Kako je Catch & Release stekao popularnost kod nas

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Ih, jebiga... coitus interruptus.... E, sto to ne volim! :hammer:

Hajdi

Junior member
Učlanjen(a)
07.11.2007.
Broj reagovanja
0

Da se vratim na pocetak i dam odgovor na ovo pitanje.

C&R nije ni stekao popularnost u Srbiji a kako stoje stvari i nece nikad. Nije filozofija svojstvena nasem narodu. Za takve stvari treba biti odgovoran i razmisljati iskljucivo svojom glavom. Sve dok neko drugi misli za vas a vi aplaudirate necete ni shvatiti sta je C&R. Zato nasi ljudi u belom svetu vrlo lako ukapiraju ukupnu filozofiju i ne shvataju C&R kao nametnuto i obavezno. Na velikom broju reka koje sam posetio nigde se ne pominje C&R ali opet nisam video ribolovce da nose ribu. Jos manje sam video onih koji ribu ljube i muljaju po rukama, kratko fotografisanje (ako ulov zasluzuje) i to je to. Susta suprotnost emisijama koje sam gledao na TV dok sam bio u Srbiji.

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Ko zna kakve si ti televizije gledao... Svasta bre danas ima na televiziji! :blush:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Hajdi je napisao(la):

Da se vratim na pocetak i dam odgovor na ovo pitanje.

C&R nije ni stekao popularnost u Srbiji a kako stoje stvari i nece nikad. Nije filozofija svojstvena nasem narodu. Za takve stvari treba biti odgovoran i razmisljati iskljucivo svojom glavom. Sve dok neko drugi misli za vas a vi aplaudirate necete ni shvatiti sta je C&R. Zato nasi ljudi u belom svetu vrlo lako ukapiraju ukupnu filozofiju i ne shvataju C&R kao nametnuto i obavezno. Na velikom broju reka koje sam posetio nigde se ne pominje C&R ali opet nisam video ribolovce da nose ribu. Jos manje sam video onih koji ribu ljube i muljaju po rukama, kratko fotografisanje (ako ulov zasluzuje) i to je to. Susta suprotnost emisijama koje sam gledao na TV dok sam bio u Srbiji.

Nekako, iako me upozoravaju da je Hajdi možda zlonamerni intruder, vidim mudrost u njegovim rečima. Hajdi, šta misliš, zbog čega je C/R (bar u priči i na mestima gde je obavezan)stekao popularnost kod nas, ako ga nisu baš najbolje razumeli naši ribolovci? Ja pokušavam da odgonetnem to, a ti bi mogao, kao posmatrač sa strane, da mi pomogneš. :tbumb:

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Pre nego sto ti devojcica odgovori, ja cu samo da ti citiram izreku slavnog indijanskog poglavice Pontiaka...:

"priroda ne pripada nama, mi smo je samo pozajmili od nase dece"

Haug!!! :smoke:

Hajdi

Junior member
Učlanjen(a)
07.11.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
Nisam cuo da u Srbiji ima neko mesto gde je C&R "obavezan" a ako ima nece dugo :). Upravo pricam suprotno da u Srbiji nikada nece zaziveti zbog mentalnog sklopa. Koliko ga ribolovci u Srbiji razumeju? Ne razumeju uopste ocigledno, sve dokle smatraju da je to nametnuto "resenje" zbog resavanja "problema".

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Hajdi je napisao(la):
Nisam cuo da u Srbiji ima neko mesto gde je C&R "obavezan" a ako ima nece dugo :). Upravo pricam suprotno da u Srbiji nikada nece zaziveti zbog mentalnog sklopa. Koliko ga ribolovci u Srbiji razumeju? Ne razumeju uopste ocigledno, sve dokle smatraju da je to nametnuto "resenje" zbog resavanja "problema".

Nagluv? A vidovit? Ljubopitljiv? Samokritican? Gleda lokalno, dela globalno? Harizmatican?

Dakle, jel' krenula neka novo promocija? Sta sam propustio?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Kakve sam ja teme načinjao da bih izazvao kakva-takva mušičarska uzbuđenja na Internetu!!!??!! :doh: Ipak, morate priznati da ova moja teorija da ribolovci skromnog ulova vrlo rado prihvataju Catch i brže-bolje Release.  :lol: Onima koji imaju značajan ulov teško je da ga se olako oslobode.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Mixmaster je napisao(la):
Onima koji imaju značajan ulov teško je da ga se olako oslobode.
Onima koji imaju značajan ulov teško je da se kreću pa moraju da ga oslobode vraćanjem u vodu. Može li ova teorija?

Ja sam počeo da je primenjujem nakon što smo ja i otac krajem devedesetih uhvatili i poneli za 3 popodneva 120 klenova od 200-1000 g, nekoliko mrena i par somova. Manje ribe smo puštali, ali smo ipak najebali sa tegljenjem i čišćenjem ulova. Tad i nikad više. Prošle godine sam poneo 3 ribe, a veruj mi da sam upecao jako puno...  8)

Vrh Dno