grom je napisao(la):
Stvarno ne mogu razumjeti zasto se prepucavate!Kao da je vazno jel iz sake ili iz lakta bitno je da sami sebi odredimo na koji nacin mozemo sto djelotvornije servirat musicu i nakacit nesto.Vrlo vazno kako cu bacit ako moja musica dodje gdje zelim i ako nije lina otresla u vodu kao da se zabacuje varalica.Kod vas je pretezno vaznije da nekom spustite na post po nekad drzeci se onog sto ste procitali a ni sami ne koristite.Znam da ja prvi ne mogu voziti isto #4 i #8(mislim vremenski jer kad sam na vodi onda sam obicno par sati) kao ni bilo koji od vas.Mozda neko vrijeme ali da ne govorimo o vecim klasama i jeftinim strunama tipa Ron T.Drzim se misljenja da svako sebi treba naci stil koji mu pase a ne da zadivi publiku
Prepucavanje je pocelo jer je ova tema postavljena iz tog razloga.
Cela ti se prica svodi na sledeci slucaj:
Bile dve devojke. Obe za zivot zaradjuju pevanjem. Jedna je guzata, sisata, nafrakana jakom sminkom i lakog morala. Nikad kuci ne vezba bez muzike a peva jedva prosecno i promukne posle svakog nastupa. Za zivot zaradjuje tezgarenjem po svadbama i ispracajima a retko, kad uleti, tezgari i po dijaspori. Za nastupe je placaju osrednje ali je uvek zakite u dekolte i minic kad se popne na sto, pa kad se zbroji i taj baksis cifra je vec vise od solidne. Druga je obicna devojka koja je pored talenta i skolovala svoj glas. Ona svakog dana vezba da ne peva samo iz grla i koristi maximum svojih glasovnih mogucnosti. Moze da peva veoma dugo i savrseno bez zamaranja. Za zivot zaradjuje pevajuci kao solista dela klasicne muzike. I tako sticajem okolnosti njih dve zavrse na istom forumu sajta koji se zove pevanje.org Vrlo brzo se na forumu stvori zucna rasprava jer ova prva tvrdi da je sve jedno kako pevas ako uzmes dosta para to merodavna ocena tvojih glasovnih mogucnosti. Druga kaze da to koliko para uzmes nije merodavna ocena glasovnih mogucnosti..... Posle nekog vremena iznervirana prva devojka resi da otvori temu " iz grla, dusnika ili pluca?" i kaze "ja pevam iz grla i uzmem vise para od tebe devojko br.2." Devojka br 2. se misli i kaze "necu da se raspravljam sa tobom devojko 1. jer ti ne pravis razliku izmedju tehnike pevanja i uzimanja kinte koja zavrsi medju tvojim sisama." I tako spore se one i dalje, prva takodje tvrdi da je glupo vezbati pevanje bez muzike i preporucuje mladim pevacicama da to nikad ne rade, druga tvrdi da to treba cesto raditi jer bolje mozes da cujes pa korigujes svoj glas jer ga odvojas od muzike i publike.......
U medjuvremenu se otvaraju teme " gde je najbolje vezbati pevanje: 1.U stanu 2. U garazi 3.Na stadionu 4.Na nastupu."............ a na onoj temi " iz grla, dusnika ili pluca?" neiskusne pevacice komentarisu "ja kad pevam tiho pevam iz grla, a malo glasnije pevam iz dusnika i ,a kad treba bas glasno e onda grunem i iz pluca"
@Grom
Dobrodosao na sajt!
"Kao da je vazno jel iz sake ili iz lakta bitno je da sami sebi odredimo na koji nacin mozemo sto djelotvornije servirat musicu i nakacit nesto.
Ovo je vrlo pogresno reci ako se prica o fc a ne o ff.
"Drzim se misljenja da svako sebi treba naci stil koji mu pase a ne da zadivi publiku "
Ovo si lepo rekao ali mi nekako ima los prizvuk na osnovu ostalog konteksta. Licni stil je metoda koja se da razlikovati ali princip na kome se sve metode zasnivaju mora da ostane isti.