Drina, petak 15.08.2025.
33C, javi se sporadicno, kilavo, ali uvek se da prevariti neki.
Juce mi je gadjao najveci Drinski lipljen kog sam u zivotu video i falsirao je... ili sam ja prerano lupio kontru, mada pecam na malo veci predvez i tippet, dve duzine stapa, tu i kad instant lupim kontru, vidno sporije treba skroz tamo gde je muva da se uopste mrdne, tako da ovaj put svaljujem krivicu na lipljena.
Onaj sitniji zna da se javi na mrava i emergera, mnogo, bas mnogo gadjanja i falsiranja sam imao i svakog desetog zakacim.
One sitne nisam ni hteo da snimam i slikam bezveze, al evo jednog sam snimio i par riba slikao, cisto za forum da vama prenesem kako je trenutno na Drini.
Evo par saveta za trenutni lov lipljena na suvu, mada verujem da ih znate svi:
Ovog mrava braonkastog na #20 gadja najvise na mirnijoj vodi, generalno na mrava se najvise podigne.
Emerger ista situacija kao mrav, samo sto njega slabije gadja.
Red tag, orange tag na malo nemirnijoj vodi mnogo agresivno kupi, #14 nece uopste, #17 ili manje je skroz druga prica, njega kad gadja 80% slucajeva imate lepog lipljena na stapu.
Sto se tice daljine, ne znam, do 10m sam imao samo jedno gadjanje. Sve ove ribe sam dobio na 20-25m, i sta je zanimljivo sto sam primetio.
Zbog velike duzine predveza, muva mnogo sporije pada logicno, i on kao da je vidi u tom padanju i bukvalno sekundu nakon sto muva padne na povrsinu on je gadja.
Dok ove ribe koje sam prethodno video da se jave negde, kod njih to ne vazi, njima morate da bacite 4-5m ispred i da mu navodite tacno u nos da bi se uopste podigao sa dna.