Goci je napisao(la):Ne Mix, ja nisam ni Cvetko.![]()
Niko ne kaže da si ti ili bilo ko drugi Cvetko, Janko ili Marko. To su izmišljeni likovi. Koliko se ja razumem u sportski ribolov, svako od nas mora da liči bar na jednog od ove trojice. Siguran sam da će taj Petko da ima osobine slične nekom od ove trojice, ali sam siguran da se Đoka, koji ima brown trout hatchery, opasno razlikuje.
Đoka (potpuno izmišljeni lik, nasumice odabranog imena, kao i ostali) je odgajivač potočnih pastrmki i vlasnik mušičarskog revira na maloj pastrmskoj reci. On voli Janka i Cvetka, jer od njih dobija zasluženu lovu. On mrzi Marka, koji izbegava njegov revir pun utovljenih pastrmki, koje jednako love i početnici i rekreativci i vrhunski mušičari. Marko ne prihvata boravak u reviru kao sportski izazov i odbacuje svaki ulov iz njega kao sportski uspeh, a takva mesta smatra stecištem ribolovaca koji postepeno počinju da odbacuju mogućnost sportskog nadmetanja putem mušičarenja.
Đoka i Marko mogu da nađu zajednički jezik samo ako mu vešti Marko privodi zainteresovane pa dele zaradu. Marko i Janko su složni u tome da je sportski ribolov bolji od rekreativnog. Janko i Cvetko se slažu da treba izbegavati mesara Marka i lepo im je na bogatim, uređenim, mestima. Đoka i Cvetko su zajedno i u kafani, jer bi Đoka da podgoji Cvetka ne bi li se umnožio

Kako god da ga okrenemo, u mušičarenju postoji nekoliko različitih tipova ljudi, koji celu karijeru provode u međusobnom druženju, ali i "ratovanju".
P.S: Naslov teme je izgleda odavno "OFF"