Drina, raj za mušičare

Jerry

Junior member
Učlanjen(a)
13.09.2020.
Broj reagovanja
56
Cuo sam se sa nekim momkom odatle. Pa ce me malo sprovesti. Samo da vreme posluzi

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
388
Aha. Cuh da neki love vec 5 dana na Drini pa zato pitam. Znaci slagali su me.

lazic998

Junior member
Učlanjen(a)
06.02.2015.
Broj reagovanja
89
I ja videh isto da se uveliko peca lipljen na Drini, malo mi bilo cudno. Zvao sam par ljudi koji ga love tamo i navodno sme da se peca, ali samo C&R, nista nosenje ribe kuci. Sumnjam da iko ovde i nosi ribu, tako da po ovome sto sam video, sme da se lovi. Vidim da ce kisa sad narednih 10ak dana, cim se prvi dan prolepsa odoh i ja na Drinu. Prosle nedelje sam prosao samo tuda i videh rojenje ovog cuda ispod, tako da pretpostavljam da ce kupiti ovakve neke imitacije, pa ako naletimo jedni na druge, slobodno se javite.

Prilozi

• Red_Spinner Drina.jpg
    Red_Spinner Drina.jpg
    44,2 KB · Pregleda: 24
  • rhithrogena-germanica4.jpg
    rhithrogena-germanica4.jpg
    17,9 KB · Pregleda: 22

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
84
Druga strana obale se peca od 15.maja....druga drzava, druga dozvola...ko zna od kad, od 2007.god. znam sigurno, verovatno i mnogo ranije...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
388
Proto pricamo o srpskoj strani. Lazic998 ne pusta se svaka riba nazalost. I lovostaj je do 1 juna. E sad sto se neki prave pametni i izmisljaju nova pravila to je drugo.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
261
Kao što Prota reče u BIH je od 15.05. dozvoljeno,tirolđžije kod nas ne prate kalendar :(
Insekata ima raznih,tako da je pitanje šta tačno jede ali ne vjerujem da je nauka to provaliti.
Mene više brine rad HE koja ovih dana nemilosrdno ispušta ili zatvara vodu.

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
Ni u BiH nije dozvoljen lov lipljena do 1. juna! Kao i drugih ciprinida. Lovostaj je od 15. aprila do 31. maja. Tako bar piše u Pravilniku o nacinu obavljanja ribolova, lovostaju, alatima, opremi i sredstvima za ribolov (Službeni glasnik RS).
A to sto se kod nas većina pravi luda i ne ferma zakone i propise, to je drugi problem.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
388
Meni su veci ovi ludaci koji im lajkuju video i govore bravo.

radodeyan

Senior member
Učlanjen(a)
10.08.2006.
Broj reagovanja
52
Proto pricamo o srpskoj strani. Lazic998 ne pusta se svaka riba nazalost. I lovostaj je do 1 juna. E sad sto se neki prave pametni i izmisljaju nova pravila to je drugo.
Ne idem baš često na Drinu.
Obično tempiram kraj Septembra, kada preko dana ne ispuštaju vodu.
Prošle godine je bilo dosta mušicara , i iznenadili biste se koliko njih ima ribe u čuvarkama.
Ne mogu to da razumem.
Imaš pastrmke u prodavnici za 600-700 dinara, a ti nosiš kući Lipljana i pitaš se zašto nema ribe u rekama.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
388
Iskreno prosle godine sam bio na Drini i od 5 lipaca koje sam izvadio, uzeo sam jednog od 37cm i ne krijem to. Pre toga ribu nisam uzeo jedno 10 god. I to vise zbog klinaca da probaju lipca sa Drine.
Mene uzasava to da se lipljen satire na tirolca i prodaje po okolnim restoranima.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
84
Neee cackaj mi kavez, svasta cu da izgovorim, pardon napisem...ova strana, ona strana...bezi tamo..
Ej, imas u VERU direktno sa riblje pijace iz Soluna, extra ribu u ponudi...brancin i orada extra dobri..

Vrh Dno