citajuci postove sticem utisak da moj stav i vidjenje ribolova vecina ili svi osudjuju? cak i ljudi koji gotovo identican odnos imaju prema ulovu kao ja ? bas mi je nejasno.
Catch & Release je sada toliko
IN da je sami pomen likvidacije ribe toliko
OUT da se cak i ljudi koji povremeno okrvave ruke i kesu dvosmislenim recenicama izjasnjavaju u korist Catch & Release- a.
izgleda da me gotovo niko nije razumeo i pazljivo citao moje postove?
Darko (ex. Feanor) je napisao(la):
Mislim da ne bi trebalo C&R dovoditi u bilo kakvu vezu sa kolicinom ulovljene ribe jer se te dve stvari sustinski razlikuju! C& R je stvar opredeljenja
nebi se slozio. prelistajte na forumu temu o musicarenju npr. klena . koliko procentualno od objavljenih riba zadovoljava kriterijume da zavrsi u torbi?. isti slucaj je i kod drugih riba ....smudj, bucov stuka , pastrmka ....i tako redom . logicno je da ce onda preovladati Catch & Release.
drugi uzrok su nase savremene gospodje kojima je lakse da kupe gotovu ociscenu ribu , umesto da im smrdi po kuci i da prljaju ruke .
tu su i nasa razmazena deca koja gotovo uopste nejedu ribu , a kada jedu nikako nece klena koji je pun koski vec jedino u obzir dolazi neka kupovna .
Djole je napisao(la):
Catch and Realise iako je "pokret" koji je takvu formu dobio kada je to neko stavio na papir ili gde vec a postojao je i mnogo ranije a radi se nista vise nego o
STANJU SVESTI
Znaci po tome a i po meni, cak i ne moras uhvatiti ni jednu jedinu ako imas ovo u glavi. Zasto?
- nasledis od oca, dede...
- jednostavno zelis da se vratis toj ribi jednog dana
- neces da nosis jer ne jedes ribu
- neces da nosis jer ti sladja morska
- ides na vodu sa manje obaveza, opreme i razmsiljanja, sta kako sa ulovom
Znaci kratki rezime, mislim da uopste to nema veze sa kolicinom ulovljene ribe.
djole i nevalja da se slazemo u svemu jer bi forum zamreo totalno.
i ja se neslazem sa tobom

kakva svest? uopste nerazumem? bivsi varalicari , plovkarosi , dubinkasi ....odmah po registrovanju naloga na musicarenje.org automatski dobijaju svest

i vise nije bitno upecati ribu , vec nas ispunjava sam boravak na reci , slusanje cvrkuta prica i zubor vode?
ribolovac je covek koji lovi ribu a posmatrac ptica se zove ornitolog . tako ja vidim ribolov . na reku idem prvenstveno sa jednim ciljem a to je da upecam ribu . to se desava na reci u lepom ambijentu pa je zadovoljstvo jos vece .
licno ja ogromnu vecinu ulova oslobodim iz vise razloga. jedan jer je rec o sitnim ribama koje je steta ubiti . drugi je jer mi nije potrebna iz razloga koje sam vec opisao nekoliko recenica vislje u ovom postu ....
povremeno ponesem celokupan ili deo ulova i poklonim roditeljima i blizim rodjacima koji vole recnu ribu a nema ko drugi da im ulovi ...i nevidim nista lose u tome sto nisam Catch & Release musicar , kao i vecina nas ...mada niko nece javno da se izjasni