joker je napisao(la):Pozivam sve koji su "sportisti" da fotografišu ribu jer ako je već vole zašto da je bodu udicama. Pomislite kakve traume ima riba koju ubodu i onda je tako zakačenu vuku po rijeci. I sad je to kao sport.
Ribolov je djeco nagon kao i lov. Nešto što je u prirodi čovjeka od iskona...Kontakt sa prirodom je nešto veoma važno i polako ga gubimo....Ali ne skrivajte taj nagon iza visoko moralnih lekcija da li je mamac otežan ili nije, da li je samo jedna udica ili više jer je i jedna dovoljna da izbode ribu i nanese joj bol....Nismo nevini
joker je napisao(la):Strashni sva je razlika što ja nisam spomenuo da lovim tirolcem nego sam rekao da niti je to moralno niti je nešto moralan ili plemenit bilo ko ko opremljen ko ratna mašina(makar tu bila i jedna udica) iz zabave ide na ribu koja je u svojoj kući i koristi njenu potrebu da jede da bi se malo zabavio iako će to za ribu koju "voli" značiti "malo" mučenja ili smrt. Jeste Strashni , ja sam isti kao i vi ali ne smatram da sam sportist ili plemenit zbog toga jer bi lagao sam sebe. Uostalom, ne okrivljujem ja nikoga nego samo nemojte da pričate o plemenitosti jer uzmite sve činjenice i onda izvucite zaključke.
silvio je napisao(la):Bravo Tomasini treba stati kad je najslađe! :-X
joker je napisao(la):Simpson, ja sam pošteno pokušao obrazložiti zašto ljudi mušičare ili zašto uopšte love ribu. A hajde ti sad pokušaj uzvratiti koji je tvoj motiv da ribu tražiš u njenoj kući, bodeš je, vučeš po rijeci , vadiš iz vode na suho(koji šok) i onda kao "dobar i moralan" vratiš je nazad da bi je nekad mogao ponovo uhvatiti. Možda to tebi izgleda kao sport ali njoj sigurno nije. Ti uživaš, ali nju mučiš. Ako lažem, prosvijetli me i pouči i ja ću se izviniti.