Nedelja, Slavko, Isidor i ja. Prvi put ove sezone krecemo u normalno vreme, u pola sedam, autom na Gradac. Oko osam smo vec na vodi kod Paceta i polako krecemo.
Iako je tek april voda je opasno opala. Nikakvog konkretnog rojenja pa se odlucujem za suvu. Nimfa mi je malo dosadila. Stavljam neke emerdzere od zecije sape, nesto sam novo vezao pa da probam... vec u prvih nekoliko zabacaja imam jednu sitnu pastrmcicu.
Polako krecem uzvodno i dobijam jos nekoliko...
Celijski vir i Isidor ima vatreno krstenje. Nimfu mu je pokupila dobra pastrmka kojoj se definitivno nije zurilo van vode....
40cm-golden dorado iz Gradca.
prolazimo kroz kanjon, Isidor tera po svom i forsira nimfu ja i dalje suvu... Desavanja nekih i nema, svako malo neka skoci i omasi ali bez kacenja. Tako je bilo i ostatak dana. Medjutim kod roke vidim nekoliko riba na dnu. Probam suvu,bez uspeha. Nimfa takodje....Strimer i BINGO.
Nema realizacije al se bar nesto desava. Stize i Slavko i daje mi neki njegov strimer, kaze bosanska fora sa perom sove. Prvi zabacaj riba...
drugi zabacaj, jos jedna, neverovatno jaka i borbena....
treci zabacaj, prejaka kontra i riba je dobila pirsing...
Nastavljamo uzvodno ali bez nekih bitnih desavanja, jos nekoliko osrednjih riba, sasvim dovoljno za odlican dan na reci...
Jedna, meni neobicna riba, ima belim uokvireno analno i ledjno peraje...analno sa belim rubom sam vec video ali ledjno jos nisam...