A u Neretvi se prorijedila maximalno prošle godine svega sam jednu ulovio 1,5kg znači nedoraslu (kako ga ovdje zovu zubače) ali na vobler ujku 8cm
prijatelj mi je taj dan također mazno jednog oko 2 kg u kojem je bila podustva od 22cm

.
Probat ćemo ga ako bog da potražiti u Aprilu ali prošlogodišnji i ovogodišnji niski vodostaj ne uljeva mi puno nade jer je riba izrazito desetkovana krivolovom
Jer su mrežama i agregatima zbog male vode povadili sve što se dalo povaditi i još vade. Preljepa riba i meni draža čak i od meke koja je bolji borac.
Zubatka bi po borbi opisao kao snagatora koji zna da je on u Neretvi na vrhu hranidbenog lanca te se tako i ponaša znači zaleti se na prvu svom silinom
što najčešće zna biti uzvodno i brutalno je jak ali to ga zna najčešće i koštati glave jer se brže umori i kad krene nizvodu imate šansku namotati dlaku i
privući ga, nekad zna slično smuđu crknuti na udici srce ga prekine ali ako on u svom prvom naletu krene niz vodu onda zbog konfiguracije obale i njegove
snage nema baš puno šanse da ga se izvuče izuzev ako nisi u čamcu

Najviše ga bude oko ovih doba kod ispusta brane HE Mostar gdje ga krivolovci love na velike voblere +20cm ili klena nakićenog trocama tu bude primjeraka
i do 20kg ali rijetko se takvi love u zadnjih 10god ima još 3 ili 4 pozicije ali neka to bude tajna koju ću otkriti i pokazati rado bilo kome od vas s foruma ko se
zadesi u ovim krajevima :yeswink: