e pa konačno mi je jasno kako su jedni moji poznanici ulovili dva primerka pastrmke na Dunavu kod Vukovara...svi smo bili zabezeknuti...bilo bi zanimljivo da se desi i ulov lipljena na Dunavu na nekom posebnom terenu. A sada kada vidim da i drugi love pastrmke na dunavu onda bi se sigurno dala pronači kakva golema mladica. Eh Dunave, Dunave...to je moja reka mnogih uspomena i iskustava! :

:

:yeswink:
Nego sečam se jednoga dana dok sam šetao sa blinkerom po duuuuuuuuuuugačkoj Dunavskoj obali. Naišao sam na emsto gde je voda bila izuzetno bistra, dno je bilo prekriveno šljunkom. Izgledalo je kao deo kakve planinske reke. U svom životu sam našao par takvih mesta na Dunavu. Na takvim mestima sam sretao ribolovce koji su plovkarili skobalja ali ja sam tada uglavnom ganjao smuđa. Zanimljivo da mi skobalj nije bio zanimljv kao riba sve dok nisam došao u sloveniju

Uglavnom sam ganjao grabljivice i samo zbog njih prelazio kilometre, ove ostale ribe sam lovio iz dosade/krače promene i to uvek na prvom najbližem mestu/vodi. Za klena sam slušao da ga love i na Dunavu, ali ja nikada nisam video ni jednoga, isto sam slušao i za Bassa u dunavcima. Da bi se lovilo klena na Dunavu treba uložiti trud i pronači takva mesta ili upoznati ljude koji ga uspešno love na Dunavu. Ali na tolikoj reci uloviti ne tako čestu ribu je sigurno izazov jer tako golema reka u sebi skriva i goleme ribe