Još jedan dio rijeke Karašice je presušio, gdje god je prosječno niži vodostaj presušuje, rijeka više ne teče a ribe traže spas u dubljim dijelovima ako ne ostanu zarobljene u pličinama i tamo im je kraj.
Prekjučer ujutro sam bio na jednom takvom potezu, (više puta sam i slike stavljao kako tu lovim, a i zadnji snimci su od tamo), nažalost više nema toka, to je sad bara od svojih 500-tinjak metara a prekjučer ujutro sam vidio oko 100-tinjak živih i par uginulih riba.Uspio sam izorganizirati na brzinu neke dozvole čuvara "na crnjaka samo usmeno" da izađemo i mrežom pokupimo ribu te je prebacimo u dublji dio, tako smo i uradili, na brzaka skrpili nekih 4,5metra sitne mreže i izašli na vodu jučer popodne ali... kasno, riba nije pokrepala nego je nestala, na cijelom potezu je ostalo svega par živih klenova i 5-6 uginulih riba. Nismo se mogli načuditi što se desilo dok nismo došli do donjeg kraja pred krivinom gdje je također presušilo. Na obali odbačena mreža "zavjesa" razvučena između dva kolca koju su majstori vukli i njome pokupili ribu, uz put se tu pojavio još jedan ribič i kroz priču se ispostavilo da su nam praktično ispred nosa odnijeli klenove jer je on bio jutros i tada to još nije bilo tamo (mreža), tih par sati razlike između njegovog odlaska i našeg dolaska je bilo dovoljno da majstori obave svoj prljavi posao i da riba završi u prodaji ili frižiderima.
Na našu veliku žalost smo zakasnili

, ostaje nada da je dovoljno ribe našlo spas u dubljim dijelovima dok se još to moglo, te da će i dogodine biti ponovo klena za mušičarenje.
Evo kako je izgledala prije manje od mjesec dana a u nastavku kako izgleda to mjesto danas... žalosno