Fiberglas stapovi-anahronizam ili karika koja nedostaje?

skeg

Junior member
Učlanjen(a)
12.09.2006.
Broj reagovanja
0
V,

ja nemam veliko iskustvo sa fiberglass stapovima, ali to mogu da ti kazem, da Retro (i tvoja blog-stranica.... ;-) ) mi donelo apetit...

Stap je mekan. da. ali i snazan. uz malo vezbe prilicno tacno mogu da prezentiram i suve muhe.(mislim ispod grane, i neka druga problematicnih mesta).
mekan, savija do plute, ali u "butt"-u ima dosta rezervnih snaga. Lagan je.
ako radis "drift" dosta dugo u zadnjem zabacaju, onda- iskoristeci snagu dolnjih
dela, zabacaj do 20m nije problem.
I ja osetim, da 8 fit - bar kod retroa, i po mom ukusu - gornja granica.

moras da se "usporis" svaki pokret, i onda stap radi svoj.
roll, i switch-zabacaji su extremno lagano "idu".

pitaj nesto konkretno, valjda mogu malo konkretnije i da odgovorim... ;-)

tako osecam, da sa ovim stapom mogu pecati isto tako nezno kao nekim meksim grafitom trojkom, ili dvojkom, ali lakse mogu zamariti i veca riba.

Hteo bih da probam neki malo ostriju i kracu 4vorku ili trojku...sto pre... :roll:

skeg

Junior member
Učlanjen(a)
12.09.2006.
Broj reagovanja
0
"mogu zamariti i vecIH riba."...

a, pa da: ja za sad sam koristio SA XPS WF 4vorku, i Orvis Wonderline WF 3jku...

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
368
tako osecam, da sa ovim stapom mogu pecati isto tako nezno kao nekim meksim grafitom trojkom, ili dvojkom, ali lakse mogu zamariti i veca riba.

Ova recenica sjajno objasnjava razlog zbog koga ljudi postaju zainteresovani za stapove od ovog materijala. Uz to, nesto teza struna uvek ima univerzalniju primenu-bacace veci dijapazon musica.

Sto se tice nesto brzeg fiberglasa koji si pomenuo, probaj S glass: Diamondback ili (verovatno teze da se nadje) Steffen. Takodje vintage Fenwick stapovi su nesto brzi, kao i novi Scott glass stapovi.

Bilo bi lepo bacati razne glass stapove i praviti poredjenja, ali je tesko, jer se relativno malo ljudi interesuje za njih.

skeg

Junior member
Učlanjen(a)
12.09.2006.
Broj reagovanja
0
retro na ebay-u:

http://cgi.ebay.com/Winston-Retro-7-1-2-ft-4-wt-fiberglass-rod_W0QQitemZ170047152380QQihZ007QQcategoryZ23819QQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
368
Evo ga jedan Japanac: Amber Shadow 6'9" 4wt.

www.kineyatackle.com

PB030001-1.jpg

ben

Newbie
Učlanjen(a)
06.12.2006.
Broj reagovanja
0
Prije svega da Vas sviju pozdravim i zamolio bi ako je moguce da mi OLDSUREHAND pomogne u izboru pribora.
Nalazim se isto u USA i zelja mi je da startam sa musicarenjem Startam od 0 pa ako mi mozes pomoci bio bih veoma zahvalan.U mojoj okolini je par reka(male-srednje)kao i par jezera.
Unapred se zahvaljujem i sve pozdravljam

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
368
Pozdrav Ben i dobrodosao na sajt. Gde si lociran i sta bi najradije lovio: pastrmku, basa ili nesto trece? Jesu li te reke hladne pastrmske vode ili toplije? Jezera...?

ben

Newbie
Učlanjen(a)
06.12.2006.
Broj reagovanja
0
Lociran sam u Virginiji i te reke su toplije kao i jezera,koja su manja.Lovio bih pastrmku,koja je sitnija,a za basa nisam vise extra zainteresovan.Molim ako mi mozes reci nesto o stapovima,masinici,cizmama do prsa,itd.Kupio bih nesto malo bolje,da nebacam duplu lovu iako pribora nikad nije dosta.
Budi pozdravljen iz VA
Ben

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
368
Pogledaj PM-tamo sam ti odgovorio, da ne skrecemo sa teme.

ben

Newbie
Učlanjen(a)
06.12.2006.
Broj reagovanja
0
Zdravo Vladane,
Evo mene opet,nadam se da ti ne smetam i dosadujem.Danas sam trazio opet stap i cekrk i izbor je stvarno zbunjujuci.Bez iskustva i dobrog savjeta lako je ofulati.Gledao sam i komplete(stap,cekrk)pa sta misliss o tome.
Isto tako javio mi se kolega iz Svedske sa ovom idejom:
stap 8,6 ft progresiv medium fast act.
aftm 3 ili 4
snjura ultra 4 ??
jos mi je spominjao oznake TFK ,LEFTCREST,i stap iz 4 djela.Ako nades vremena ,zelio bih da cujem tvoje misljenje koje veoma cjenim.Daj ziv bio malo opsirnije.Isao sam i na cabelas ma tamo ludnica prava.
pozdrav od Ben-ahttp://www.musicarenje.org/uploads/smil3dbd4e02c5440.gif
http://www.musicarenje.org/uploads/smil3dbd4e02c5440.gif

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
368
Odgovorio sam ti na PM. Ovo je tema o fiberglass stapovima.

Poz,

oldsurehand

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Da osvežim ovu lepu temu sa jednim zanimljivim japancem. Za moj pojam onako vizuelno prelep štap. Jel tko od vas probao nešto tako ili još bolje poseduje li ga? Ako da, kakva su vam iskustva?

keytaccata-img600x371-1236919730slesex7971.jpg

keytaccata-img600x503-1236919731pfb6zu7971.jpg

keytaccata-img600x307-1236919731m7qkpc7971.jpg

Vrh Dno