Licno mislim da to nije istina. Naravno da ima i to uticaja, ali pitanje je u kojoj meri. Problem lezi i u tome i da cu analizu samo tog dela. Ribolovci su poznati ko lazovi, uvelicavaju svoje ulove, sasvim normalna stvar. Nas sport jeste takav, bez obzira na individualnost, svakome godi kada mu se dive zbog velicine ulova. To hrani sujetu, povecava pojednica kako u svojim tako i u tudjim ocima. Od uvek je tako bilo. Sve nas zanimaju kapitalci. Ponavljam kapitalci. I tu se sada javlja problem. Odnos kvantiteta i kvaliteta. Da li je uspeh ako se nalovi 10 kg klenova. Jeste iz nekog ugla, ali veci je uspeh maknuti nekog od 1.5 kg i vise. Ako lovite sitnije i trpate u kesu samo da bi se dokazivali pred ortacima, onda sta reci?? Zato ja pristupam problemu sa selective harvest idejom. Sitni me nezanaimaju. Vracacu ih u vodu. Krupniji mogu da prodju i tu se javlja sledeca ideja. Ako imate problema sa tim da ce da vas smatraju lazovom, ulozite lovu u fotoaparat. Klick fotka....prosto. Necu da budem licemer i da glumim seka persu. Naravno da ako bi maknuo klena od 2 kg da bi ga odneo. Sliako bi se u svim mogucim i nemogucim pozama, prepario bi ga. To je kaptalac na koga bi bio ponosam. Kvalitet. Ako nalovim 10 kg klenova, sitnijih i potrpam ih u kesu, nepostizem nista posebno. Da ne bude tupljenja, kako sam ja los ribolovac, kako tu cifru nisam nikada postigao, odgovor je jesam i to odavno. Vise me to nezanima.