GLAVATICA

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ova najveća koju on drži nema više od 5kg ali je ipak ljepota za vidjeti a pogotovu za uloviti vjerujem da su lovljene na strimera npr. Wooly

ivandrago

Senior member
Učlanjen(a)
18.10.2006.
Broj reagovanja
0
Sve su ulovljene proletos na reci Idrijci- Slo, strimer, imitacija pesa.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Kad se bolje zagledam u ove Soške ljepotice primjećujem odmah na prvu razliku u boji naspram Zubatka iz Neretve i Glavatice iz Morače. Ove Soške su mi nekako zelenije i imaju sitnije krljušti te bar po meni malo više liče na potočaru dok su ove naše iz Neretve i Morače nekako srebrenije i više mi liče na mladice. U stvari kod nas na Neretvi Zubatak je baš kao i mladuljak do cca 1kg mršav dug tek preko 3kg počinje da se deblja i širi dok ove zelenke i manjih dimenzija izgledaju nekako dobro ugojene.
Ali opet kad bacim oko na ovaj krupni plan Soške bez tebe na slici sa strimerom u ustima izgleda mi baš kao i naš Zubatak, u svakom slučaju prekrasno mi je za vidjeti da netko lovi ovu ribu. :tbumb:

Aco Ivanovic

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0

Najveća glavatica uhvaćena na strimera ikada! Pre neki dan na Soči ...

http://www.alexivanovic.com/wp/?p=501

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Bem ti sve koji zubatak čak mu je i boja prava srebrena nema šta divota za vidjeti a mogu zamisliti za uloviti :doh:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
kurare je napisao(la):
Danas na Soči RD Tolmin ulovljena glavatica od 120 cm i 22.5 kg na strimera i predvez 0.25 mm:
soska009.jpg

Janez

Svaka čast ribolovcu! :respect1: Predivna riba  :yeswink:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Probat ćemo je pojuriti ovako nečim:

Prilozi

• DSC00304.JPG
    DSC00304.JPG
    22 KB · Pregleda: 433
  • DSC00306.JPG
    DSC00306.JPG
    13,2 KB · Pregleda: 447

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Nisu ni blizu onih vaših kesara ali vježbam se  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
što je sa ovom prelepom pastrmkom? lovite li je?

meni je za sada neostvareni san, još nisam imao prilike ni loviti je ali relativno su mi blizu vode u kojoj ona kraljuje pa prvom prilikom i ona ima da se okači na moju udicu ;)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
JA SAM JE LOVIO SAMO NA VARKE, NAJVECA OKO 4.5KG, NA ZETI

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
A u Neretvi se prorijedila maximalno prošle godine svega sam jednu ulovio 1,5kg znači nedoraslu (kako ga ovdje zovu zubače) ali na vobler ujku 8cm
prijatelj mi je taj dan također mazno jednog oko 2 kg u kojem je bila podustva od 22cm :doh:.
Probat ćemo ga ako bog da potražiti u Aprilu ali prošlogodišnji i ovogodišnji niski vodostaj ne uljeva mi puno nade jer je riba izrazito desetkovana krivolovom
Jer su mrežama i agregatima zbog male vode povadili sve što se dalo povaditi i još vade. Preljepa riba i meni draža čak i od meke koja je bolji borac.
Zubatka bi po borbi opisao kao snagatora koji zna da je on u Neretvi na vrhu hranidbenog lanca te se tako i ponaša znači zaleti se na prvu svom silinom
što najčešće zna biti uzvodno i brutalno je jak ali to ga zna najčešće i koštati glave jer se brže umori i kad krene nizvodu imate šansku namotati dlaku i
privući ga, nekad zna slično smuđu crknuti na udici srce ga prekine ali ako on u svom prvom naletu krene niz vodu onda zbog konfiguracije obale i njegove
snage nema baš puno šanse da ga se izvuče izuzev ako nisi u čamcu ;)
Najviše ga bude oko ovih doba kod ispusta brane HE Mostar gdje ga krivolovci love na velike voblere +20cm ili klena nakićenog trocama tu bude primjeraka
i do 20kg ali rijetko se takvi love u zadnjih 10god ima još 3 ili 4 pozicije ali neka to bude tajna koju ću otkriti i pokazati rado bilo kome od vas s foruma ko se
zadesi u ovim krajevima :yeswink:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
drug hvala za poziv pa ako mi život bude naklonjen sa takvom prilikom eto mene pa da je zajedno tamo pojurimo ;)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ja sam ih dosta ulovio, i bude mi zao kad ugine, neverovatno osetljiva riba. probam sa reanimacijom, cak je drzim u vodi i po pola sata ali ne dolazi sebi....jednostavno sok je prevelik za njih cesto :(

Vrh Dno