Izbor štapa za Dunav

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ajd da beknem i ja neku...
Neko gore napisa 7-8-9 i ja bih se sa tim složio. Pa biraj između. Naravno, ne zbog veličine riba koje ćeš loviti već zbog veličine  (i naravno TEŽINE) strimera koje ćeš bacati kao i okruženja u kome loviš (veličina reke, dubina na koju želiš da spustiš recimo clousera smuđu, vetar,...).
Sedmica je prilagođena bucovu, 9-ka štuki a 8-mica je verovatno "devojka za sve". Na Dunavu naravno, po košavi ili severcu...
Ja sam godinama na 9-ci i ne vraćam se naniže sigurno!

P.S. Tereni ti izgledaju fantastično!!!

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Uzmi jači štap ne zbpg riba već zbog opterečenja strimera i kanapa.Današnji štapovi nisu motke.Moj drug ima 10# XP kada sam je probao sve mi se promjenilo_Ovaj štap detektuje ribu od pola kg a ima snagu za babaroge.
Moj sledeći će biti sigurno 9 ili 10  :smoke:

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
simpson H je napisao(la):
Ivke zajebi me sa tim fazonima " Izvini ako ti kvarim prodaju" jer imam i devetke i desetke :D

Pazi ima u Dunavu i somova od 100+kg, da on ipak uzme neki stap klase 16? I koji to problem moze da ima sedmica sa ribom od 5-6-7kg? Koji ti problem mozes da imas i na Joci sa sedmicom i stukama 10+ ako bacas strimere "normalne" velicine?
Ne znam u cemu je problem? I ti si mu preporucio stap klase 7 ili 8. Slazem se sa Mitinom konstatacijom

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
simpson H je napisao(la):
Pa jesam ali ne 9 i 10 i nije uopste problem samo diskutujemo.
Nisam ni ja. Samo sam konstatovao da za stuku idu stapovi tih klasa. Ne zbog velicine i jacine stuka (moze i 6-icom) nego zbog vecih strimera, trave i granja u kojima riba trazi spas

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
drzi se ti neco varalice za stuku . niko se nije napecao stuke fly priborom  :blush:

neca011

Full member
Učlanjen(a)
12.11.2013.
Broj reagovanja
3
sasats je napisao(la):
drzi se ti neco varalice za stuku . niko se nije napecao stuke fly priborom  :blush:
Ma bez varke na štuku ne izlazim ali hoću da probam i na fly da je upišem ovde gde pecam.
Čak na nekim pozicijama, u određeno doba godine, mislim da je na fly lakše uloviti.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Ja sam je pecao prošle godine u oktobru na fly pribor i dobijao je mnogo više nego varaličari. Još da sam umeo bolje da bacam, ihaaa ...

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
Na strimere se stuka odlicno lovi. Ima x (iks) primera. Bio sam i prisutan na Joci kada se na fly pribor vatalo mnogo vise stuka nego na varalicarski.
https://www.youtube.com/watch?v=irsf7BdVM5U

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
pusti ti jocu . pricamo o obicnom svakodnevnom ribolovu . musicarenje strimerom je komplikovano . trazi uslove da bi zabacio i jos mnogo toga da bi se dobro hvatala riba. varalica je zakon za stuku a musicarenje je vise za neke druge ribe. kupi ti neco 6icu ili 7icu i pecaj beluna a stuke hvataj na gvozdje i drvo  ;)

neca011

Full member
Učlanjen(a)
12.11.2013.
Broj reagovanja
3
Sedmicu i kupujem.  ;)
Hvala svima na savetima.  :tbumb:

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
ivke037 je napisao(la):
Na strimere se stuka odlicno lovi. Ima x (iks) primera. Bio sam i prisutan na Joci kada se na fly pribor vatalo mnogo vise stuka nego na varalicarski.
https://www.youtube.com/watch?v=irsf7BdVM5U

to sve zavisi u cijim rukama su bili ti varalicarci,jer to je naravno apsurd  :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Naravno da nije apsurd, ima situacija kad hoce samo laganog, velikog, izazovnog strimera a sve zive varalice ignorise.

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Ma da  :hammer: :hammer: :hammer: i to samo u roze boji  :hammer:

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Pa sad, apsurd.... (?!) Isto tako, zavisi u čijim su rukama bili mušičarci. Verujem da ima situacija u kojima bolje rezultate daju varaličarci, ali isto tako, ima situacija u kojima su bolji mušičarci. Ovde, pre svega, mislim na same mamce koji se nude štukama. Reći da je, generalno, jedna tehnika bolja od druge, je dunsterski ili sasvim površno.

Vrh Dno