Epoxy Strimeri

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
ajde fegetlije, jel ima u vasem svetu nesto da nije pederski  :bleh:, mislim pesme, muve sve vas asocira na licno opredeljenje ili.....  :smoke:
Evo i malo strejt kolora

Prilozi

• IMG_1511.jpg
    IMG_1511.jpg
    233,5 KB · Pregleda: 301

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Škart. Onoj u sredini oko skrenulo na dole :D
Ubio si ove Surf Candy epoxy-je, Bob Popovic loše spava ovih dana!!!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kuzmo,kakvu si to cevčicu stavio preko tela,ako je to uopšte cevčica?!

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Milanče je napisao(la):
Škart. Onoj u sredini oko skrenulo na dole :D
Ubio si ove Surf Candy epoxy-je, Bob Popovic loše spava ovih dana!!!

Pojma nemas  :eek:

Prva gleda pravo jer joj grabljivica dolazi spreda (fino izbalansiran)
Druga gleda na dole dolazi joj grablivica odozgo (otezan)
i treca gleda gore jer se grabljivica obrusava odozgo (neotezan)

Milance nemoj minuse da dajem. Oci biras po zelji i strimeru  :)

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
zvezdan je napisao(la):
Kuzmo,kakvu si to cevčicu stavio preko tela,ako je to uopšte cevčica?!
  za ove konkretno nisam bas siguran da su najbolji za smjudja-malo su maleni, na 6-ici ja mislim, mada bi i moglo po nekoj ekstra bistrini, neznam, sa ovom ribom nemam nikakih iskustava, nisam ni pro bao da ga musicarim-sto neznaci da necu.
cevcica, tj deo cevcice iliti prsten sam navukao preko nabacenog tela i stavio ga na kraj tela strimera zeleci da slojeve lepka ogranicim u razlivanju.  Kada tako nabacis parce cevcice , odma si odredio oblik muvi, mozes da istaknes ledja ili grudi , ili jednostavno sve zategnes u strejt formu. Bez tog dodatka se lako moze desiti da se izmesaju razlicito obojeni materijali za ledja i trbuh, a ja to ne volim.
Iza cele ideje krije se nasa musicarska mastovitost, u radionici sam trazio materijale koji se ne mogu koristiti u FT-nema ih :smoke:

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ko pogodi za koju sam ribu vezao ove male ribice na udici 10,dobije + :D :D

Prilozi

• Untitled-1 copy.jpg
    Untitled-1 copy.jpg
    121,4 KB · Pregleda: 219

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
danas sam uradio još nekoliko "surf candya" i ova dva mališana, mislim da če se dopasti pastrmkicama pa i ribicama što su raspoložene da prezalogaje ovako malenu ribicu. Obadva su urađena od fibri pera divlje patke s tim da ovaj manji na boku ima zlatnu lametu. Probat ču ih na svim vodama gde god budem pecao.

Prilozi

• epoxy.jpg
    epoxy.jpg
    153,9 KB · Pregleda: 213

ivandrago

Senior member
Učlanjen(a)
18.10.2006.
Broj reagovanja
0
Uspravno sova original, izvinjavam se autoru, sala mala :D!

Prilozi

• epoxy sova.jpg
    epoxy sova.jpg
    63,2 KB · Pregleda: 185

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:D  :tbumb:

inače ideja nije moja, to je jako stara imitacija (koju sam ja malo modifikovao) i koliko se sećam ime joj je "Salona" (verovatno je dobila ime od naziva ove prelepe ribe "Salmo obtusirostris salonitana") a nastala na prostorima bivše juge. Davno sam negde čitao kako je često korištena u lovu mekousne pastrmke na predivnoj reci Jadro (HR) ali isto tako i pri lovu drugih pastrmki. Originalno je rađena na klasičnoj pastrmskoj udici dugog vrata, pera od divljeg patka i cela premazana smolom smreke isto kao i ove moje što su epoxyem...več sam radio ovu mušicu prije par godina ali bez epoxya jer nisam ni znao za njega pa sam to mnogo puta mogao premazati lakom za čamce i lepo sam lovio kalife i potočare mojim prvim mušičarskim štapom 5/6 9'0''. Isprobavanjem raznoraznih muva do danas sam zaboravio na ovu staru potezanku. Inače je tada još rađena u dužini od 3-5cm.
Hteo sam uraditi još jednu kao ovu manju ali malo dužu no ponestalo mi patkova pera tako da ću sutra da potražim oko jezera par adekvatnih pera. Možda bi bilo zanimljivo uraditi i neki članak na ovu temu tzv. Salona  :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Evo jos jednog ali zlatnog epoxy strimerceta urađenog na isti način kao i moj prvi sa kojim sam u nekoliko godina ulovio dobar broj zlatovčica i kalifa ali palo je na njega i nešto potočara...jučer navečer sam ovog zlatnog uradio sa telom od prizmatične zlatne folije i onda preko epoxy... sa malo više truda i mašte mogu se uraditi prava mala remek dela.

Prilozi

• DSC08811.JPG
    DSC08811.JPG
    144,3 KB · Pregleda: 167

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
evo još jednog epoxy strimerčeta, baš sam ga malo pre zalio epoxy lepkom/smolom. Sa ovim klasičnim udicama zbog okca na gore i samog težišta strimera pro povlačenju u struji ili bržem potegu dobije i vibraciju. ako bi mu okce bilo još malo iza glave onda bi skoro konstantno vibrirao i svojim telom radio bljesak sličan kakav rade ribice kada se koprcaju ako su ranjene. No, i ovakav več ima dobar rad i sa pravilnim vođenjem se dobije željeno bilo jigovanjem ili ritmičkim povlačenjem.

Prilozi

• epoxy minnow.jpg
    epoxy minnow.jpg
    64,4 KB · Pregleda: 231
Vrh Dno