Ma nemoguce po jednom zaronu da se uhvati sto kilograma. Jedino da love po mraku uz neku jaku lampu pa da se riba skuplja, doduse izuzev smudja. Mada nagadjam, nisam nikad video na reci, ali sam cuo da su na limu ove godine dolazila dvojica koja su radila na zaron. Ta dvojica rade u Luci Bar, i mogu da zarone dosta duboko, a kapacitet pluca im je nenormalan, i ne trebaju im nikakve boce. Oni su Moracu ojadili. Posao im je da vade neke stvari kad se zamrse oko brodova, i izuzetno su sposobni. Ja imam tu opremu, al ona je rezervisana za hercegnovski zaliv. S tim da je duzina harpuna na pusci sa komprimovanim vazduhom 70 cm. Iznad nije dozvoljeno. A da je uzivanje, pravo je (prilicno skupo, mene su navukli neki lokalni). Pa pred mrak na rostilj uz crnogorski sardone sa prstom kisele vode u casi. Par ribica, i to je to. Ko planira da se zeza sa tim mora da bude dosta pazljiv, preprosle godine je jedan lik u Budvi zamalo ubio jednu devojku koja se kupala. Znaci sto dalje od naroda, i bez onih puski koje se zatezu sa gumom. Jeste da nema veze sa musicarenjem, ali je dozivljaj za more. Pa makar zaroniti. Bas me briga da li ce me neko kritikovati.
A za ove po rekama, krivicna prijava, i oduzimanje opreme. Pa pendrekom :-X
Koliko sam ukapirao, ovde su nadjene i neke boce sa vazduhom. Nije mi jasno de mogu da se pune, tj kupi gas, osim u nekom ronilackom klubu, a kod nas ih je malo. Pa ova prijava mora da ide i uz to. Ne kupuje se to na svakom cosku. Za to postoji obuka. Da je moguce da se ubacuje masinom sa komprimovanim vazduhom za duvanje guma, suludo je zbog dimenzija ventila. A i da mogu da urade to, u boci mora biti malo argona, jer azot iz vazduha, tj boce pod povisenim pritiskom pravi dosta problema (naravno ako se pod vodom boravi duze, i na vecim dubinama). Hocu da kazem da to sve suzava krug ucesnika. Mada bih naglasio da je ovo moje prakticno poznavanje oskudno, tj dovoljno za kratke zarone.