kao pravilno uzeti skalp petla

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
Najbolje je da potražiš čoveka koji odgaja petliće, a živi preko puta kafića "Image". Zinućeš kada u njegovom dvorištu vidiš crne, sive, grizli... i ostale žive skalpove! :lol:
Covek koji zivi preko puta "Imagea" je moj dobar drugar i kolega, Krasic... Iako su i on i njegov rodjeni brat ribari, NEMA SANSE da od njih dobijes petla. Sta sve nisam radio (kumio, molio, pretio, plakao, obecav'o lovu) - ne daju petlove. A definitivno su NAJBOLJI kikirezi... Maltene, sva pera iz skalpa su im skoro podjednake velicine.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Moraćeš da sačekaš da se Sjekloća vrne iz majke Rossije.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
413
pozz drugari citam o skalpovima i skoro sam sasekao par glava i spakovao u friz dok ne savatam ortaka da ih odelje :) e sad me interesuje koja pera se sa skalpa koriste (tj sa kog dela) za koje stvari za vezivanje npr nogice itd ako moze neki sematski prikaz ne mogu na netu da nadjem..i gledam onog Griffin gnata koja bi trebao tu pera da koristim jel ona sa repa ukrasna ( deluju mi dugacka pa kontam tako) ili sa skalpa??

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
maric je napisao(la):
pozz drugari citam o skalpovima i skoro sam sasekao par glava i spakovao u friz dok ne savatam ortaka da ih odelje :) e sad me interesuje koja pera se sa skalpa koriste (tj sa kog dela) za koje stvari za vezivanje npr nogice itd ako moze neki sematski prikaz ne mogu na netu da nadjem..i gledam onog Griffin gnata koja bi trebao tu pera da koristim jel ona sa repa ukrasna ( deluju mi dugacka pa kontam tako) ili sa skalpa??

Maricu batali bre u 21. veku koriscenje domacih i indijskih skalpova. Uzmi perje genetskog petla pa uzivaj. U musicarenju nije cilj zlopacenje.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.014
Ti bi Bojane samo da prodaješ :bleh:
MARICU
Znači uzmeš fino glavu i vrat na kojem je pričvršćena glava  :D oguliš oštrim nožem zajedno s kožom i perjem (preporučam što tanje) zatim to fino raskuješ na daskicu perje okreneš prema daskici  nasoliš dobro šakom skalp sa vanjske strane i ostaviš na suho i prozračno mjesto.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Hajde Silvio ne lupetaj, nisam mu rekao da od mene kupi bilo sta. Eno Pex prodaje razne boje pa neka uzme od njega. Ovo ce mu ogaditi i vezivanje i musicarenje a postupak koji si mu rekao je rodjen za moljce. Nista ne vredi da soli ako nije odvojio i svaku trunku mesa sa  koze a samo onaj ko je radio zna na sta obicno izadje ovakav posao. Jel vredno truda za skalp koji inace ceo kosta 200 dinara i realno je neupotrebljiv sem ako hoces da odbijes nekoga od vezivanja.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
413
I ne objasniste mi ono za Gnata?/jel idu sedalna pera to su sa repa jel da? i koja pera sa skalpa koristim i za sta :)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Bilo kod mene indijskih po toj ceni 100kom. Ali nije ni bitno nauci se da koristis dobre i proverene materijale a ne kojekakva govna. Ti domaci skalpovi nisu ni za qrac a pera iz repa mozes da koristis za neke strimere mozda i nema druge upotrebe.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
maric je napisao(la):
I ne objasniste mi ono za Gnata?/jel idu sedalna pera to su sa repa jel da? i koja pera sa skalpa koristim i za sta :)

Maricu pobogu, otvori neki klip jebote na youtube, postavljas pitanja kao neki retardinjo. A znam te da si jedan sasvim normalan, obrazovan i kulturan covek. Imas ovde objasnjeno u sbs koja se pera koriste imas i kod mene na com Sale sve objasnio u SBS na sajtu. Sedlo od domacih petlova ne sluzi nicemu, iz skalpa mozes da koristis pera za mokre imitacije i za nesto od suvih ali ces i dalje da se zlopatis sa tvrdom i debelom badrljicom i debilnim kvalitetom isperaka kao i ukupnom duzinom pera.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
413
Ma zajebah se ja sto te nisam davio kao zmija zabu sa pitanjima kad sam bio kod tebe :)imas li ti sta materijala?jel validna ona ponuda na sajtu prodavnice? ( mislim na cene) :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
413
Dogovoreno..sl nedelje cu da svratim do radnje da vidim sta sve ima i sta mi treba ove idem  na Gradac da probam neke nimfe sto sam vezao ovih dana  :)

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Bojane,mnogi vezaci daju prednost domacem  ''peru'',jer je meksa badrljica nego na  genetickom. Sto se tice duzine isperka 100% si u pravu.

Genetika je cudo,ja sam u JA-dinskoj  zivinarnici video pile sa 4 noge,2 malo zakrzljale :eek: :puke:

Mozda se nauka trudi da izbaci petla sa 2 noge a 2 glave ,odnosno 2 skalpa  :tbumb: :D :D

Vrh Dno