Drina, raj za mušičare

Radojica-pop

Senior member
Učlanjen(a)
21.10.2010.
Broj reagovanja
0
To za manje hrane se ne slazem nikako ako uzmemo po metru kvadratnom vode. To da ima vise ribe u onolickom Limu u odnosu na Drinu e u tome je problem. Koliko li bi trebalo da ima aktivnih riba kad je onolika Drina zamisli samo kad bi situacija sa ribljim fondom bila kao u Plavu po metru kvadratnom. Nema bre Ivke lipljena u Drini ni 10-eti deo koliko bi trebalo da ga ima.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ako se polazi od onoga ako ovi pored drine ne cuvaju zasto bih ja.... onda odosmo u k...c kolektivno.... glupo razmisljanje skroz. Treba od sebe da podjemo i sebe da menjamo.... (ja nisam skroz c&r. Da me neko ne skapira pogresno..)

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
oholi , predraze pitanje za obojicu ...
ljudi pored drine grabuljaju , bacaju bombe , seru u nju i ko zna sta sve rade i sada dodje neko sa 200km provede vikend ubije nekoliko riba i pocne kukanje na forumu . slike mu mesarske , lesevi su na slikama . glupo je razmisljanje ovakvo ili onakvo , ko smo mi a ko oni koji treba da cuvamo .
obojica ubijate ribu i gde onda vidite stetnost musicara po populaciju lipljena ili bilo koje ribe u drini?
ja nigde nisam napisao da treba pecati dinamitom vec da je udeo musicara u izlovu ribe zanemarljivo mali

PredragUE

Senior member
Učlanjen(a)
09.12.2014.
Broj reagovanja
59
Nesto slicno sam i ja rekao...ne znam sta bi ti da ti ja odgovorim....

Ja nisam ni pricao o stetnosti, bio sam sarkastican..jer nekome tirolasi sa druge strane su smetnja a nekome izgovor...meni ne smeta sto musicari odaklegod da dodju nose ribu, samo ako mogu da ulove..pa zasto su pobogu i dosli ako ne mogu da odnesu ribu do recimo Odmora na Drni i veceraju.....neka postuju velicinu lovnu i to je to...broj komada se podrazumeva..ali to nije ni blizu onoga sto se desi sa druge strane, sto samo potvrdjuje nizak nivo svesti ljudi na prostorima ex YU...

Zamisli da ti dodjes na Drinu 200km i ulovis 2 lipljana koje bi da pojedes sa drugarima u restoranu ili motelu...kuci vikendici svejedno, i onda saznas da je zabranjeno nosenje ribe, a znas da sa druge strane ljudi love i nose 10+ riba od 35-cm....naravno da bi se pitao ko je ovde lud....

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Svako treba da krene od sebe kako se ponaša i da li je to u redu.
Najviše mrzim priču drugi kradu krašću onda i ja!
Juče opet gledam kod mog prijatelje fotke,dva lipljen vrhunska,holc naravno!
Mi nemamo predstavu da li ima ili nema dovoljno lipljena u Drini samo puko nagađanje.
Kad se ne lovi nema ga a kada proključa ima ga više nego škobalja.

Prvo država treba da odradi svoj posao,precizan zakon,riblja osnova,čuvanje.

Tužno je što se stalno isti vrte u krug i stalno prepucavaju,a svi nešto kriju koja je muva,na kom mjestu je lovio i slično.
Nekada poželim da me banuju i da više ne ulazim,nemam više šta po forumima ni da vidim ni da čujem!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Sasa... nisam pomenuo da je nosenje problem....nego glupa logika....kad kradu oni onda cu i ja....

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
oholi je napisao(la):
Sasa... nisam pomenuo da je nosenje problem....nego glupa logika....kad kradu oni onda cu i ja....

Sta je kradja? Ako u toku godine odnesem par komada 40+ uhvacenih legalno?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ivke ne znam zbog cega si se pronasao.... nigde nisam napisao da imam problem sa uzimanjem ribe. Pa i ja je nosim. Glupo mi je razmisljanje da ljudi polaze od drugih i tako se ravnaju. A ne od sebe i svojih shvatanja... ja nisam nikad imao problem sa uzimanjem ribe.... volim da je klopam. Volim je svezu. Ako nemam uslova da je jedem odmah ili sutradan ne uzimam je.... zamrzavanje mi je nepotrebno....

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
oholi je napisao(la):
Ivke ne znam zbog cega si se pronasao.... nigde nisam napisao da imam problem sa uzimanjem ribe. Pa i ja je nosim. Glupo mi je razmisljanje da ljudi polaze od drugih i tako se ravnaju. A ne od sebe i svojih shvatanja... ja nisam nikad imao problem sa uzimanjem ribe.... volim da je klopam. Volim je svezu. Ako nemam uslova da je jedem odmah ili sutradan ne uzimam je.... zamrzavanje mi je nepotrebno....

Nisam se nasao prozvanim. Nego mi je pun q.... etike. To sto se drugi mackaju u pusu ne znaci da se i ja mackam. Ja ih mackam. De me zabole sta drugi rade

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Pazi meni etike nije pun k... a ako te zabole za misljenje drugih koja je poenta nastavljanja na ovu temu...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
oholi je napisao(la):

ko je napisao da se treba voditi takvom logikom i ko je nešto ukrao?
ja sam napisao da desetak c & r musicara koji većinom ništa i ne ulove ili su ulovi srazmerno broju dana na vodi zanemarljivi kolicinski,  neće ništa bitno promeniti uzeli ili ne uzeli ribu... u odnosu šta verovatno radi pretežno lokalno stanovništvo. zato ne vidim prostor da se bilo kome pametuje što je ubio par riba ulovljenih na najkomplikovaniji način, musicarenjem

Vrh Dno