MOj predlog bi bio drugaciji ......ili zabraniti svaki ribolov lipljana na obe strane reke ili ograniciti strogim C&R sa strogim kaznama....
Sve mudrovanje na temu za i protiv C&R u cilju povecanja populacije lipljana u Drini je smesno....musicari kao ribolovci koji lovom ugrozavaju ovu ribu su verovatno na lestvici na poslednjem mestu...cak iza vidri i kormorana....
da ne bi pisao jos jedan post....zakon o odrz...bla bla ribljeg fonda je bedan i jadan....mere i kazne su manje vise blage a sprovodjenje u delo nikakvo...kradja ribe svakakvim sredstvima, lov ispod mere privrednih ribolovaca, prodaja ribe na pijaci ispod mere, u ribarnicama i restoranima prodaja zasticenih vrsta..pa onda prestupi i krivolovi sportskih ribolovaca, njihov izlov u mrestu i lov ispod mere, preprodaja ribe su prestupi naspram kojih musicarenje na Drini van C&R dodje kao ne znam..nemam takvo poredjenje....sve ovo pozivanje na neke mere zastite i vracanje ribe po svaku cenu mi je smesno....srz problema je negde drugde....u musicarenju nije...