Kako do revira?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
strashni je napisao(la):
Sale nekako si pun negativnih predrasuda...pa ni ta Slovenija nije na svim vodama skupa da ti podje krv na nos nego ima i umerenih cena, po principu koliko para toliko i muzike... Drugo, da bi došao do momenta da imaš takve cene moraš da imaš malo dužu tradiciju, da se pročuješ, da se lepe slike ulova...za to je potrebno vreme i trud a to ne ide preko noći...nigde, a tek ne kod nas...Tako da nemoj da se plašiš pre vremena... bolje gledaj da nađeš dodatni posao da zaradiš da možemo i to da platimo jer nam je to nešto u čemu uživamo a kad tad mora doći do toga...
strasni , ja u ovoj zemlji zivim 40 godina i pecam 30 godina . iz dosadasnjeg iskustva sam stekao te negativne predrasude  :D
na ovom forumu sam clan 6 godina i od prvog dana sam citao ovakve polemike o istoj temi . bice zdravlja da opet popricamo za sest godina i veruj da bi voleo , ali iskreno bi voleo da mi tada napises ...evo ti sasa pogledaj u sta se pretvorila srbija . sta si kenjao da nema nade za srpski ribolov ? ...i da mi nabrojis dobre svetski poznate revire koji su se u medjuvremenu otvorili  :-[

IgorPetrovic

Junior member
Učlanjen(a)
02.12.2013.
Broj reagovanja
0
Moja zelja i ideja je da na ovo nadovezemo revir.

www.invest.negotin.rs/investiciona-lokacija-sportsko-rekreativni-kompleks-34dunavski-biser34-mihajlovac-2.htm
Slike, skice, plan i mapa su u donjem delu stranice.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Sale ima totalno pogresan pristup zivotu... Sve ide iz glave, ako tako mislis i za 6000 godina nista nece da se promeni....
Svaki projekat mora prvo da se pojavi u glavi, glavi koja nema blokator kao sto ga ima Sale, pa tek onda da se relizuje u stvarnosti...
Ko bi mogao da pomisli pre 15 god da ce Srbija da ima najboljeg tenisera na svetu?

Jer imas ti Igore neku sliku tog dela da vidimo o cemu se radi...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Kad se prica o Gradcu, musicarenje je samo delic onoga sto predstavlja zasticeno prirodno dobro "Kanjon reke Gradac". Mi to gledamo samo sa usko "sebicne" strane.

IgorPetrovic

Junior member
Učlanjen(a)
02.12.2013.
Broj reagovanja
0
Milan VB je napisao(la):

Nazalost, nemam naviku da slikam unaokolo kada krenem u ribolov. Sve sto mogu da ti porucim jeste da cu cim otopli da obidjem taj donji deo reke i sve isfotkam. Inace tamo se retko i zalazi, totalno netaknuta divljina.
Kanjon je u gornjem toku reke prelep, ali je reka mala. Neke od retkih slika se mogu videti na google-u (pod pojmom "reka Zamna", pa sve sto je divlje, netaknuto, potpuno prirodno i po neka stara vodenica je upravo ta reka). Sa donjeg toka (nizvodno od sela Jabukovac) ne videh slike na netu. Ali bice, cim zima popusti.

https://www.google.com/search?q=reka+zamna&biw=1366&bih=604&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ndijVN-aFIHgyQO56IHACg&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=_

PS. Slika pastrmki je slika sa ovog foruma., a u postu ispod slike pedjabg objasnjava genetski materijal i jedinstvenost istih.

IgorPetrovic

Junior member
Učlanjen(a)
02.12.2013.
Broj reagovanja
0
Inace, interesantno je i to da je ovo fantastican predeo, svetski poznat u tom nekom speleoloskom smislu, ima bezbroj pecina i kojekakvih prirodnih pojava, a i lovci sirom Evrope znaju za njega. A na internetu ima "sacica" slika i to male rezolucije. To dovoljno govori o mentalitetu ljudi ovog kraja.
Neaktivno, fazon to nam je priroda dala, zivimo sa tim - nikakvo cudo to nije, a bas naprotiv.
Spanci, Nemci, Turci, Slovenci i svi ostali edukovani, u turistickom smislu, narodi bi ziveli od ovakvih predela, ali ne i mi.

E zato su nam reviri i projekti takvog tipa vazni, zbog promocije sirim masama. Lovci znaju, a kada saznaju i ribolovci, prenece se na planinare, pa ovi na setace prirodom i obicne pesake turiste, pa tako redom. 10ak godina sigurno je potrebno raditi, ali uz pomoc zajednice i fondova, moze to biti odlicna prica.

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Kad udjemo u EU a ja se iskreno nadam da necemo , tu se zavrsava prica sa nasim musicarenjem ako ostanemo sa istim platama , jer se i reke mogu lako privatizovati , pa ce biti i problem ko sve moze pecati na njih kao na zapadu

PredragUE

Senior member
Učlanjen(a)
09.12.2014.
Broj reagovanja
59
Nije evropa zrela za nase ljude i njihovu umesnost da upropaste sve cega se dotaknu.....tu ni kazne ni zakon nemaju snage da nesto urede....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Necemi ni uci u EU sa ovakvim platama, koji cemo im qrac krasni ovakvi slepci i jos pesimisticni.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Vrh... ja vec imam u glavi sve sta bi tu moglo da bude...

Ljudi radite, ramisljajte, planirajte, pokusavajte,  borite se, padajte, ustajte, samo napred mora da bude bolje, nisamo mi toliko losi ;)
Ovo moze ujedno da bude i novogodisnja cestitka ili zelja za sve ljude u Srbiji...

IgorPetrovic

Junior member
Učlanjen(a)
02.12.2013.
Broj reagovanja
0
Hvala Milane na podrsci, slicnog smo razmisljanja.  :tbumb:

Nadam se da ce se naci neko ko mi moze pomoci u toku ovih praznicnih dana, da proucim kako ide pravna regulativa, pa da se uskoro krene i dalje. Pisanje projekta je prvo i osnovno, pa i u tome ako neko zeli, i zna kako, da ucestvuje - odlicno. Valjda ce od cele price moci da ispadne nesto. Ako i ne, ostaje nam da bar sporadicno odlazimo tamo na pecanje i uzivanje u netaknutoj prirodi.

Jos neke od slika koje sam uspeo naci, ovako na brzinu su na ovim linkovima.
Ovo su slike kanjona reke Vratne i gornjeg toka Zamne, koji su fenomenalni.

http://serbianoutdoor.com/album/prerasti-istocne-srbije/

http://cultofghoul.blogspot.com/2012/06/negotin-gothic-5-rajska-prerast.html

Inace, mene dosta podseca na Moravicu, pa rekoh ako je moglo tamo - moze se i ovde, samo ako se hoce. :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Milan VB je napisao(la):
Sale ima totalno pogresan pristup zivotu... Sve ide iz glave, ako tako mislis i za 6000 godina nista nece da se promeni....
Svaki projekat mora prvo da se pojavi u glavi, glavi koja nema blokator kao sto ga ima Sale, pa tek onda da se relizuje u stvarnosti...
Ko bi mogao da pomisli pre 15 god da ce Srbija da ima najboljeg tenisera na svetu?

milane, mozda sale ima pogresan pristup , mozda je sale shvatio gde zivi a mozda si i ti u pravu . jedno od ova tri je tacan odgovor a vreme ce pokazati ko je bio u pravu .
opet kazem , samo zdravlje da posluzi pa da opet porazgovaramo za 10, 15 godina da vidimo u sta ce se pretvoriti nasa drzava i nas ribolov  . ja volim da si ti u pravu , ne zbog mene vec zbog moje dece ali se plasim da ces i ti dobiti isti blokator koji i ja imam ...samo dok jos malo odrastes  :'(

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
:D kako sam se slatko smejao sada , nisam tako odavno  :D :D
procitaj milane svoj post u ovoj temi slicnog naziva  :doh: pa ti si gori pesimista od mene po pitanju revira i ribolova samo se sada verovatno malo salis u ovoj temi  danas ???

http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=4122.0

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
  :D ne verujem... Ali vidis valjda da je zezanje u pitanju,  to si mi prvi postovi na forumu... kad prodjose 3 godine jbt
Otvoren covek napreduje, menja se, uci... a ti si se ucaurio 100 godina ces isti da budes :D
Bez ljutnje, zezam se malo...dobar si ti ribolovac ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ma i ja se zezam mada iskreno kako vreme ide sve sam vise pesimista.  dobro je sto mladi ljudi drugacije , svetlije vide buducnost ovog naseg hobija . kada omladina postane pesimisticna to je znak da je totalni kraj .
srecna ti nova godina milane i pusti revire .naredne godine da dodjes kod mene da mlatimo klenove i belune po moravi , njih jos uvek ima dovoljno  ;)

Vrh Dno