Klen 2012

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Dobio sam na probu jednog Bamboo Hardya, Palkona 2,10m 4-ka. Obzirom da sam prvi koji je mahao njime na vodi, moralo je da padne i krstenje :blush: , eto bilo i srece pa sam to obavio  klenom 40-tak cm, cca 700-800g. Brz stapic, moj je bambus malo meksi od ovoga, bilo je interesantno usporediti ih. Mislim da mu je snjura 4-ka prelagana, moracu nabaviti 5-cu da isprobam.
Poprilicno je brz u odnosu na moje bambuse a odradio je tog jutra 3 klena za uzivanje (svi su bili tu oko 40-ke).  Uzitak je raditi takvim stapom. :)
krstenje640x480.jpg

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
I dok sam ja gustirao bambus moj prijatelj Miki je tukao svoje prve kilase. Naime Miki je jos jedan od novopecenih musicara, zarazen prije 2 godine, ali je zbog bolesti pauzirao do sada, tako da mu je ovo u stvari bio i prvi izlazak na klena u fly karijeri. Dali je bilo po onoj staroj : pocetnicka srece ili "sto je veci seljak veci je i krompir" kako je to Miki rekao kad je izvadio svoj prvi fly ulov klena od 43 cm i 997 grama, ali kako god da je mislim da sam mozda bio i sretniji od njega sto je imao tu srecu. Ali... nije stao na tome, nakon njega lovi jos jednog maloga (oko 25 cm) pa ponavlja sa jos jednim od 42,5 cm blizu kile i zavrsava sa jednom 30-tkom.  Korisitio je svoje veliko spin iskustvo i primjenio ga u fly tehnici, sunjao se obalom i nasao macane tamo gdje su i bili.
:-\ jel to bilo ono ucenik nadigrao ucitelja ili  ??? svejedno , uzivali smo obojica u tom prekrasnom jutru i klenolovu.
napoziciji640x480.jpg

prvikilas640x480.jpg

drugikilas640x480.jpg

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
svaka cast kad ima kilasa u takvoj recici i to jos pored naselja.....

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Eh... tesko je to sacuvati od seljaka i kretena, stavljaju oni i mreze i dizu krizake... al nesto se mrda, kaznise nedavno i jednog predsjednika drustva, pecao na malo vise stapova nego sto se smije pa mu za primjer zabranili i ribolov na 2 godine u Baranji. Cesce i cuvari obilaze i tako. Nego sreca da je Dunav blizu, ima klena dosta a kad krene voda dole i on se povuce u veliku rijeku, pa kad mu uvjeti dozvole vrati se nazad. U Dunavu ih ima dosta i veliki su ali tamo ga je gotovo nemoguce ciljano loviti. Zaleti se tu i tamo koji veci na woblera i slicno. Malo me cudi sve to zajedno kako opstaje siri se a plovkarosi ga ne dobijau cesto na udice.
Da se mene pita uveo bi i zabranu izlova i minimalnu velicinu i lovostaj ali... ne pita me se, klen se u Hrvatskoj ne postuje kao riba nema ni lovostaja ni minimalne velicine. Mnogi ni neznaju da postoji tako nesto sto se zove klen, jos ga dobro i ima pored svega.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
gegula je napisao(la):
svaka cast kad ima kilasa u takvoj recici i to jos pored naselja.....

Kilasa ? Pa ima tu i puno vecih, vijamo vec par dana par velikih glavonja minimalno 2-2,5kg , al tesko ga je dobiti oprezna bestija. ( srecom po njega i nas ). Vidjao sam u jatu po 5-10 komada bar 2 budu preko 2 kile, milina ih bilo gledati kako krstare. A lopuze ni nece da udare na prvu, puste mladje i manje da provjere sta to pade na vodu pa onda pridju . I tako ulovis manjega a veci ode.
Brate toliki se su da moraju u reikverc okretati na spojevima - krizanjima Karasice s drugim kanalima kad pozele da plivaju u suprotnom pravcu  :D 

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Jutros poranim na vodu negdje malo iza 5h.Glavna muva mi je bambula.Voda nije duboka i ono plop se baš primjeti.Dok sunce se ne pomoli samo ona sića naskakala.Posle i malo veći.Još novih terena sam otkrio mada sam našao i tragove od čizama uz vodu i par rašlji  :p

p7080062.jpg

p7080058.jpg

Najveći danas  :mad:

p7080063f.jpg

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
gogo a da koristis neke muve koje ekstra dobro plivaju,pa pustis male da usisavaju i ispljunu,mozda se na kraju taj najveci zaleti...

na manjim recicama su mi uvek prvo sitne ribice grickale i potapale muvu, prvi put kad sam bambulu stavio prestao sam da im kontriram,obavezno je nakon par sitnih potapanja bio i neki klen...

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
oholi je napisao(la):
gogo a da koristis neke muve koje ekstra dobro plivaju,pa pustis male da usisavaju i ispljunu,mozda se na kraju taj najveci zaleti...

na manjim recicama su mi uvek prvo sitne ribice grickale i potapale muvu, prvi put kad sam bambulu stavio prestao sam da im kontriram,obavezno je nakon par sitnih potapanja bio i neki klen...

Probao sam to, isitina ne ciljano nego eto u isprobavanju svega i svačega , nije radilo, čim mi priđe mali klen i "isproba" muhu veliki se makne, kao da mu ovaj mali kaže a ne to nije za jelo. Ili se pak zakači taj mali , nikad mi se još nije desilo da je posle "pljuvanja" maloga došao veliki. Možda na toj vodi gdje ti loviš i hoće ali ovdje to ne pali.
Ipak hvala za savjet :)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Po meni najbitnija je procjena terena!Da se prvi zabačaji pametno iskoriste.Nekada stoje tik uz obalu a nekada na sred vira.
Ja sam juče jednog ofulao jer ga nisam očekivao,umori me ona sića,usisavanje je baš bilo jako a ja sam pretjeranu kontru opalio.Inače ne kontriram već samo zatežem.
Dešavalo mi se da udaram kontru a on je nije pokupio i ode muva negdje na granje oko mene.Ja kad ga tražim uglavnom se zavlačim na nepristupačna mjesta.Rukovodim se logikom da ta mjesta ribolovci zaobilaze te i sama riba da će se tu opustiti.

I bacam krupnu bambulu iz razloga da se sića ne kači.A dešavalo mi se ovo što Oholi piše.

tomcice

Junior member
Učlanjen(a)
13.07.2011.
Broj reagovanja
0
svaka čast svima  :tbumb:
jer je klena nekad teško dobit pogotovo kad su jako velike psečije vručine  ! !

kod mene kad naletim na jato jednog max dva bagra skuži da jedan fali iz jata samo nestanu  :D

kad malo zahladi poslije kiše ujutro rano ide se probat još ako će bit
oblačno bez vjetra bit će udarno  :whistle:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Evo upisao se još jedan moj sljedbenik - Tomo, sa svojim današnjim ulovima. Imao je 3 klena dva je uspio izvaditi treći mu je odnio bambulu.

Tomo02072.jpg

Tomo02071.jpg

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Zbog čega li su Gogo ovako mršavi, deluju prilično izgladnelo? Inače jako lepi klenovi  :tbumb:

Vrh Dno