Jos neki hobi

bojan

Junior member
Učlanjen(a)
14.03.2007.
Broj reagovanja
1
Zanimljivo je to,ti hobiji!!Šteta za Dr.Luckija što nije dogurao do kraja,pa da dođe u Pride ili  UFC i da Fedora razbije! :hammer: :hammer:No nije ni smeđi,odnosno braon za bacit! :respect1:
A vidim da je i Seb lud ko puška!Šteta što ga je pustilo,a valjda mu je mušičarenje toliko udrilo u glavu da ništa drugo više ne vidi... :D :DA  Ali tko zna,možda se vrati.....
A MixMasta je mixmasta!Prijatelju skupi pare i miksaj ponovno!Ako te to toliko uz fly fishing veseli, piči macane!!Nemoj da čekaš

Nego, mene zanima čime se vi majstori u životu bavite....

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
.. to je za posebnu temu, koja bi bila još interesantnija.

bojan

Junior member
Učlanjen(a)
14.03.2007.
Broj reagovanja
1
Seb jesi gledao boks? Kličko razbio Brewstera u 6 rundi!mada je meni meč bio malo dosadan.....

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo malo sam se opet posvetio mom drugom hobiju. budući da ne mogu nigde da lovim štapom (zbog lovostaja na omiljenim vodama gde sve počinje tek od maja) lovim sa mojom M4A1  :smoke: Bio sam več u nekoliko borbi sa perfektnim rezultatima  :D  8) Pošto se sve odigrava u planinskim šumama i igra je do daske na extremnim terenima nisam nosio fotoaparat ali evo jedne moje fotke slikane sa mobilnim telefonom. Inače ovaj šemag (na glavi) imam samo preko obraza i na glavi crnu flis kapu i na rukama crne rukavice ali iz fore sam se slikao ovako.  Za takvu igru su zaštitne naočale obavezna stvar iako ih na slici nemam. Malo mi krivo da nismo snimili borbe jer su bile do daske...uigrana ekipa, taktika, sve do daske. Kada kažem fajtovi do koske to je stvarno bilo hard core...but no pain no gain  :D Uniforme su bile tako uprljane od skakanja, valjanja , puzanja da je to ludilo, dva puta sam morao da ju perem u mašini od zadnjega fajta  :doh: :D  8)

Ali sa velikom čežnjom vadim i glancam moje štapove i maštam o otvaranju sezone. Ima jedna lepa prelepa voda na kojoj nisam lovio ni jednom do sada i treba da sezona počne uskoro ali mnogo je skupa. U njoj žive samo pajke i to večinom potočne od uvek. Sva sreča da imam još po koji hobi  :D pa nekako zaboravim na te muke što ne mogu na vode koje su mi pod nosom.

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Ludilo Seb.! Opasan ti kombinezon, a za puskicu da ne pricam. Evo bas se dogovaram nesto da idem malo da bijem ove moje geekove sa faxa u nekoj sumici. :) Nalozili se klinci hoce da pucaju malo :p
A do tada ... mogu samo jos malo CS-a. :)

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Još neki hobi? Planinarenje, skijanje, basket, ihtiologija, žurnalizam, vožnja bicikle, ronjenje na dah (rekord 4:45 bez vazduha, ali na suvom), crtanje, dizajniranje voblera... Prekjuće me je drug fudbalski sudija naterao da mu pravim društvo i trčimo po Čairu. 40 minuta bez prestanka - izdržao sam. Nije loše, lepa rekreacija, možda se i navučem.  :doh:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Lazzo, airsoft je mnogo opak sport (odličan). Vodi se kao vojno rekreacijski sport. Trčanje, skakanje, puzanje itd. po šumama i planinama od čoveka izvuče ono maksimalno. Računaj vojničke čizme, osnovna oprema i puška od najmanje 2kg u rukama. Moja ima 3kg i kusur. Non stop oprez, koncentracija non stop na 101%. Ljudi koji godinama samo joginguju ili voze bicikl ne mogu izdržati tako lako ceo fajt na extremnim terenima jer telo radi mnogo različitih pokreta u vrlo kratkom vremenu. Budući da si celo vreme pod adrenalinom sve se to oseti posle  :D. Ovi što se bave različitim stvarim kao što je planinarenje, plivanje, joging itd. imaju dobre preduslove/prednosti za takav hobi. Vidim da bi se kolega goci verovatno dobro pokazao na zahtevnim terenima. Inače fajtovi nisu uvek na tako zahtevnim terenima kakve ja volim ponajviše. Fajtovi mogu biti i u zapuštenim tvornicama itd. Kao CS uživo  ;)
Inače nemam kombinezon, to je original slo woodland camo uniforma (hlače i košulja).  Sada sam u potrazi za istom jaknom.
Kažeš, ićiće te da se gađate malo, isto airsoft ili paint ball ili pak nešto drugo? 

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
A koja je razlika izmedju airsofta i paintballa, tj. šta je airsoft?

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
sebastian je napisao(la):
Vidim da bi se kolega goci verovatno dobro pokazao na zahtevnim terenima.
Da, i ja ga tako cenim...  8)

mosor3-1.jpg

mosor4.jpg

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Moj drugi hobi je akvaristika. Inspirisali ste me da slikam svoje lepotice.

KaGeMuShA

Junior member
Učlanjen(a)
05.10.2006.
Broj reagovanja
0
Aikido,nekad radovno na treninzima i sve sto ide uz to sada samo rekreativno,kad imam vremena! :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
@KaGeMuShA, aikido je vrlo lepa borliačka veština  koji sam uvek najviše cenio od svih drugih bor. veština ili sportova. Kolega  :respect1:

@Goci, predivne slike koje su me zbog ovakvog uspinjanja potsetile na moj zadnji trodnevni pohod po gorskom kotaru. Ovko kao na tvojim slikama smo se nas 5 penjali prema vrhu samarskih bijelih stijena (1380m).
BijeleSt.jpg

Piramida.jpg

Tri dana sam bio u divljini u kojoj se slobodno kreću kako medvedi tako i vukovi te ostale stinije zveri. Fenomenalan doživljaj. Na samarske bijele stijene se može popeti težim i lakšim putem. Mi smo naravno izabarali ovaj teži put sa druge strane. Slično vertikalno uspinjanje kao na tvojim slikama. Beše još sve mnogo ladno i kiša nas uhvatila (nevreme). Sečam se, na vrhu je bio tako jak vetar da smo morali puzat  :D perfektan provod.

@100ka, inače kada se govori o airsoftu u prvom planu je reč o precizno urađenim replikama pravog oružja (1:1). Municija koja se koristi (puške, pištolji, minobacači, u novije vreme ručne i nagazne mine) su 6mm i 8mm biorazgradive kuglice od 0,2g do 0,43g. Neke replike imaju jačinu udarca 0,5J, uglavnom 1J (puške i pištolji) dok posebne replike snajpera i do 2J. Preciznost im je uglavnom 40-50m, snajperi i više. Brzina kuglice je uglavnom 100m/s.
Inače sama reč "Aairsoft" u stvari predstavlja  taktične borbene igre u kojima svaki pojedinac doživi prave borbene situacije i to se sve uglavnom odvija grupno. Sve se to otpočelo još davne 1970 u Japanu. Vremenom je popularnost rasla i danas je airsoft skoro preplavio ceo svet. Na samom početku su neke vojske to koristile za vežbe na taktičnim treninzima. Dnas takve treninge možeš doživeti u svakom ozbiljnijem airsoft klubu. Često se u takve klubove učlane bivši vojnici ili specijalci koji svo svoje znanje prenesu na svoju jedinicu i sa time nastanu perfektni scenariji, igre ili borbe. Dešavaju se čak i ratovi između klubova. Jedni druge izazivaju, stvara se taktika, taktički se napada tj. odabire taktika napada (juriš, gerilski itd. snjaperisti se posebno izučavaju... jednom rečju sve je realno kao u pravoj vojsci i borbama s tim da nitko ne umre). Uglavnom mnogo lepše je i realističnije od paintballa. Igra se na fair play. Ako te zanima koliko boli  :D pa malko zaoeče  :D :smoke: ali "no pain no gain". Zaštita očiju je obavezna ali i poželjna za obraz. Zadnji put sam jednog protivnika ranio rafalom i beše malko krvi...ali tu nema ljutnje, takva je igra. Prvi put sam i ja krvario u jednoj igri bez pravila (nije bila borba na pobedu nego na što dužu borbu bez pobednika). Inače kada su pravila i kada si pogođen onda se smatraš za mrtvog i napuštaš bojno polje odlaskom na neutralnu zonu.
Mogao bih još mnogo da ti pišem o svemu tome, no razlika je od paintballa da ovde ne budeš prljav od farbe i da se koriste 100% realne replike oružja, koriste se originalne uniforme usklađene terenu na kojem se izvode borbe i sve je mnogo egzotičnije od samoga paintballa.
Mogu biti i borbe gde svaka ekipa radi svoj plan. Može biti tip borbe gde jedni i drugi kreću u napad, može biti i ekipa koja lovi ili borba za zastave, ili pak odbrana položaja i tako dalje i tako bliže...u nekim scenarijima se čak ganjaju pravim tenkovima i transporterima (verovali ili ne). U svetu čak skaču iz aviona, spuštaju se iz helikoptera itd. Ovde je veči izbor šta se sve može kupiti od replika http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Home
Evo i jedan video od jednog airsoft kluba iz slovenije, ovo je jedan od tipova scearija.
[flash=400,400]http://www.youtube.com/v/6p-v4IaoBPg[/flash]

KaGeMuShA

Junior member
Učlanjen(a)
05.10.2006.
Broj reagovanja
0
I ja tako mislim sto se tice aikida kolega Seb.  :tbumb:
Pozdrav!  Pedja

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
danas sam imao oko sedam airsoft borbi po malcice maglovitom i dosta kisovitom vremenu, lokacija ista suma koju sam pre spominjao, danas se gailo mnooogo po nabujalim bujicavim potocima i do kolena neki su i skoro iznad prepona  :D Nikad nismo imali žešče i teže uvete, zaštitne naočale su se stalno maglile i terale nas sve u očaj, ali nema predaje...  :D Od tri popodne pa sve do pola sedam nismo prestali...Bilo je ludo, hladno, blatnjavo i mokro...dobre čizme i imaš nakon svega suve noge, uniforme su take da se brzo suše...od adrenalina nisam osečao ni jedan bol u mišičima po tako teškom terenu (non stop brdašca potoci i stenje i mnooogo drveča i gmlja). Sada se polako svaki mišič javlja  :D :D Ima da zaspim ko bebica!
Slike su slikane telefonom posle fajtova. Evo par slika  :smoke: :D

Vrh Dno