kada sam postavljao ovu temu, kako sam vec na pocetku i naveo, verovao sam da je takvu pesmu vec netko otsvirao (vezao) ali u malo drugacijim tonovima i nijansama

5 godina sam svaki dan pisao istraživanja, sada još uvek to isto radim ali ne tako često. Poznato mi je stručno istraživanje što obavezno uključuje korištenje izvora, citiranje i prepričavanje i navođenje svih izvora (futnote i bibliografija) i tralala ostalo. Znam šta je plagijatizam i kičenje tuđim perijem. Ova tema je nastala pod nekom mojom trenutnom euforijom

i stoji kao takva

. Zato sam i dobio želju da dobijem što više inofrmacija od drugih jer u tom trenutku nisam imao knjge i nije mi se dalo googlati. Ipak neki citaju kroz redove i zakljuce pogrsno. To nije moja mana

Moja mana je sto sam malo previse otvoren i iskren na forumu pa i pitam tako...no, ipak se tako bolje upoznamo

Pa konacno i kada postavim pitanje sa naznakom da sam uveren da su slicno radili i drugi znaci nisu negirani

nego traženi.
Definitivno drži da je ta moja euforija bila u nekoj formi te mladenačke brzine (brzopletosti) ali još uvek sa željom zajedničkog istraživanja. Zato i jeste forum. Jednostavno sam hteo da vidim mišljenje drugih pre nego sam sam istraživao. Da cujem misljenje od kolega...i cuo sam ga

Umesto da sam dobio odgovor, kao npr. "da vezali su je i drugi, i ako si je navezao tako da ti je samo došlo na misli dobro razmišljaš i samo tako nastavi" takav odgovor bi pocetniku bio priznanje i nadahnuće" ...a ne "ne izmišljaj toplu vodu i ne kiti se tuđim perijemm"...ok, to nitko nije doslovno rekao ali

ko je to mislio nije umeo da pravilno procita moja pitanja tj. ceo tekst.
Ipak je bilo i takvih koji znaju da cene tuđi rad i istraživanje iako ne originalno, i sada vam se zahvaljujem na lepim objašnjenjima bez nepromišljene kritike

i sutra ču da navežem jednu prelepu "fazanku" tj. fazanov rep u suvoj verziji samo za vaše oči.
Inače vezač kada napravi i malo drugačiju muvu po uzoru neke več navezane to je njegova verzija. Kada za neku muhu koristi materijal koji nitko pre nije koristio za tu istu to je inovacija. Na kraju, mi svi kopiramo riblju hranu iz prirode. Autentične su npr, neke muhe za pastrmke koje ne imitiraju nista, ili one prelepe sarene za lososa koje isto neimitiraju nista.
Kako god da ispalo na kraju, otvaranje ove teme nije bilo - vidite ovo sam ja napravio pre svih! Ako je tako netko razumio ja tu nisam kriv buduci da sam dao naznaku kako verujem da me je netko preduhitrio i postavio sam pitanje, kako? A na to pitanje sam dobio svakakve odgovre

Na pitanje "kako?" skoro dobih odgovor "ne izmišljaj toplu vodu"
ali ne zameram nikome, i kako bi

samo smo ljudi

sa slabostima, manama...jedni zafrustrirani, drugi zakompleksirani, treći opterećeni sa svime i svačime u životu (tu smo skoro svi, mislim na životne probleme) ... itd
heh malo sam zatupio, ali morao sam "malcice"
04.06.07
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
05.06.07.
kao sto sam jucer obecao dodajem danas jos i ovu fotku ....