Kako se testira štap

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
Ja bih da organizujem jedno probno, živo, testiranje 865 mušičarskih štapova, ovih dana u Nišu, na Nišavi. Čisto da se zajebavamo malo.

Testiranje radi zajebancije??? Zvuci neozbiljno... I cemu ce doprineti?  :doh:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Sjekloca je napisao(la):
Mixmaster je napisao(la):
Ja bih da organizujem jedno probno, živo, testiranje 865 mušičarskih štapova, ovih dana u Nišu, na Nišavi. Čisto da se zajebavamo malo.

Testiranje radi zajebancije??? Zvuci neozbiljno... I cemu ce doprineti?  :doh:

Mnogo će doprineti erekciji onog ko ima dobar štap, a dobra erekcija doprinosi kvalitetnom seksu. Na taj način može doći i do oplodnje neke lepe i zdrave cice, pa ona rodi novog mušičara.
Eto- što više dobrih štapova, više budućih mušičara!

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
:D :D :D :D :D
Mene samo interesuje: koji je cilj? Da se medjusobno vidi "ciji je duzi, ciji je pravsi, ciji dalje izbacuje, ciji je laksi"? Ili je u pitanju ipak samo zajebancija? :D :D :D

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Da li druze Sjekloca znas sta je uporedno testiranje? Da li mislis da smo mi toliko nezreli i degenerici da neznamo da uporedimo osobine stapova i da napravimo ozbiljan test? Da li to zaista mislis? Probaj da reci koje se pisu na sajtu malo dublje da analiziras. Ja prvi koristim neozbiljan zargon i recnik koji je ulicarski i besmislien (i to ce se ubzro promeniti), ali sam ozbiljan musicar, sa ozbiljnim idejama i odlicnom realizacijom istih. I to ne samo ja vec svi koje znam. Nema potrebe da se hvatas za svaku rec koja se napise, ili ako se hvatas, probaj da je malo dublje analiziras.
Posto ovo nije tema a ubuduce barem ja cu se drzati teme, a sa novim pravilima koje ce da osvanu ko prolecno suce, drzacete i svi vi, ja pisem i ozbiljno mislim o ovome
Over&Out

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Druze Laki, znam ja vrlo dobro sta je uporedno testiranje: to je kad se vas 7-8 nadjete na Nisavi i ponesete svoje stapove i onda ih medjusobno probate, pa vidite kome koji stap pruza vise zadovoljstva u rukovanju njime, znaci koji je brzi, koji baca vise, koji lepo stoji u ruci. Ali, isto tako vrlo dobro znam da rezultati uporednih testova treba da sluze necemu ili nekome: znaci, ... u ovom testu smo dosli do zakljucka da je taj i taj stap dosta brz, ali lose lezi u ruci i zamara, onaj i onaj stap lepo izgleda, fino se ponasa, al' je mek i on sluzi za fine i kratke izbacaje... i tako dalje... Prema tome, mi smo probali sledece stapove, i slozili smo se da je redosled stapova u testu... ovakav. Zato,MI PREDLAZEMO, da ako vec imate dovoljno para, pre svega kupite ovaj i ovaj stap, jer se on na testu pokazao kao najbolji, zato sto ima ... ove osobine.... i tako dalje.

Kao sto vidis, lepo i ozbiljno sam pitao STA IMATE U CILJU sa uporednim testom... ne vidim zasto si se nasao uvredjenim. Svaki iole ozbiljan posao treba da ima svrhu. Ako je nema - onda nije ozbiljan. A lepo vidim da je Miks napisao:" Mnogo će doprineti erekciji onog ko ima dobar štap, a dobra erekcija doprinosi kvalitetnom seksu. Na taj način može doći i do oplodnje neke lepe i zdrave cice, pa ona rodi novog mušičara.
Eto- što više dobrih štapova, više budućih mušičara!"

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Sjekloca je napisao(la):
....Kao sto vidis, lepo i ozbiljno sam pitao STA IMATE U CILJU sa uporednim testom... ne vidim zasto si se nasao uvredjenim. Svaki iole ozbiljan posao treba da ima svrhu. Ako je nema - onda nije ozbiljan. A lepo vidim da ...

Kakav posao? Mušičarenje nije posao koji ima ozbiljnu svrhu. Upoređivanje motki, takođe.
Ja ću objasniti Sjekloci šta znači ovo što mi radimo.
Kada se nađe 6-7 neozbiljnih mušičara na Nijagarinim vodopadima (na Nišavi), to je veoma ozbiljan i vrhunski mušičarski događaj. Mi smo sportisti i veoma neozbiljni ljudi, a to nas čini veoma ozbiljnim mušičarima, jer je mušičarenje jedna neozbiljna igra.  ???
Dođi, Sjekloca, pa proveri. Taman ćemo i mi videti tvoje lice i telo i čuti tvoje ime i glas. Možda nešto pametno vidimo i naučimo od tebe. Mi volimo druženje sa svim mušičarima.
Prvo ćemo te posavetovati da ne četuješ po forumu, a onda, da ne pokušavaš da se uplićeš u teme koje ne razumeš. Posle toga ćemo se sprijateljiti, pa razmeniti mušičarska iskustva i testirati štapove.
Hoćeš li da dođeš na rukavce ili ostati pred monitorom? Ostalo je još oko petnaest sati. :mellow:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
dr.lucky je napisao(la):
To imamo u cilju i to ce biti i realizovano. Da li zelis da ti jos neke buduce akicije ti napisem? Sta te jos zanima? A najvaznije zasto te brine sta je cilj. Da li mislis da ja kao glavni uredink sajta nemam cilj i da lutam ko nejebana koza? Opet si mi isprovocirao da offtopicujem. Ali sada zasita zavrsavam! Sta god napisao a nevezano za temu moj odgovor neces dobiti. Sledeci moj post u temi bice nakon realizovane akcije i sa konkretnim rezultatima testa!
Salut

Cisto teoretsko pitanje: kako nejebana koza luta u odnosu na njenu drugacije tretiranu drugaricu?
Potrebno mi je radi donosenja vrednosnih sudova o administratoru.

Ovo je verovatno bila lepa akcija cisto zbog druzenja, a i lagane upotrebe malih sivih celija. Negde je neko napisao da se na malim rekama koristi 865 stap, a mislim da je to prejako, jer npr. 7.5" #4 za takve vode moze da pruzi mnogo lepsi ugodjaj. Takodje, mislim da sa tako brzim stapovima i sa toliko snage kakva krasi testirane modeke pola stope do maksimalne duzine nije nikakva ograda od mogucnosti lakog izvodjenja najdaljih zabacaja - naravno, onog ko ume da ih izvede, a ni sam nisam taj, da ne bude zabune. To "izgovaranje" je malo kontradiktorno, opet, sa koriscenjem brzih stapova, koji mnogo manje prataju greske od sporijih, pa ne znam zasto se ti maksimalni zabacaji ne mogu njima izvoditi ako su bacaci tako dobri da malo grese i koriste takve stapove.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Ako ti smeta zezanje s kozom, izvini.
Ostalo sam pisao kao komentar na dve stvari: duzinu i akciju stapova koji su ispravno povezani sa dobrim bacackim umecem:

Kuzma je napisao(la):
865 su stapovi koje moji prijatelji koriste za srednje i manje reke. Znaci malo je suvisno stapom duzine 8,6 ft pokusavati najdalje zabacaje (mada ne smeta probati).

Mrzi me da trazim ko je gde pisao o brzim stapovima i onima koji imaju sporiju akciju, sa dobrom interpretacijom. Ali sam samo pokusao da ukazem na malo nelogicnost koje su iznesene.

Mislim da nisam izasao iz teme, vec sam samo doveo u pitanje OCENE ONOG (ili ONIH) koji mogu, ali ne mogu sa stapovima #5 8.5" da izbace ceo shnjur ili njegov dobar deo, a podrazumeva se da dobro umeju da bacaju, jer samo takvi mogu da testiraju stapove i daju ocene koje su merodavne.

Ako i dalje mislis da sam izasao iz teme, OK, ti si administrator, pa preduzmi nesto. Ne pada mi napamet da stajem u temi dopisima koji se drugma obavezno svidjaju!

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Jr je napisao(la):
Pre nego što dam svoju listu favorita, da kažem nešto o samom testiranju. Mislim da su rezultati ovog preliminarnog testiranja su samo subjektivni, dakle, odraz su ličnog afiniteta samog mušičara. Objektivno testiranje zahteva dosta drugačiji pristup ali o tome nekom drugom prilikom, kad budemo organizovali i takvo testiranje.

Bez namere da budem zadusna baba: Laki, trebalo bi, kao administrator i gazda ovog foruma, da mi das bilo kakav odgovor na moja pitanja s pocetka topika. Ili ce opet neko da se nadje uvredjenim??? :D

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
OK dacu ti odgovor PONOVO. Prvo ja nisam uvredjen, nepostoji akcija koju druze mozes da uradis da izazoves bilo koju emociju kod mene, a kamoli da se uvredim. Da li znas kako se testiraju stapovi? Molim te nemoj da odgovaras javno, vec se sam zapitaj. Ako neznas, ja cu ti reci. Na stap se prvo namontira cekrk, a nakon toga se musicarski konac (flyline) provuce kroz sprovodnike. Na flylineu je potrebno da imas i predvez. Kada kroz sprovodnike provuces konac onda na predvez, na koji je vezan i tippet vezes vestacku musicu. Nakon toga stap je spreman za testiranje. Idemo dalje......da li ti je jasno ili moram jos na prostije delove da razlozim. E sada se javlja pitanje kako testirati stap. Idealna kombinacija je da se isti cekrk i konac stavljaju na vise stapova jer se na taj nacin izvestan broj faktora koji mogu da uticu na rezultat testa uklanjaju. Mi to nismo radili. Da li to znaci da su rezultati testa pogresni. Ako tako smatras, onda ignorisi ovu temu. Da li ce sledece testiranje da izvedemo sa identicnim cekrkom i koncem, da li cemo da budmo goli i da posle toga jedni druge polivamo marmeladom, nije tvoj problem. 

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
dr.lucky je napisao(la):
OK dacu ti odgovor PONOVO. Prvo ja nisam uvredjen, nepostoji akcija koju druze mozes da uradis da izazoves bilo koju emociju kod mene, a kamoli da se uvredim. Da li znas kako se testiraju stapovi? Molim te nemoj da odgovaras javno, vec se sam zapitaj. Ako neznas, ja cu ti reci. Na stap se prvo namontira cekrk, a nakon toga se musicarski konac (flyline) provuce kroz sprovodnike. Na flylineu je potrebno da imas i predvez. Kada kroz sprovodnike provuces konac onda na predvez, na koji je vezan i tippet vezes vestacku musicu. Nakon toga stap je spreman za testiranje. Idemo dalje......

Idemo... Posto si objasnio kako se montira stap i cekrk (a mislim da se podrazumeva da svi stapovi budu istih dimenzija, po duzini i po akciji, naravno sa istim cekrkom i pripadajucom tezinom konca), sad me interesuje (verovatno, ne samo mene) da li ste vi, ekipa koja je testirala stapove, dosla do jedinstvenog zakljucka, kakav je on, kakve su preporuke za ostale stapove.... pa to je valjda bio cilj testa?

A sto si ti toliko nervozan kad treba da mi odgovoris na prosto pitanje, i to na pitanje koje je logicno prositeklo iz vase ideje? ;)

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Ti Sjekloća beše iz Niša?

Pa što ne ode tamo da se i sam uvijeriš u kvalitet gore pomenutih motki?Ja takav hepening u svom gradu definitivno ne bih propustio.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ne znamo mi ko je Sjekloca. Bilo je nekoliko znatiželjnika, koji su nas posmatrali iz žbunja sa velikom pažnjom. Možda je jedan od njih?  ???

:secsec: Znam da nije po novim pravilima, ali pitali ljudi, šta da radim?

Vrh Dno