Ko bi rekao da ce pitanje izazvati ovakvu diskusiju?

Nisam bio tu neko vreme, i jutros kad sam pogledao da nema jos nekih komentara, vidim 7 strana... Morao sam pazljivo da procitam naslov teme, da proverim da li sam na pravom mestu.
Sto se cekrka tice, obzirom da nisam siguran, mozda bi bolje bilo da odlozim odluku za koji mesec. Na kraju krajeva, nigde ne gori.
Kao sto je i prethodnih nekoliko stranica pokazalo, stavovi po pitanju pribora se dosta razlikuju i svako ima neke svoje potrebe i prioritete, sto je sasvim normalno. Tako i ja imam neke svoje planove. Dakle, ovaj cekrk kupujem ne zbog toga da bi drugi ljudi "parili oci", vec zbog sebe i nekog svog uzivanja. Sto se cekrka tice, bitno mi je da bude kvalitetan, relativno lagan, da odgovara mojim pecaroskim potrebama (#4 - #5) i da mi se dopada, normalno. Kao i svaki hobi, i pecanje vremenom ucini da uzivas u tim nekim sitnim stvarima, da stalno nesto cackas oko pribora i da stalno tezis ka necemu boljem, novijem (osim kada dodjes do retro faze, tu si vec gotov

). Pa eto, i ti cekrci... Ja na njih ne gledam samo kao na metalni kotur za namotavanje, vec kao na jedno malo savrsenstvo jednostavnosti. Kapiram da se mnogi i ne slazu sa takvim stavom, ali "svako je lud na svoj nacin", pa tako i mi ribolovci (mi musicari smo tek poseban slucaj).
Nazad na kupovinu, planirao sam da se ponovim sa cekrkom u skorije vreme (verovatno do aprila-maja) i planirao sam da za njega izdvojim onoliko koliko sam rekao. Nije mi to problem, i mislim da je cekrk iz tog nekog cenovnog opsega dobar izbor. Stvarno vrhunski cekrci za moj ukus kostaju previse i na njih ne bih trosio toliki novac. Update na polju stapova je druga prica. To ce malo da saceka jer tu stvarno ciljam na one najbolje i o tome cu razmisljati kada se ostvare neki drugi planovi, nadam se.
Na kraju, sto se tice onog Sage-a iz oglasa, meni ne odgovara i ne dopada mi se, ali je ponuda svakako skroz korektna i zahvaljujem se Maricu na predlogu.