Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Ja imam veliku želju na Soči ili Idrijici uloviti našu sošku ali od 70 cm pa napred : a od pastrmskih riba po borbenosti za moj pojam nema bolje od "kalife" Moja mladica od 8 kg iako puna snage i kondicije zdrava riba nije mogla da se po snazi i borbenosti meri sa mojom kalifom od 6,5kg A glavaticu bi jako volio da osetim i onda napravim tu usporedbu
Da sve navedene Marmoratus- Soška- Zubatak- Glavatica su iste i jedna te ista su riba (Jadranski sliv) osim mladice koja je crno morskog sliva
(zabunu ti izaziva naziv Glavatica koji neki koriste i za mladicu)
Dali glavatica i mladica imaju isto poreklo ili je samo razlika u njihovom imenovanju.
Zasto je glavatica dobila takav naziv u narodnom jeziku,isto ovo pitanje se odnosi i na mladicu.
Pa valja zbog glave iz istog su roda ali su različite vrste kako je tebi to nejasno.
Pa mi ljudi smo iz porodice PRIMATA pa nismo isti kao Aj aj prstaš s Madagaskara iako je i on iz roda PRIMATA
Bez da se vrijeđaš molim :lol: pokušao sam bar ja da ti ukažem da su Mladica i Zubatak fizički dosta različite ribe a npr po ponašanju su opet dosta slične
Isto kao npr lipljen i mekousna pastrva toliko slični a toliko različiti...
Isto npr ti i ja...
Ili koza i ovca...
Grupe nikad nisu bile moj prirodni habitat Simpsone niti sam se krio u mnoštvu zato pusti mene u mome blaženom neznanju da uživam u ovom našem j... svijetu.