kao pravilno uzeti skalp petla

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Bravo, majstore. Tehnicki si to odlicno uradio. Ali, osecali smo da tu neces imati p[roblem.
Samo nisi uslikao supicu. Jel' tu nesto zaskripalo?  :D

Kakvi su ti isperci sa pocetka vrata, odmah iza glave? Mislim, na skalpu?

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
odlicni su ako si mislio na duzinu!!Vezao sam jednu musicu i super je ispala.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Pera su sada malo skromnija, jer je leto. Najkvalitetnija i najgušća pera su krajem zime, februara i marta. Ovaj tvoj skalp je dobar za one muve koje treba da imaju malo mekše i ređe nožice.

Durlanac

Junior member
Učlanjen(a)
27.07.2007.
Broj reagovanja
0
Cestitam ti na hrabrom i uspesnom poduhvatu  :respect1:

malo cu mozda da skrenem sa teme ali kada je vec rec o pevcu zeleo bih i imam uslova da cuvam neko zivince da ima perca uvek kada zatreba pa sam mislio ako neko ima ili mozda zna gde mogu da kupim pevca ili mozda KIKIREZA Petlica (i oni imaju kvalitetna perca) ako neko ima neka se javi OBAVEZNO

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Idi na Tvrđavsku pijacu u subotu ujutru i potraži piliće. Mislim da se tu prodaju razne rase kokošaka i petlova. Najbolje je da potražiš čoveka koji odgaja petliće, a živi preko puta kafića "Image". Zinućeš kada u njegovom dvorištu vidiš crne, sive, grizli... i ostale žive skalpove! :lol:

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster:Zinućeš kada u njegovom dvorištu vidiš crne, sive, grizli... i ostale žive skalpove! lolfly

Gde se nalazi ta pijaca u kom gradu mogo bi da kupim 5-6 komada da gajim

Durlanac

Junior member
Učlanjen(a)
27.07.2007.
Broj reagovanja
0
pa jel taj kod Image prodaje male petlice posto imam idealne uslove za cuvanje istih malisana a jos koliko prekosutra idem na pijacu da kupim Kikireze  eh a kad bih nasao indijskog petla nekog ubicu e a kakva su metz-ova pera mislim od kog petla i kako moze da se nadje ili petao ili pero ?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Indijski petao nije ništa posebno. To je isto  što i naš obični pevac. Extra duga i kvalitetna perca nećete moći sami da proizvedete. Ptice sa takvim perjem se odgajaju samo na nekoliko farmi i ne prodaju se žive. najpoznatije su Metz i Whiting.
Bićete zadovoljni i italijanskim petlovima. Tako tražite, italijanske!

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
:D :D :D Italijanske - odmah mi pred ocima "What tha mistaka I makea" iz "Alo, alo" (mislim da je kap. Bertorelli) sa svojim okicenim sesiricem.
U vreme kad e-trgovine nije bilo ili nisam znao da je ima kod nas, dobio sam na poklon jedan stari Metz-ov grizli skalp. Iz nega sam sigurno sebi napravio stotinak muva, sto nogu i palmera, sto drugih stvari (koristeci era raznih velicina), i jedva da se vidi da je koriscen. A o ostrini i gustini isperaka na badrsljici ne vredi da pisem, ne biste poverovali ako ste imali indijske ili nase skalpove u rukama, kao kad bi se poredili Suzana Mancic i Katrin Denev.
Vredi svakog centa od cini mi se sezdesetak dolara koliko kosta. Metz-ov sklap, mislim.
Kome neko stize iz USA, to je, uz stapove, najvise vredno donosenja.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Možda nisam bio jasan. Postoji rasa kokoši koju farmeri zovu "italijanska". Slična je uobičajenim rasama, ali ima mnogo sjajnije i bolje perje. Tu rasu preporučujem onima koji bi da sami uzgajaju petlove.

Durlanac

Junior member
Učlanjen(a)
27.07.2007.
Broj reagovanja
0
hvala na informaciji  :tbumb: nadam se da cu naci nekog

gde kod nas ima da se kupe dugacka pera ti[pa metz itd

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Kod Kize u Valjevu. Ceo skalp je 3800 dinara. Izbor dezena dosta ogranicen. Katkad se nadju sortirana pera za odredjenu velicinu udice, to obicno ne bude skupo, a traje ako bas ne pravis muve za prihranjivanje mesta. Zadnji put sam ih pre par godina kupio od Vanje, vrlo povoljno i odlicnog kvaliteta.

Vrh Dno