Ne priznajem univerzalnost ni u jednom nacinu ribolova. Kao sto ne postoji univerzalni stap, struna, musica,... ne postoji ni univerzalni predvez i treba se prilagodjavati situaciji. I generalno predvez i nije neki problem kada pecamo po ovim nasim recicama na nimfe koje kod nas daju rezultate. Problem generalno nastaje onog trenutka kada treba jako sitnu nimfu da spustimo u jako duboku i solidno brzu vodu, gde u raznim slojevima caruju razne struje. Po svim zakonima fizike bilo kakav konus= veci otpor i tu valjda nema dileme? A onda je ubedljivo najlakse izmeriti dovoljnu kolicinu tankog monofila i zavrsiti posao. Kako cesto idem linijom manjeg otpora a pogotovo kada je u pitanju razonoda, onda se drzim tog principa u svakoj situaciji, tj. opredelim se za ono sto mi je lakse i jednostavnije.
Ja zaista vise ne razmisljam toliko o predvezima kao nekom jako bitnom delu opreme. Potrosni materijal isto kao i dabing za musice.
@Kuzma
Stiff butt monofilni konusni predvez prevrce sve sto moze i najbolji pleteni, tako da ne vidim ni jednu prednost ovog drugog. Ali mi makar ne ostane gnezdo u ruci kad na silu otkinem zakacenu musicu da ne gazim i rasplasim mesto pokusavajuci da je otkacim.
@Alp
Nemam nikakav problem da probam i tvoju preporuku, ko zna mozda i promenim misljenje.
Ja zaista vise ne razmisljam toliko o predvezima kao nekom jako bitnom delu opreme. Potrosni materijal isto kao i dabing za musice.
@Kuzma
Stiff butt monofilni konusni predvez prevrce sve sto moze i najbolji pleteni, tako da ne vidim ni jednu prednost ovog drugog. Ali mi makar ne ostane gnezdo u ruci kad na silu otkinem zakacenu musicu da ne gazim i rasplasim mesto pokusavajuci da je otkacim.
@Alp
Nemam nikakav problem da probam i tvoju preporuku, ko zna mozda i promenim misljenje.