imitacija žabe

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Klen se vrlo rado hrani malim crnim žabicama, također ponekada i štuka zna da posegne za takvim zalogajem, površinsko aktivan som če vrlo rado pojesti nešto takvo...pored drugih i navedenih grabežljivaca je i Bass. Velikousti pastrmksi grgeč vrlo rado ima na svom meniju male žabice a verovatno i one malo veče jer za njegova ogromna usta malo koja žaba bi bila prevelik zalogaj. U Srbiji i Hrvatskoj postoje i takve vode gde živi velikousti bas. Ako vam je jedna takva voda blizu ili planirate da ju posetite navežite i po koju ovakvu imitaciju...skrajnje jednostavno je.
Evo dve žabice iz moje galerije
main.php

Ako vas detaljnije zanima način vezivanja ovakve žabice koja je vrlo laka i ima sličan rad kao strimeri poperi pogledajte link: http://www.riverroadcreations.com/stp_frog.htm
Ovakav foam možete pronači i u svakoj malo bolje opremljenoj knjižari u raznim bojama.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Nikako da se napravim vec godinama da zabu za klena. Pokusavao jesam, ali imitacije, koje sam ja izmisljao, mi se uopste nisu dopadale. Nisam bio zadovoljan. Ova kreacija deluje pristojno, ali me opet nevuce na klenovsku muvu. Za bassa mi deluje kao smrt (mada ga nisam nikad lovio, ali sam malo proucavao cudnu ribu tu), kao i za stuku. Mada mi je moram da priznam i malo komicna ova muva. Glava deluje veoma zabavno sa otvorenim ustima! :doh:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Da li ste vi to zaboravili bucova? Aaaaa, zamislite zabu koja preplivava Moravu ili Savu! Pa, prvo bi je repom izbacio dva metra iznad vode, pa bi je docekao na volej i tek onda iz skoka progutao u vazduhu.

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Poslednjih godina me teraju mnogi varaličari da im pravim strimer-varalicu koju bi mogli da bacaju varaličarskim štapom. Uvek sam pravio neke čupave nalik na miša od zeca ili mnogo marabua. Moraću malo da ekperimentišem sa ovakvom formom žabe.
Nije potpun ovaj "strimer"! Pod obavezno mora da se nekako zaštiti od kačenja trave. Onda bi bio idealan za česljanje svih mogućih terena.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Mix zaboravio si da napomenes kako bi je prvo ustopovao grudnim perajem pa ispimpovao ledjnim.
A pazi kad sam i ja odma pomislio kako bucov fali na spisku. Mada ne znam koliko je doticni alav na zabe. Znam da svi za bucova nesto pricaju da jede samo duguljaste ribice ???

Lucky slozio bih se da si u pravu u 98,42% slucajeva. Ovih 1,58% posto bi bili ono kada klen skoci odmah bez mnogo razmisljanja na mamac ali tad bi ti najverovatnije napao sta god da mu bacis da butjne  ;)

Lazzo, a sta mislis o jos jednom dodatku tj. 2 dotaka, u vidu zadnjih nogu zabe da malo lelujaju kroz vodu, posto mi ove gumice i ne izgledaju mnogo sexy!

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Imam ja specijalan zeleni maraboo za noge :)
Mada ove gumice bez obzira koliko ruzno deluju rade svoj posao kad treba da imitiraju noge. Uf sto ne volim te "novokomponovane" materijale - uvek se trudim da ih izbegavam.
Prvom prilikom cu da napravim svoju verziju zabe i podelim sa vama. Samo da izadjem iz frke i dovoljno se popalim za stuku  :lol:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Na bucova sam i ja pomišljao ali za mene je to nešto što je verovatno. Još nisam čuo da ga love žabama...mada onako kada logično promišljam i kada bi ovakvu žabicu brže povlačio sigurno bi neki udario, 100% da neki bi.
Istina je da je malo komična ali to je USA jednostvnost koja lovi.
Malo sam pogrešio i dao krivi link :doh:. Da lazza nije spomenuo zaštitu od kačenja za travke i ostalo nebi to ni opazio.
Ja na moje nisam stavljo jer vode gde ja lovim nisu baš tako zarasle  :) mada original kojega sam ja kopirao ima to, evo pogledajte
SMFrog%20body%20sans%20spots.JPG

Evo i pravog linka step by step :D http://www.riverroadcreations.com/TieFrog.htm

Ja sam razmišljao da stavim marabu na moje buduči da nisam imao gumice pri ruci. Ali ja sam ipk hteo gumice i malo čačkao po kuči među iglama, dugmićima i koncima i pronašao gumice  :)

Evo da dodam još jednu varijantu od jednog slovenskog vezača i mušičara.
1.jpg

Ostale njegove kreacije pogledajte na http://www.josko.org/nasemuhe/miki/vladimirmikec.htm

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Totalno jebitacna zaba. Skroz!!! Jos ako negde ima objasnjenje za ove noge kako se rade ;)

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Bogumi Sjekloca pocinjes da me zabrinjavas  :nowink: ::)
A i volim medju noge, znam da i one to vole pa sto da ne podelimo uzivanje ;)

Aj da cujem kako bi ti vezao zabu mislim da bi dve velicine bile ok jedna manja za klena od recimo 2,5-5cm i jedna veca za stuku od recimo 8-10cm

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
A sto bih veziv'o zabe, kad ima zivijeh da nakacis na #4 udicu s jacim olovom! :doh:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Sjekloca je napisao(la):
A sto bih veziv'o zabe, kad ima zivijeh da nakacis na #4 udicu s jacim olovom! :doh:

@100ka, stvarno...patimo se i vezujemo nešto što vrlo lako možemo nabosti na trokraku  :doh: zamisli još npr. dva crvosa nabodeš na sitnu kristalku i trtiš lipljane  :D ... pu :doh:, a mi vezujemo i smaramo se... umesto da slušamo starije kolege  ;) :D :hammer: :hammer: :bleh: :smoke:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Samo se vi zajebavajte  :-* . Imitacija žabe je mamac koji ozbiljan mušičar može veoma uspešno da koristi. Kad me ne bude mrzelo da napravim ovo čudo, uradiću to i garantovano loviti štuke. Pretpostavljam da može biti i ubitačan mamac za bucove (uh,uh,uh, samo zamišljam napad moravskog lososa). Ko zna, možda bi je i som gutnuo, u pravo vreme na pravom mestu?  :yeswink:
Odlična tema. Ja mušičarim poperima, koje povlačim slično kretanju žabe. Op, imam ideju kako da napravim žabu.  :tbumb:

Vrh Dno