Izbor štapa za Dunav

smoker13

Senior member
Učlanjen(a)
10.09.2012.
Broj reagovanja
22
Ja recimo do sada nisam puno ganjao neke raube bucova pa da ih prebacujem i sl. Bacao sam kako je neko objasnio ovde na forumu ukoso, uzvodno i polagano povlacenje uz obavezan stomak kanapa, tad sam imao najvecih uspeha... Prebacivao sam i raube ali jako retko je udarao, vrlo moguce da ga uplasi kanap... I koristim stap #6 i TT 6 i nemam nikakvih problema...  :smoke:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
neca011 je napisao(la):
Pa i ja bi zaobisao smudja jer njega pecam samo teškom mašinerijom ali bi pored bucova ozbiljno jurio štuku. Čak bi štuku i naviše pecao jer su tereni izuzetni za štuku i zonker daje odlične rezultate. To što se niko ne hvali da mušičari štuku po dunavu to je druga priča, jer ja prvi za 30 god ribolova nisam nikog video da mušičari po dunavu. Bar na ovim terenima gde ja izlazim.

Sasvim logicno jer je warmwater musicarenje kod nas tek u povoju. Ali ima sve vise zainteresovanih sto je sjajno.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ne bi se bas kladio  ::) na ovom forumu je br 1 bucov sa preko 4000 poruka , drugo mesto je klen a tek trece je pastrmka .
ili ako se pogledaju teme sa ulovima npr 2013 i 2014  bucov i klen imaju u proseku preko 25 strana , pastrmka jedva 15 od toga je pola napisao sebastian dok lipljen jedva ima nekoliko strana .
ako je merodavan forum ja bi rekao da su nasi musicari vise zainteresovani i vise pisu o toplovodnim vrstama sto je i logicno jer je srbija totalno siromasna sa interesantnim salmonidnim vodama

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Statistikas je odlicna stvar ako znas, ali treba znati.

Da bi ta statistika bila kompletna morao bi da vidis koliko to clanova diskutuje u temi o bucovu. Hajde uporedi sa brojem clanova koji diskutuje o npr. suvim musicama?

I da, ja recimo klena ne gledam uopste kao warmwater musicarenje iako on tu svakako spada.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Hehehe taj klen .....jbt ja ne mogu leto da docekam da dodjem kuci da idem na drinu I mlatim klenove..bucov me ne zanima ni malo..u ostalom mi musicarimo ono sto imamo od ribljih vrsta...meni  je najbliza pastrmka za uloviti naa gradcu..drina I klenovi su majka...

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
Neco,  za lov bucova ti ne treba jaci stap od klase 6, za stuku #9 ili 10. Komptomisno resenje bi bio stap klase 8 .

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
Statistikas je odlicna stvar ako znas, ali treba znati.

Da bi ta statistika bila kompletna morao bi da vidis koliko to clanova diskutuje u temi o bucovu. Hajde uporedi sa brojem clanova koji diskutuje o npr. suvim musicama?

I da, ja recimo klena ne gledam uopste kao warmwater musicarenje iako on tu svakako spada.
slazem se . jeste merodavan broj clanova . ali kad si vec pomenuo suve muve bambula ima preko 80 strana i gomilu clanova koji su tu postovali i kacili slike a bucovski strimeri celih 99 :)
ako si u onom postu mislio na musicarenje na dunavu i savi kod nas i da je tek u zacetku potpuno si u pravu da nije zastupljeno koliko bi moglo da bude ali na ostalim toplim rekama srbije se prilicno musicari mada je i to realno nista u odnosu na ukupan broj ribolovaca

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
ivke037 je napisao(la):
Neco,  za lov bucova ti ne treba jaci stap od klase 6, za stuku #9 ili 10. Komptomisno resenje bi bio stap klase 8 .
A sto za stuku 9 ili 10 kad civek baca manje zonkere i juri srpske stukice. Joca nije uopste merilo.

neca011

Full member
Učlanjen(a)
12.11.2013.
Broj reagovanja
3
Tačno tako, samo za dunavske štuke a ne za jocu. Tako sam se zajebao i nakupovao neke gigantske džerkove za jocu a otišao sam tamo 2x. Pecam tamo gde mi je najbliže i  ribe koje su realne za tu vodu.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sve sto kupis preko 7 vrlo brzo ces staviti na oglase  :D

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
I ja da pitam nešto,nevezano za dunav,da li može štapom #5 da se pecaju bucovi i štuke?
Bucovi mislim da može,za štuke nisam siguran,ako nekoga ne mrzi neka mi malo pojasni...

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Naravno da moze..samo sto ce ti bacanje vecih strimera a pogotovo zonkera biti gotovo neizvodljivo jer neces moci daleko da zabacis...za strimere I zonkere treba kanap barem 7 da bi to letelo kako treba...a 5om ces izvuci stuku samo tako nego je tesko zabaciti kao sto rekoh vec gore....

Nikolavb96

Senior member
Učlanjen(a)
18.02.2014.
Broj reagovanja
0
black panther je napisao(la):
I ja da pitam nešto,nevezano za dunav,da li može štapom #5 da se pecaju bucovi i štuke?
Bucovi mislim da može,za štuke nisam siguran,ako nekoga ne mrzi neka mi malo pojasni...
Ako bacas strimere ja bih ti preporucio 6# . Probao sam sa 5# i nikako ne ide dok je sa 6# vec druga prica.

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
simpson H je napisao(la):
A sto za stuku 9 ili 10 kad civek baca manje zonkere i juri srpske stukice. Joca nije uopste merilo.
Covek peca na Dunavu a on krije velike ribe. Rekao sam kompromisnu 8-icu s' obzirom da peca sa manjim strimerima. Izvini ako ti kvarim prodaju

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ivke zajebi me sa tim fazonima " Izvini ako ti kvarim prodaju" jer imam i devetke i desetke :D

Pazi ima u Dunavu i somova od 100+kg, da on ipak uzme neki stap klase 16? I koji to problem moze da ima sedmica sa ribom od 5-6-7kg? Koji ti problem mozes da imas i na Joci sa sedmicom i stukama 10+ ako bacas strimere "normalne" velicine?

Vrh Dno