usoljeni skobalji se nadime jednostavnom metodom u buretu . ribama se odseku glave i peraja i iseku se na komade. na dno serpe ide red sargarepe zatim se poredja riba doda malo crnog luka i malo sargarepe pa opet red ribe ...i tako dok se ne napuni serpa . napuni se ulje da prekrije ribu i stavi u rernu . riba je pripremana u selu u sporetu na drva a verovatno moze i na struju. temperatura treba da bude takva da ne prokljuca i ceo proces traje sigurno 7 sati .sebastian je napisao(la):Molim te davaj recept ako je moguce.
na ovom postu mi pokazuje datum 01.01.1970 neznam da li ste primetili,nije to samo ovdesebastian je napisao(la):Ovo mi zanimljivo zvuci. Sacuvat cu ovaj recept. Hvala druze!
dobro si me podsetio zvezdanezvezdan je napisao(la):Sasats,dodaje li se u ovu kombinaciju sirće?Znam da kad keva marinira ribu u teglama,obavezno ide i sirće,pa se to peče u rerni po desetak sati na maloj temperaturi.To je specijalitet,slično je ovome.
iBaki-Pa je napisao(la):I ja sam skoro probao isto to. FantazijaJoš mi se više sviđa dimljeni sveži kravlji sir. Ubija kolko je dobro.