Izbor štapa za Dunav

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Jesam malo iskljuciv  :D Pogotovo sto musicari imaju nadmen stav vrlo cesto  :D
al salu na stranu,gledajuci samo nacin plasiranja varalice,zatim brzinu i efekte koji se mogu proizvesti sa varalicarskim stapom daleko je to u prednosti u odnosu na musicarski pri lovu stuke ili ajde vec negde pomenutog bucova
naravno da je izuzetno atraktivno pecati stuku na mahac i zaista moze biti vrlo uspesno ,i to maksimalno podrzavam!
al tesko da se mogu meriti po uspesnosti  :tbumb:

bez da iko misli da nipodostavam ili vredjam nesto  :yeswink:

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Zar ne postoji nadmenost među samim varaličarima?? U smislu štapova, mašinica, garderobe..... Nisam varaličar ali sam čuo priče varaličara iz mog grada. Ako su lagali mene i ja lažem vas. Npr, varaličari se prvo gledaju u pribor pa u oči.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Pa jeste baki tako..I ja sam prvo gledao  u pribor..ali ja tesko prihvatam da neko peca pored mene volim sam..ali ljude nisam gledao kroz pribor I daleko da omalovazavam bilo koga preko pribora...

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Uglavnom su tu oni koji kupuju pribor pa izadju da se manekenisu na vodi,a cesto ne znaju ni da zabace,al takvih ima svuda  :D
Musicara nema takvih ? :-D

Uglavnom priustim sebi uvek dobre stvari jer volim da uzivam u priboru radi sebe,a sto kaze gegula krijem se od svoje senke kad pecam da mi neko ne dodje na mesto  :hammer::hammer:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
neba je napisao(la):
al salu na stranu,gledajuci samo nacin plasiranja varalice,zatim brzinu i efekte koji se mogu proizvesti sa varalicarskim stapom daleko je to u prednosti u odnosu na musicarski pri lovu stuke ili ajde vec negde pomenutog bucova
mozda je tako na dunavu . kod mene na moravi je strimer 10x efikasniji od varalice sto se tice beluna . bio bi i na dunavu da nije 2 kilometra sirok  ;) . kada je belun u dometu musicarskog pribora nema druge metode koja moze da se poredi po efikasnosti . naravno uslov je da onaj koji drzi musicarski stap zna sta radi .
sto se tice stuke ... to je riba stvorena za varalicu . moze i na strimer ali tesko . mnogi su kupovali 9ke i zamlacivali se da ce pecati stuku ali se niko nije proslavio . tamo gde lezi dobra stuka zbog specificnosti musicarskog pribora uglavnom nema pojma da zabacis . neka mi se pohvali neko sa par fotografija ozbiljnih riba i neka me demantuje ako nisam u pravu  :D

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
a koje to varalice koriste ti oko tebe?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
neba je napisao(la):
Jesam malo iskljuciv  :D Pogotovo sto musicari imaju nadmen stav vrlo cesto
Ovo je stav vecine varalicara i naravno potpuno pogresan. Varalicari su nadmeniji jedno 16x a urnisa ih ljubomora prema musicarima, narocito prema revirima.

neca011

Full member
Učlanjen(a)
12.11.2013.
Broj reagovanja
3
Nebo, ja sam isključivo varaličar ali sam uvek bio otvoren za neke nove stvari. Tako sam pre par godina video neki klip o pecanju stuke na zonker. Od kada sam počeo da ih pravim i koristim mogu samo jedno da kažem: "tokom vrućih letnjih dana nema boljeg mamaca,  kao što je zonker, koji će da isprovocira LENJU štuku da napadne". Ovo potpisujem za moj teren. Meni je najveći problem plasiranje mamca varaličarcem. Pošto kod mene dunav zatravni cim se voda zagreje i trava se digne na 20cm od površine. Ako otežam zonker moram da ga brzo vučem da se ne mrsi u travu, ako ga ne otežam moram da ga zabacujem sa vaser kuglom, ali onda gubim u prezentaciji. Zato i hoću da probam na mušičarski pribor da se upišem jer verujem da je savršen za to.

Još jednom vam se zahvaljujem na savetima za izbor štapa iako je tema prerasla u nešto drugo!  :D   

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
simpson H je napisao(la):
Ovo je stav vecine varalicara i naravno potpuno pogresan. Varalicari su nadmeniji jedno 16x a urnisa ih ljubomora prema musicarima, narocito prema revirima.

u neku ruku gledajuci nije u redu u neku jeste,varalicarima generalno to smeta
a najvise kao propagiranje elitizma,kao musicari su ultra sportski ribolovci,te ovo te ono i to je proisteklo bas iz te price,pa zatim nastanak revira gde varalicari nemaju pristup.

mene nikad nije ni privlacilo da pecam pastrmku po potocima i malim rekama,varalicom,a i zasto bi kad je tu dunav!

ali lov na suve musice me itekako privlaci zbog svoje atraktivnosti.

naravno Neco treba biti otvoren,i ja sam rekao da to maksimalno podrzavam i uvek treba raditi ono sto se radi.

samo sam rekao da je u lovu stuke varalica uspesnija,ali sigurno ne vise atrkativnija.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Nebo taj "elitizam" je propagiralo nekoliko pojedinaca i to je uzrok misljenja varalicara o musicarima. Uglavnom zbog oblacenja-"pederisanja" ali mic po mic dodjose svi na "musicarsku" garderobu.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
I sigurno kad generalno gledas da je varalicarenje stuke uspesnije ali ponavljam ti da ima situacija kad je strimer u ogromnoj prednosti.

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Naravno Bojane ne misli se na sve musicare,uvek se u svakoj bransi nadju pojedinci koji sami sebe uzdizu.

meni ni alasi ne smetaju kao mnogim isfrustriranim ribolovcima koji njima prepisuju svoju nesposobnost da uhvate ribu na dunavu  :D

Lep provod svima veceras,i mnogo alkohola kao lek od smrzavanja  :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
neba je napisao(la):
a koje to varalice koriste ti oko tebe?
nebo, nije zapadna morava u africi . sve varalice koje su tebi na raspolaganju dostupne su i ribolovcima na moravi .

Vrh Dno