je sto si to ti, ali dokazao si da te je zabolelo(valjada si se pronasao)

I odlicno sam ja citirao, samo ti lose guglas... :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Izgleda da lose guglam. Dzordza si oskrnavio ali dobro. Svako fura svoju filozofiju. Ja sam dobio odgovor, nazalost ne na forumu vec od ljudi koji imaju malo znanja iz ove oblasti tako da mirna backa, I vuk sit I ovce na broju :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ne. nekada je bolje ostati u neznanju. Onda covek pomisli da je pametan :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Maricu nisam ni prozvao tebe za stap. Prozvana je jedna novopecena sveznalica. Ti nisi. Ti nadam se znas sta mislim o tebi. Ne foliram se i otvoreno pricam. Ali ako nemas pouzdan izvor od nekoga ko radi na brani i ti samo pogadjas vodostaj.
Realno imam koga da pitam ko je skolovan i zna dal smeta mutno za mrest.... al iskreno nema potrebe da smaram cobeka sa tim.
U svakom slucaju brane su nesto sto nikako ne volim. Cak ni kad od neke reke naprave salmonidnu vodu

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Samo jedna napomena ricma... i ti sto su na brani se ne pitaju mnogo. Drugacije se odlucuje o pustanju vode. Nisi skroz pouzdani. Uglavnom jesu. Al....

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ma pusti to u klinac od Drine nema nista do juna. A I Gradac tesko za subotu.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Cekam ja tebe na drini.... ne rece mi hoces u stap da se kladimo? Ja ulazem svoj najskuplji a ti svoj :)

Vrh Dno