Drina, raj za mušičare

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Haris je napisao(la):
Sad si presao u kralja.
Harise posto si ti tamo objasni lepo sta se desilo I usled cega pomor. Ako znas :) Da ne bude Trafo ulje, I Dijamant ili mozda necija urinarna infekcija :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
I molim da se ukljuce ihtiolozi kojih na forumu ima 99%, posto svako od nas zna najbolje :) sad sam ozbiljan voleo bih da znam usled cega pomor ribe? Jasno je da ikra ima problem sa opadanjem vode, jer ostane na suvom toga sam vidjao na Drini a mislim da je I neko stavljao slike.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Maricu "prevrtanje vode" to je jedino objašnjenje koje imaju  :bleh:
Ko smije reći da se radioaktivno ulje valjalo po koritu,šta je s' tobom ricma  :hammer:
Jedno je sigurno dobar dio korita će biti opran i neće biti ničega,riba će se grupistati gdje bude hrane.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Da, transformatori zrače određenu količinu radioaktivnosti, ali se to strogo kontroliše....

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
E sad evo odgovora. Posto vidim da svi dajete neke delimicne informacije pa se pravite pametni ali moji ste pa cu vam odbiti na glupost.

Pomor 93 kada je bio to je bilo trafo ulje pustili su piralen.

Ovaj sad pomor 2010 su gurnuli mulj koji je bio u nekim dovodnim cevima i uz branu to je mulj koji je godinama bio u anaerobnom okruzenju bez kiseonika tu je gomila nedovrsenih biohemiskih procesa i on kad dodje u kontakt sa kiseonikom trosi ga a isto tako velika količina tog mulja zacepljuje i skrge ribama. To se desilo 2010 grunuli su mulj i plus oborili na 0. Da su bar odsrafili vodu ne bi bilo tako strasno.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Piralen je izrazito kancerogen i ne koristi se više za transformatore, čak ni u Srbiji, a zamenjen je trafo uljem. Ako su to zaista ispustili u Drinu, u šta sumnjam, ali ovo je ipak Srbija...... onda neko treba da se zakatanči, baci ključ i zavare vrata.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Koji ce ti ihtiolozi kad vec znas? Kako si navukao ljude ja ne mogu da verujem :). Opasan si igrac.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ne nego se ti pravis pametan. Tvoja prvobitna konstatacija je bila da velika voda smeta mrestu, dao si je kroz komentar "opet mrest ode u qrac". To sto se desilo na Drini nije bila "velika voda" vec velika steta ucinjena nemarom odgovornih.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Pa jesam postavio tu konstataciju pa ste poceli da palamudite. Ti si lepo odgovorio da je problem samo ako je velika voda pa posle spadne pa ostane ikra na suvom I to je tacno. Ali pazi sad sad je voda nagruvala, riba se verovatno sad ni ne moze mrestiti.Jel tako? sta ce se desiti ako za par dana bude voda ok tj riba se izmresti  I oni zatvore branu I ikra ostane na suvom? Mozda sam ja napisao pogresno. Ili sam protumacen pogresno?

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
"Nekad je bolje ne reci nista da neko misli da si glup, nego reci nesto i odkloniti svaku sumnju!!!"

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Tihi nisi trebao tako za Oholog da kazes. Pa dosta je ljudi poverovalo da sam kupio stap za gradackog lipljena. nije lepo druze moj.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
A I nisi lepo ni prepisao:'' Bolje je cutati I pustiti druge da misle da si glup, nego progovoriti I time otkloniti svaku sumnju''.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
A I za tvoju informaciju da te nauci glupan tu izreku je prvi izgovorio  Bernard Šo. Ako ne znas ko je on onda jbg.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
maric je napisao(la):
A I nisi lepo ni prepisao:'' Bolje je cutati I pustiti druge da misle da si glup, nego progovoriti I time otkloniti svaku sumnju''.
Maricu sustina je ista.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Vrh Dno