Fiberglas stapovi-anahronizam ili karika koja nedostaje?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvala ljudi na lepim zeljama!

@crni, ma imam ja toga i ponekada navežem nešto  "normalno"  ali baš planiram navezati neke suve koje mi fale...možda za koji dan...verovatno sat vremena pre pecanja  :doh:

ALI, ovo ima da me drži u normali dok nezazimi i ne uvatim se dvoručnjaka ;) i ne krenem na mladu...onda tek ima da zastranim više nego pre...znaš kako je to, uvek dublje i dublje toneš ;)

@eko, to je stari dobri Redington AS. Dobar, kvalitetan i pouzdan čekrk neke srednje cenovne klase tada. Koliko znam više se ne proizvodi. Sada je u modi da je čekrk što lakši a ovoga to ne krasi mnogo ali ja sam navikao na njega i ne smeta mi njegova težina. Verujem da če me još dugo služiti bilo na ovom štapu ili nekom drugom.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hehe  :) znam  :lol:

inače, znam ovde kod mene ljude koji to ne bi uzeli ni za đabe... "volidu" samo brze karbonce i obavezno što lakše i eventualno ponekada srednje akcije četvorke duge 9 stopa za naše vode (za šta bi npr. iz Scottovog programa G2 #4 9' bio pun dobitak)... ali, meni je ovo savršena igračka. Probao sam je jednom prilikom na kratko, Posle toga još dosta čitao o njoj pa se premišljao, kombinirao, malo mi je falilo da sam uzeo nešto drugo ali reko' ma ovo želim i to mi se sviđa i to ču da imam...a ostalo kada bude  :smoke: 
Jako sam se uželio lova suvom mušicom i ovo je za to ko stvoreno, prolaze tu sasvim normalno i nimfe i mali strimeri ako baš zatreba...ali vreme je sada da se suvom lovi da isteram želju jer ko što reče crni mnogo "zastranih"  ;)

drogi

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2008.
Broj reagovanja
1
Seb svaka čast na izboru i kupovini.
Ovaj štap ja odavno gledam po netu, jako mi se dopao.
Kad to može da se proba?  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvala hvala!

ma nema šta da probaš, veruj mi na reč, SUPER JE  :lol:

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
brale stap je umetnicko delo... Dosao u prave ruke na prave reke!! zelim ti puno fantasticnih trenutaka sa njim.  udostoji nas lepim fotografijama sa ulovima da i mi malo uzivamo, vizuelno naravno :tbumb:

Bucko M.

Senior member
Učlanjen(a)
30.11.2011.
Broj reagovanja
0
Taj stap se ne vraca iz JA :D :D :D,pecaj jos malo dok ne dodjes ::) :smoke:

Bravo za stap,sila je!!!

Vaco,hvala na objasnjenju,ne razumem se uFF fibere,izvini!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Usuđujem se reći da je svaki Scott štapić umetničko delo i ponose se na svoj način rada sa svim pravom (ako je sve što sam pročitao o njima do sada tačno). "Proudly Handcrafted in the U.S.A."

Nadam se da ču uskoro sa njim na vodu. Sada je opet došao neki hladniji val pa mi je bez veze ići na vodu ali čim otopli i počne neko rojenje nadam se barem za 2h pa malo da se zabavim :) A fotke, pa bit če garant. Kada nabavim bellyb mislim njima okinuti jedno šaranče...na čekrku imam backinga više nego dovoljno pa šta bude ;)

@Bucko M., ne planiram ga ni vucarati tu  :bleh: za to sto cu po srbiji par put da zabacim dosta mi je moj 3zone#4 8' :smoke: i eventualno ako odem na jocu stara osmica  ;) ali muka je to što ču ti otmem ja tu dvojčicu  :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Danas sam prvi put lovio ovim štapićem. Jednostavno sam oduševljen kombinacijom tog štapa i kanapa kojega sam več pre negde spomenuo. Suve mušice, nimfice pa čak i poveči strimeri se ovime bacaju fantastično na sasvim pristojne daljine. A suva mušica sa ovom motkom je čista poezija  :yeswink:  Jedva čekam da njim lovim pastrmke i lipljane  ::)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
upravo se vratih sa bohinjke...nalovih se pajkica od 9 do 11 ko pravi i vecinom na suvu....prava uživancija je ovaj staklenko....nisam ulovio ni jednu ribu vrednu narocite paznje pa mi mrsko bilo slikati ali nadam se popopdne nekim krupnijim komadima....sada sam skoknuo na jedno mesto gde je bilo vec krcato ribolovcima a ja nisam imao ni vremena a ni volje da se vozam dalje ali popodne ko sto rekoh idem na neka bolja mesta pa se nadam da cu ovog staklenka moci testirati na nekoj ozbiljnijoj pajkici.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
No, prošle godine sam se baš fino nalovio ovim staklencom...najviše pastrmke, po koji lipan, podustia isto dosta, malo crvenperki i bodorki, klenova također, po kojega bandara i jednog smuđa od oko 50cm.
Evo jednog malo slabijeg snimka, lovio sam sam taj dan pa nije bilo lako sve izvesti...snimljeno je nakon pravog dela borbe tj. nakon što se je ova ribica izdivljala. Teren nije za svačiji želudac ni riba nije za svačiji štap  :hammer:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dKMcF8ONsgo[/youtube]

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
TO mi moras pokazati. Onda belly boat odlazi u bespuca povijesnih znanosti...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
alp je napisao(la):
TO mi moras pokazati. Onda belly boat odlazi u bespuca povijesnih znanosti...

nema problema, sa velikim zadovoljstvom.... ma i belly je dobar kada je voda visoka ali po niskom vodostaju nema za mene bolje nego sa obale.... :yeswink:

saleja

Senior member
Učlanjen(a)
14.07.2010.
Broj reagovanja
3
Moj novi stakleni ljubimac namenjen mrenama i moravi uopste... Polako grafit otpisujem, u svim kategorijama ... Mitchell conolon fiber po navodima Charles Ritza conolon blankovi parabolik akcije...
Ostaje proba na terenu..

Prilozi

• ImageUploadedByTapatalk1379581048.783227.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1379581048.783227.jpg
    98 KB · Pregleda: 212
Vrh Dno