Drina, raj za mušičare

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
208
Postali smo sebicni, gledamo samo sebe i svoje potrebe, blenda se skupila, sira slika ne postoji, "mi" i "nase" je sada "ja" i "bolje ja nego neko drugi", koliko je meni poznato lipljen je u ekspanziji na Cukotki i juri strimere, za Drinu stvarno nisam cuo...mozda sam postao zajedljiv pa i ljubomoran na ove koji imaju vremena za ribolov, s' godinama dzangrizaviji ali "mi" i "nase" cu potraziti na drugim rekama, ne vredi drugacije

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
391
Voleo bih da si poceo da musicaris pre 20 god i da si na forumu bio 15 god, imali smo i tu temu lov klena u vreme lovostaja pastrmke kao i najavljeni lov lipljena od 40cm kad je ribe bilo u tragovima.
Ali to je neka druga prica. U pravu si. Iluzorno je razglabati dalje. Pecajte u maju na Drini lipljena i to je to. Ja to ne podrzavam i to je moj stav i misljenje. Ne znaci da sam u pravu.

vodomar

Newbie
Učlanjen(a)
10.05.2016.
Broj reagovanja
0
Potpuno normalno razmišljanje, kolega Mariću.
Ja sam učen da se riba ne peca u mrestu (zabrani). Kada sam odrastao, shvatio sam da to tako i treba da bude. Ako se neka od riba slučajno nadje na udici, treba je vratiti u vodu. Ništa strašno. Ali ciljano pecanje Lipljena, ne dolazi u obzir.
Neko bi se napravio mudar, i pecao "pastrmku" na plivajuću, iako zna da je neuporedivo manja šansa da se uhvati ista.
Strimer je već korektna i logična opcija.

easyrider_

Full member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
657
Blenda se skupila... to je tacno... takav vakat dosao... sebicnost u ekspanziji mnogo jace od lipljena na Cukotki...
Pecarosi svih vrsta, koji hvataju udicom: koji nose i ne nose, prirodni ili vjestacki mamci, u mrijestu il van njega samo su velika kap u odnosu na ostale elemente ili ti cimbenike... pogotovu na rijeci gabarita Drine...
Ovdje gdje zivim zakon jos uvijek do nekle fercera i revir je veliki i privatni sa odrzavanjem i brigom... svi ribolovci ovdje su samo musicari od marta do oktobra- fly only bez povratne kuke. I uprkos tome (divlje) ribe ima duplo manje u odnosu na prije 12 godina kad sam poceo ovdje da lovim... duplo manje!
Ovdje narod nema vremena da se zajebava sa nelegalnim ubijanjem ribe (struja, dinamit i sl) a ipak ribe je sve manje i to vidno...
Sve je vise hidroelektrana, sve je vise pesticida koji se slijevaju u vode, sve je vise poplava i erozija koje mjenjaju u potpunosti tokove...
Ne lovim mimo sezone i gledam da i u sezoni ribu sto manje ostetim... poznajem ribocuvare koji uzimaju skoro svaki put 1-2 ribe za rucak... al ne mislim da je to presudno...
Divlji dio Neretve npr. : svi mjestani i okolci koji dodju love na udicu (varalica, prirodni mamac[zabranjeno] ili musica) nose ribu i opet mlade i divlje ribe ima... bas je ima... A zasto...?
Nema covjeka toliko cesto u blizini, nema (jos) elektrane na tom dijelu, nema njiva i puteva... divljina... kanjon... medjedi obaraju ljudima kosnice... i profesori dolaze jos iz Beca i otkrivaju nove vrste insekata...
Dovoljno je da smo tu... takvi kakvi smo... ja prvi medju vama...
Bistro!

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
391
Elem jedna fotka sa plavog camca od 2009 god kad smo kum i ja uzivali gledajuci krupne lipljene kojih je tada bilo bas dosta. Nekad je najbolje biti nemi posmatrac :)

458482138_10231422922211635_4390416197600093730_n.jpg

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
391
Toga ima samo u tragovima. Mada sam prosle godine imao neko cudo na stapu ali jbg :)

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
84
Elem jedna fotka sa plavog camca od 2009 god kad smo kum i ja uzivali gledajuci krupne lipljene kojih je tada bilo bas dosta. Nekad je najbolje biti nemi posmatrac :)

Pogledajte prilog 89974
Auuuuuuuu u Brhr-ovom kombinezonu sa gumenom čizmom...bljak :):hammer::naughty::bleh::bleh::bleh:
Brate tu se gazilo u to vreme u Patagonijinom kombinezonu....ajteeee molim vas, još si i čamac maznuo i pravac pelinkovac, tj prebeg u BiH :bleh::bleh::bleh:

Vrh Dno