Drina, raj za mušičare

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
maric je napisao(la):
Jel bio Nesa? Kako bre Baki ne mozes da klepis ovakvog nekog od 35 u pm a das Nebi musicu a on ib urnise Jbt

Pa dao sam mu dve najbolje iz kutije.  Neću da me posle pljuje kako sam uvalio bofl muve.

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Fala Baki na musicama  :D vracam cim pocnem da vezem  :hammer:

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Uuuu kako neba baca onom četvorkom  :doh:  Taj će sledeće godine sve da odere u dužini izbačaja.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Jesi video kako dobro baca.DoBro je sto ne ode Simpson sa njim na Adu :)

ado bl.

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2011.
Broj reagovanja
0
Jedno malo pitanje.....Vidim svi pisete kako se mora daleko bacati na Drini da bi se doslo do lipena,To je u vecini slucajeva tesko izvesti sa obicnim stapom ,a i vrlo kratko muha pliva prirodnim tokom... Ja nikad nisam lovio na Drini tako i da nezanam ,ali moje bi pitanje glasilo...Dali ste ikad probali bacati sa dvorucnim stapovima i lovili tako na suhu muhu....?Prvi put sam to vidio u Norveskoj kako ljudi love na Glommi gdje je rijeka 50-70metara siroka a riba radi na sredini. Ljudi bacaju sa stapovima od 12-13fita klase 4/5 i preko 35 metara i tako love ogromne lipenove. Dali je iko od vas to probao ili dali se to sve moze izvesti sa lakocom sa obicnim stapovima?

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
227
ado bl. je napisao(la):
Jedno malo pitanje.....Vidim svi pisete kako se mora daleko bacati na Drini da bi se doslo do lipena,To je u vecini slucajeva tesko izvesti sa obicnim stapom ,a i vrlo kratko muha pliva prirodnim tokom... Ja nikad nisam lovio na Drini tako i da nezanam ,ali moje bi pitanje glasilo...Dali ste ikad probali bacati sa dvorucnim stapovima i lovili tako na suhu muhu....?Prvi put sam to vidio u Norveskoj kako ljudi love na Glommi gdje je rijeka 50-70metara siroka a riba radi na sredini. Ljudi bacaju sa stapovima od 12-13fita klase 4/5 i preko 35 metara i tako love ogromne lipenove. Dali je iko od vas to probao ili dali se to sve moze izvesti sa lakocom sa obicnim stapovima?
Ne mora se daleko bacati ali nije lose ni znati daleko zabaciti. Dvorucni stapovi (po mom misljenju) su pravljeni za losose a ne za lipljane. A i ne znam da li je moguce bacati sve te dvorucne zabacaje u vodi do pupka i iznad?

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
maric je napisao(la):
Niko nije rekao da nisi laf, nego koliko si puta bio na Drini zadnje 2 godine a da nisi pecao?minimum 2 puta a ovamo ovo, ono..

Na Drinu a vezano za temu pecanje nisam bio 2 godine...Na Drinu da idem na pecanje a da se to  zavrsi tako sto ne pecam vec setam, preskacem plotove i kradem voce i povrce iz vocnjaka i jos se tim falim, to ne Ja ....ne nikada..

p.s.pozuri sa spiskom,i prosiri ga...daj uzmi 3 kutijice udica, malo ti je dve  :bleh: :bleh:
Svakako kredita nema...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Mito taj jedan... za tri dana.... realno sranje. U nedelju nisam.imao srece. Jednog sam imao na stapu i par promasaja...lepe ribe... al slazem se sa bakijem rmbacenje zesce. Al zato sam ja bio na mestu gde sam na 3m imao ribe oko sebe ;)

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ja nemam vrmena da budem cjeli dan na vodi.Preskačem jutro i sumrak.Dva najopasnija termina.Tako da svkao pecanje i nije bog zna nešto i ako mi se prosreći da ubodem aktivne ribe bude dobro.
Ovih dana su velike vrmenske promjene usled oscilacija pa i riba se pomjera i zeza oko muva.
Ko ima vremena da bude dan-noć na vodi mora imati rezultat.
Ja sam vidjeo par dobrih kupljenja ali su bila jako daleka,nemoguće mi je ubaciti mu tu.

Ado ja neznam da li je ko probao lipljena,izbačaj često treba,mada ima mjesta gdje je relativno blizu.
Valjalo bi probati,što suvu može i nimfa-mokra.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Mušičarenje na Drini za mene nikad nije sranje. Da je teško, teško je. Da se hvata jako malo riba -  tačno. Mnogima se to nimalo ne sviđa, pa odustanu posle par pokušaja.  Ali su zato ribe na Drini divlje, zajebane, namazane, nepredvidive, besne... A okruženje ne bih komentarisao. U naslovu lepo piše "Drina, raj za mušičare" a ne "Drina raj za hvatanje puno ribe"  :D
Ja jednostavno volim ???
P.S. Evo jedne fotke sa Splavišta 2004. godine. Ovaj moj poslednji ulov je remake 12 years later 8)

Prilozi

• Drina 2 002_cr.jpg
    Drina 2 002_cr.jpg
    115,3 KB · Pregleda: 168

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
maric je napisao(la):
Jesi video kako dobro baca.DoBro je sto ne ode Simpson sa njim na Adu :)
Simpson moze uvek da ode sa njim na Adu, ponuda za pantljiku i dalje stoji. Ali je isto tako Simpson ponosan jer je ucestvovao makar malo u Nebinom formiranju kao musicara i fly castera.

Sent from my HTC One using Tapatalk

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milanče je napisao(la):
Mušičarenje na Drini za mene nikad nije sranje.

Mito ovi omladinci tek treba da shvate koliko je Drina specificna, da shvate koliko su bitni izrazi "desavanje", "polu spadanje" i slicno. :hammer:

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
simpson H je napisao(la):
Mito ovi omladinci tek treba da shvate koliko je Drina specificna, da shvate koliko su bitni izrazi "desavanje", "polu spadanje" i slicno. :hammer:
... i trocetvrtinski udarac  :doh:
navikli ljudi da vataju betonske pastrmke na gradcu pa misle da moz i na drini  ;) al ne moze
ne znam samo sto ljudi zapostavljaju ostale ribe koje se vataju na muvu (strimer)

Vrh Dno