Gammarus

joker

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Podržavam, kad bi se malo pročačkalo po tome mnoge maske "morala" i "sporta" bi se istopile.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
joker je napisao(la):
Pozivam sve koji su "sportisti" da fotografišu ribu jer ako je već vole zašto da je bodu udicama. Pomislite kakve traume ima riba koju ubodu i onda je tako zakačenu vuku po rijeci. I sad je to kao sport.
Ribolov je djeco nagon kao i lov. Nešto što je u prirodi čovjeka od iskona...Kontakt sa prirodom je nešto veoma važno i polako ga gubimo....Ali ne skrivajte taj nagon iza visoko moralnih lekcija da li je mamac otežan ili nije, da li je samo jedna udica ili više jer je i jedna dovoljna da izbode ribu i nanese joj bol....Nismo nevini

Posle ovoga ja uopste ne kapiram zasto ti musicaris uopste. Stavi bre kao covek wobblera i udri da nahranis svoj nagon. Meni ribolov nikad nije bio nagon pa sad ni musicarenje. Nagon je kad mi se zena promeskolji u krevetu pa moram da joj nagnam :hammer: i definitivno nema veze sa ribolovom

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ha ha stoji! Ja vežem mušice non stop iako ih većinu nikad ne zabacim kad idem u ribolov nikad ne nastojim što više uloviti, a što se tiče mojih ulova samo bi htio reći da sam znao pustiti i preko 30 meka za jedan ribolov. Ribolov smatram načinom života i vrhunskim opuštanjem poslje svih stresova a vezanje mušica svojevrsnom umjetnošću.
A da ne bi sve bilo OFF topic jer će moderatori reći kako im seljaci preuzeše forum evo Gamarusa:

Prilozi

• Gam1.jpg
    Gam1.jpg
    18 KB · Pregleda: 231
  • Gam3.jpg
    Gam3.jpg
    20,3 KB · Pregleda: 218

joker

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Simpson, ja sam pošteno pokušao obrazložiti zašto ljudi mušičare ili zašto uopšte love ribu. A hajde ti sad pokušaj uzvratiti koji je tvoj motiv da ribu tražiš u njenoj kući, bodeš je, vučeš po rijeci , vadiš iz vode na suho(koji šok) i onda kao "dobar i moralan" vratiš je nazad da bi je nekad mogao ponovo uhvatiti. Možda to tebi izgleda kao sport ali njoj sigurno nije. Ti uživaš, ali nju mučiš. Ako lažem, prosvijetli me i pouči i ja ću se izviniti.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Ja se izvinjavam sto upadam ali slicna polemika se vodi i na temi tirolsko drvce i vaser kugla.
Dragi Joker, koliko ja shvatam ti sa tirolcem radis to isto, samo joj manje sanse dajes da se izvuce, 1 musica 10%, 5 musica 50% uspeha

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ti si upravu u svakom slučaju veći broj muha veća mogućnost ulova ali lov na 3 muhe npr tirolcem i mušičarem šansa za ulov ista ali za izvući ribu na varaličarski štap i rolu mogućnost je svakako veća u odnosu na mahača. :bye:

joker

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Strashni sva je razlika što ja nisam spomenuo da lovim tirolcem nego sam rekao da niti je to moralno niti je nešto moralan ili plemenit bilo ko ko opremljen ko ratna mašina(makar tu bila i jedna udica) iz zabave ide na ribu koja je u svojoj kući i koristi njenu potrebu da jede da bi se malo zabavio iako će to za ribu koju "voli" značiti "malo" mučenja ili smrt. Jeste Strashni , ja sam isti kao i vi ali ne smatram da sam sportist ili plemenit zbog toga jer bi lagao sam sebe. Uostalom, ne okrivljujem ja nikoga nego samo nemojte da pričate o plemenitosti jer uzmite sve činjenice i onda izvucite zaključke.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Joker dao sam ti plus samo da ne bi u crveno otišao  :D

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
joker je napisao(la):
Strashni sva je razlika što ja nisam spomenuo da lovim tirolcem nego sam rekao da niti je to moralno niti je nešto moralan ili plemenit bilo ko ko opremljen ko ratna mašina(makar tu bila i jedna udica) iz zabave ide na ribu koja je u svojoj kući i koristi njenu potrebu da jede da bi se malo zabavio iako će to za ribu koju "voli" značiti "malo" mučenja ili smrt. Jeste Strashni , ja sam isti kao i vi ali ne smatram da sam sportist ili plemenit zbog toga jer bi lagao sam sebe. Uostalom, ne okrivljujem ja nikoga nego samo nemojte da pričate o plemenitosti jer uzmite sve činjenice i onda izvucite zaključke.

Sviđaju mi se neka tvoja razmišljanja. Gledano iz kuta jedne moje prijateljice, svi smo mi mučitelji riba. Jedna muha, dvije muhe...svejedno. Činjenica je da mi svijesno lovimo ribu (živo biće, a ja ne radim razliku između sebe i ribe, ili bilo kojeg drugog živog bića) u njenoj kući, kao što kažeš, i nakon što zadovoljimo svoju potrebu za lovom (naravno da se ribolov ne sastoji samo od lova ribe) "puštamo" ju onako izmorenu i uplašenu do druge prilike. Pokušajte zamisliti kako bi vama bilo da vas netko lovi i tako postupa s vama? E da, tu je fora. Mi lovimo njih, ne one nas. To je jednostavno tako, prirodni poredak  Dakle, kad smo već trenutno (Zemlja je okrugla i vrti se) mi ti koji lovimo ribu iz gušta i sa svrhom opuštanja, činimo to s poštovanjem prema njoj. Ja to radim tako da npr. prepoznam neku mjeru kad je bilo dosta (ako jako dobro grize), ili stiskanjem kontrakuke na udici. O ribolovu s više od jedne muhe nikad nisam ni razmišljao, jednostavno nemam takvih potreba.

Nego, tko će otvoriti prikladnu temu?

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Bravo Tomasini treba stati kad je najslađe! :-X

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Jedan ili dva offtopica pa ajd al' vi ste ga sada prećerali ... ali nema veze, sada vas lepo molim da o toj humanosti ili divljaštvu nad ribom ili u ribolovu raspravljate, raspredate, ćaskate, filozofirate...koliko vam volja u temi http://www.musicarenje.org/index.php?topic=2403.0#new

Ova tema "Gammarus" neka se lepo ispunjava tekstovima i slikama vezanim za naslov date teme.  Hvala za razumevanje.  :)  :bye:

Dakle...GAMMARUS...
:) ;)

U kojim bojama imate gamaruse?  :) Ja ih imam u maslinastoj, naranđastoj, tamno crvenoj, sivoj i roza.

Kako bi odredili kada i koja boja?

joker

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Mi lovimo njih, ne one nas. To je jednostavno tako, prirodni poredak
E pa tomasini kad si se već složio sa nečim od onoga što sam napisao da prokomentarišem i ovu tvoju rečenicu. Ona jednostavno nije tačna. Nije prirodno loviti iz zadovoljstva. Životinje-grabežljivice (a one to rade prirodno) love da utole glad i to je jedini pravi razlog. Kada to radi ribolovac, onda to radi iz zabave i to nije prirodno. Mislim da se mi tim činom, ma kako ga upakovali, služimo da zadovoljimo svoje iskonske nagone i to mogu razumjeti. Samo onda hajmo to prihvatiti a ne ismijavati kao što su neki odmah uradili, i okaniti se pokušaja da se to prikaže kao plemenit sport. Jer bože moj, mi lovimo njih a ne one nas i šta nas briga, a mi njih u stvari volimo...
A sad se slažem sa sebastianom. Ko je htio da razumije, mogao je već, ko nije neka i dalje laže sebe...Idemo na temu-gammarus

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
joker je napisao(la):
Simpson, ja sam pošteno pokušao obrazložiti zašto ljudi mušičare ili zašto uopšte love ribu. A hajde ti sad pokušaj uzvratiti koji je tvoj motiv da ribu tražiš u njenoj kući, bodeš je, vučeš po rijeci , vadiš iz vode na suho(koji šok) i onda kao "dobar i moralan" vratiš je nazad da bi je nekad mogao ponovo uhvatiti. Možda to tebi izgleda kao sport ali njoj sigurno nije. Ti uživaš, ali nju mučiš. Ako lažem, prosvijetli me i pouči i ja ću se izviniti.

Mucim je neuporedivo manje i od vidre i od kormorana (e to su nagoni) i priustim sebi vrhunsko zadovoljstvo. Lovim bez kontra kuke i uvek gledam da ribu ne vadim iz vode ako ne moram, da bih je oslobodio od udice. Pritom neverovatno uzivam u NADMUDRIVANJU i vise se dokazujem sebi nego ribama i drugima. Takvo uzivanje nema ko da mi priusti. Zadovoljan sam samo kada uhvatim ribu kako sam ja hteo, sa prezentacijom koju sam ja hteo, musicom kojom sam hteo i uopste na nacin kako sam ja zeleo da se to desi. Tek tada mi je puno srce pa makar mi bila i jedina riba tog dana. To je po mojim shvatanjima daleko od nagona o kojima ti pricas. Nagon za ishranom (zbog cega je covek i poceo da lovi) umem da kontrolisem jer sam svesno bice. Kontrolisem ga tako sto odem u supermarket i kupim hranu i ne osecam neodoljivu potrebu da ubijem da bih se prehranio. Po tome se valjda i razlikujemo od zivotinja. I nisam sportski ribolovac vec rekreativni!

Vrh Dno