Gastronomska vrednost rečnih riba

Koja je ukusnija kada je reš?

• Klen

Glasovi: 8 16,3%
  • Pastrmka

Glasovi: 13 26,5%
  • Lipljan

Glasovi: 4 8,2%
  • Bucov

Glasovi: 4 8,2%
  • Krkuša

Glasovi: 20 40,8%

• Ukupno glasača
    49

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Eto,cuo sam da cverglana ko ume da spremi.pravi je delikates :hmmmm:. Ima dosta peripetija,dranja itd.,ali kazu da  je vrh.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
black panther je napisao(la):
Seb,dok sam ja plovkraio,na jednoj barici u mom mestu,zabacio na kuvani kukuruz,kad je udarilo ovo cudo,ja sam imao osecaj da je saran od desetak kila,kad ono ovaj glavonja od kilo i nesto..a ovo je strvinar obican,jede sve zive i mrtve mamce,vestacke,varalice,ma sve! kad bas nista ne upecam ja odem na baricu da se malo opustim,zabavi me samo tako,a ima ih na tone ovde kod mene,jedino sto sam prestao da ga pecam kad sam se ubo na njegovu bodlju pored skrge,od tad da ga ne vidim vise  :nowink:

Cverglan od kilo i nešto???????  E to bih baš voleo da vidim.

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Ja drzim rekord u mom mestu,skoro je uhvacen jedan od 1,70-80 gr,a moj je bio 1,250, izmeren na vagici,to je bilo pre 2 godine,a od prosle godine ga vise ne pecam,od kako me je iznabadao  :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
27
marinat od dimljenog skobalja . ja u zivotu nisam jeo ribu ukusnije pripremljenu . tako je dobro da je neverovatno  :tbumb:

30jid1k.jpg

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
NIje nego dimnjen skobalj u marinatu, ovako kako si napisao ispada da ti je glavno jelo marinat-marinada a dimnjeni skobalj prilog uz to :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
27
ja lepo napisah ...marinat od dimljenog skobalja. mozda i nije pravilno tako ali je klopa fantazija . neverovatno kako je ukusan skobalj na ovaj nacin .

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Bogami I ja bih...I ako skobalj nema neku gastronomsku vrednost verujem da je delikates ovako spremljen....

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
261
Ja sam jeo nevjerovatno je koliko je dobro!Još bolje je što se kosti istope i ružan miris izvuče u pajcu.Bukvalno se jede viljuškom i nožem.Što je teško kod mase domaćih riba.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Molim te davaj recept ako je moguce. Jer ako me ista fascinira kod hrane je riba pripremljena tako da ne smrdi i da se ne oseca po ribi. Zato jako retko i jedem ribu a ako je jedem to je uvek kao neki prilog ili predjelo jer od nje sam se najeo samo par puta u životu.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Dimljeni skobalj je odličan,ja ga dimim podjednako koliko i babušku.E sad,probao sam puno kombinacija sa dimljenom ribom,i za mene je idealan obrok od ovako tretirane ribe,barenje i ostavljanje da se riba potpuno ohladi.Ja dimljenu ribu ne volim da jedem toplu,čini mi se da tek potpuno ohlađena dobije poseban šmek.Ima tu puno recepata,pe nekoliko dana sam dao ortacima dimljenu babušku,obarenu,ohlađenu,očišćenu od kože,a zatim odstojalu u frižideru preko noći u najobičnijoj marinadi ulja,sirća,peršuna i belog luka.U kombinaciji sa krompir salatom,to je delikates.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Jes da nije riba u pitanju,piletina dimljena na hladnom dimu preko filtera od rečnih belutaka.Sjajan metod,prvi put ove godine dimim sve na taj način,nema presušivanja jer je dim prilično hladan kad prođe kroz kameni filter.Čeka da legne na podvarak :whistle:

Prilozi

• dim.piletina.JPG
    dim.piletina.JPG
    96,3 KB · Pregleda: 144
Vrh Dno