GNJURCI

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
Ribočuvarska služba Rasina PLUS d.o.o, koja je korisnik dela ribolovnog područja Srbija-Jugozapad, u saradnji sa policijom Cicevac, na Zapadnoj Moravi uhvatila dvojicu gnjuraca u krivolovu koji su uz pomocu harpuna, na nedozvoljeni nacin, lovili ribu. Gnjurci su iz Nisa i Aleksinca. Slede krivicne prijave. Ince, ribolovci su u vise navrata na Juznoj Moravi i jezeru Bovan vidjali gnjurce u krivolovu.
P.S.  Na slici je oduzeta oprema. Harpune oduzela policija

Prilozi

• Boce.jpg
    Boce.jpg
    66,1 KB · Pregleda: 190

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
tako i treba
ovog leta i jeseni načisto prorediše ribu
po pričama koje sam čuo tone ribe su izneli iz J Morave
e sad da li su to baš oni ili ne....

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
Po pricana ocevidaca hvatali su smudjeve od 6-7 pa i 10+ kg

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ljetos je jedna grupa primjećena na Drini.Nije nađen alat ali se spominje da su ubili mladicu preko 30Kg!
Čak se pojavio i snimak na netu kako rone po virovima.
Meni se to nikako ne sviđa i intersuje me da li postoji neki zakon kojim se ne odobrava samovoljno ronjenje?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
recne ribe su nevvidjeno lake za ubiti harpunom, svojevremeno sam i to par puta radio....

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
a jedan zaron dva minuta ...znaci 50 kila u minutu  :-\  pa oni su ojadili moravu  :doh:

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Jes kad bi to moglo tako....ma ni Cak Noris to nebi mogao!!!

Vukovic

Junior member
Učlanjen(a)
07.05.2013.
Broj reagovanja
0
Ma nemoguce po jednom zaronu da se uhvati sto kilograma. Jedino da love po mraku uz neku jaku lampu pa da se riba skuplja, doduse izuzev smudja. Mada nagadjam, nisam nikad video na reci, ali sam cuo da su na limu  ove godine dolazila dvojica koja su radila na zaron. Ta dvojica rade u Luci Bar, i mogu da zarone dosta duboko, a kapacitet pluca im je nenormalan, i ne trebaju im nikakve boce. Oni su Moracu ojadili. Posao im je da vade neke stvari kad se zamrse oko brodova, i izuzetno su sposobni. Ja imam tu opremu, al ona je rezervisana za hercegnovski zaliv. S tim da je duzina harpuna na pusci sa komprimovanim vazduhom 70 cm. Iznad nije dozvoljeno. A da je uzivanje, pravo je (prilicno skupo, mene su navukli neki lokalni). Pa pred mrak na rostilj uz crnogorski sardone sa prstom kisele vode u casi. Par ribica, i to je to. Ko planira da se zeza sa tim mora da bude dosta pazljiv, preprosle godine je jedan lik u Budvi zamalo ubio jednu devojku koja se kupala. Znaci sto dalje od naroda, i bez onih puski koje se zatezu sa gumom. Jeste da nema veze sa musicarenjem, ali je dozivljaj za more. Pa makar zaroniti. Bas me briga da li ce me neko kritikovati.
A za ove po rekama, krivicna prijava, i oduzimanje opreme. Pa pendrekom :-X
Koliko sam ukapirao, ovde su nadjene i neke boce sa vazduhom. Nije mi jasno de mogu da se pune, tj kupi gas, osim u nekom ronilackom klubu, a kod nas ih je malo. Pa ova prijava mora da ide i uz to. Ne kupuje se to na svakom cosku. Za to postoji obuka. Da je moguce da se ubacuje masinom sa komprimovanim vazduhom za duvanje guma, suludo je zbog dimenzija ventila. A i da mogu da urade to, u boci mora biti malo argona, jer azot iz vazduha, tj boce pod povisenim pritiskom pravi dosta problema (naravno ako se pod vodom boravi duze, i na vecim dubinama). Hocu da kazem da to sve suzava krug ucesnika. Mada bih naglasio da je ovo moje prakticno poznavanje oskudno, tj dovoljno za kratke zarone.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
vukovicu, cisto sam radoznao, zasto da se izbegavaju puske sa lastikom? i sta da rade oni koji love na ceku, zubace itd....sa pneumatskom od 70cm mogu samo da im mahnu...

obzirom da su na boce ronili, mogli su poprilicno po zaronu da izvade, riba ne bezi u reci,pasivna je....somu se da prici toliko da se pomiluje...a ko ima pusku samo ga overi...sve sto treba da uradi neko ko hoce na pusku u reci da lovi je da zaroni u potopljenu krosnju ili ckalju...cak i danju riba se tu oseca sigurno i mirna je.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Vukovicu,jel ti imas familije u Meljinama  :)Madaa cela Boka je u Vukovicima  :doh:

Vlajko....aman al 100kila uloviti...bratac nije to kernja....pridji somu od 50+ u MOravi i mazni ka puskom, smudjevima, ulovi ,nanizi i teraj dalje...pa da si Blek stena ili Zagor  neeeeeeeeeeeeeeide brale  :D
I ajd na spavanje, radimo sutra  :lol:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
dvojica.... precizan pogodak da mu se kicma prekine i miran je ko bubica.... deset somica po deset kila :)

mada ja sam uvek voleo da klepim jednog i pravac kuci da ga przim.... sad se ne ponosim time al nije ni da se kajem...bejah mlad i lud

Vrh Dno