kafena buba-stara ali dobra...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo moje kafene bube dva puta armirana. Napomena: vrlo dobro pliva, nije izgubila ni malo na plovosti.

Prvi put armirana sa tankim osnovnim koncem, lakirana, i ponovo armirana finom sjajnom najon mrezicom (zenske carape). Ako je carapa fina sjajna boje kože posle lakiranja je skoro ne vidljiva, uglavnom lepo izgleda i imate vrlo cvrstu kafenu bubu.

evo i slike.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
nazalost digitalac mi je slabiji pa ne vidite bas sve detalje :( :cry:

Gregor

Junior member
Učlanjen(a)
01.05.2006.
Broj reagovanja
0
Sebastian na kojem jezeru su snimljene one dvije fotke tebe sa klenom?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
ah, to ti je jedno malo jezerce, odmah pored save bohinjke ispod Bleda. Tako nekako. Kažu mu "ribnik ribno". Ah, bar da je ribnjak. Te vece sto sam hvatao su jedni od retkih, i imaju srecu da sam ih bas ja uhvatio :) Ja 99% ribe sve pustim. Mozda 2 put godisnje uzmem kuci koju. Ako te zanimaju vode u Sloveniji sa klenom Bohinjsko jezero i Bledsko ti je prva liga. Tu su macani, koje vidis u patroli kako plivaju, pravih kapitalnih dimenzija. Za druge vode ne znam, ali inace Slovenija ima vrlo bogate vode kapitalnim ribama, no moras znati da su i dozvole skuplje. Ja inace idem na teze i skromnije terene je su jeftiniji. Inace na jezeru sam isto pecao i uhvatio u jednom danu dosta grgeca, klenova i jednu lepu pastrmku.

Gregor

Junior member
Učlanjen(a)
01.05.2006.
Broj reagovanja
0
Druze jel si ikada cuo za rjeku Savinju odnosno musicarjenje ondje?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
cuo sam, ali nemam pojma ni gde je... Reci mi nesto vise?

evo vidi klenove i nesto pastrmki na bohinjskom j. http://www.musicarenje.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=247&forum=11&post_id=1887#forumpost1887

Gregor

Junior member
Učlanjen(a)
01.05.2006.
Broj reagovanja
0
Izvini, stigao sam dojam da dolazis iz Slovenije, zato sam pitao za Savinju... :lol:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
ja živim u Sloveniji tek pune 2 godine, i nisam baš svuda išao na pecanje. Inace preko leta sam cesto bio u srbiji i hrvatskoj, tako da nisam obišao puno slovenije. Tek sada malo više upoznajem slovenske vode :)

ah sada sam malo saznao o savinji. to ti je kod celja, uglavnom lepa reka, i nij skupo koao ovde na gornjskom regionu. U celjskom ribolovnom drustvu platis samo 3000 sit za dnevnu dozvolu za pecanje na Savinji.

Gregor

Junior member
Učlanjen(a)
01.05.2006.
Broj reagovanja
0
Izvini druze ali nisam mogao da odolim bez da te malkice ne prcnem. :lol:
Dolazim iz Slovenije. :hammer:

Savinja je moja maticna rjeka, to jest rjeka kojom djelom gazduje moje udruzenje.
Gazdujemo 35 kilometarama rjeke od izvora do granice sa sledecim udruzenjem a uz to i rjecicama Lučnici i Ljubnici, na kojima se takođe itekako dobro peca i naravno svim pritocima.
A dozvola nije jeftina - 40 eura, samo uhvati i pusti...

Clan kojeg udruzenja si?

Gregor

Junior member
Učlanjen(a)
01.05.2006.
Broj reagovanja
0
Ah da, zaboravio - uz Celje tece samo krajniji dio Savinje, kdje nema bas puno ribe za musicarjenje. Barem ne pastrmke, lipljana i mladice, inace dosta klena, mrene skobalja... Udruzenje RD Celje ti je cetvrto redom od izvora nadole koje gazduje ovom rjekom...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
nisam jos clan ni jednog drustva jer nemam jos drzavljanstvo. inace se planiram uclaniti u ribisku druzinu bled. Samo za ulazak u drustvo moram da izdvojim 500 eura + ostalo :)
Polako pa ce biti svega.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Lucky!? Slovenija zasluzuje posebne teme, a ne "kafenu bubu".

Gregor

Junior member
Učlanjen(a)
01.05.2006.
Broj reagovanja
0
Izvinjavam se, kriv sam, kriiiiiv. :hammer: :lol:

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
288
Evo samo sto sam dosao sa vode (Juzna Morava).Iskljucivo sam isao da probam i pecam na kafenu bubu,ali uradjenu na moj nacin,i sa novim dodacima.za sat i nesto 5 komada od oko 200 Gr.Mesto je jako poseceno,ima dosta ljudi i guzva je,riba je naplasena dosta,ali vazno je da ona lovi,a tek mogu da zamislim negde u "dzungli" sta ce da radi ,ubijace ih na mesto.

Prezadovoljan sam ovom muvom.

Pozdrav.

M.Masic.

Vrh Dno