Igorche prijatelju, sve ti lepo napisa, al se ne slazem u jednoj jedinoj stvari. Ne bih bas rekao da je lakse nimfom uloviti ribu

. Citajuci tvoj tekst u prvom trenutku sam pomislio da stavivsi nimfu na kraj predveza mogu pocupati iz vira makar 100% prisutnih riba, a da zbog svoje lagane ubitacnosti musicari izbegavaju ovaj vid ribolova stedeci riblji rod. Sa svojih skoro 20 godina i nimfarenja siguran sam da nije tako.
Malo sam preuvelicao ali musicariti nimfom uopste nije lakse. Lakse moze biti samo baciti tesku muvu-pa gde je voda nosi.
Cinjenica po zeludacnom sadrzaju je da riba vise voli nimfe.
Nije lakse jer , za razliku od suve muve neznamo sa sigurnoscu na kojoj se dubini nalazi nasa muva, dali je zauzela pravi polozaj, dali je treba zadrzati da zapliva ka gore, ili je pustiti da je voda vozi, koliko otezanje staviti na predvez, dali treba praviti slalom oko podvodnih prepreka (potopljeno krupno kamenje i sl), ...
Pecajuci na nimfu nikad nisi nacisto . Jos jedna otezavajuca okolnost kod nimfe je sto (najcesce u dubljoj vodi) ne mozes registrovati kada se riba predomislila i odvratila od tvoje muve, sto je kod suve jasno ko dan jer se sve desava tik ispod vodene povrsine.