Klinkhamer & "step by step"

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:tbumb: super su...probaj jednog uraditi sa abdomenom u tan boji. Guza neka bude žuta. Izuzetna kombinacija za lipljena ali i ostale ribice.
Jedan savet, slobodno ih radi sa nešto dužim hacklom zbog bolje plovnosti i same siluete nad vodom  ;)

Drina

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2006.
Broj reagovanja
0
Sebe vidijo sam da sam mogao uraditi vece perke .Pocetnicke greske popravicu nego zelim praviti one kao ti sa BIOTS one su mocne .Jesi lovijo na njih i kako su se pokazale.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Kad sam prvi put vide ovu muvu odmah me je ocarala :cmok:.
Al' imam problem :zajedno:.Laki i Zaki hoce da kupimo na veliko i koristimo Gamakatsu F-22 za njih.Ja sam sumnjcav pogotovu kad su u pitanju manje velicine.Nekako mi je ugao suvise zatvoren.Cak se i Mix veliki ljubitelj G. udica zali na ovaj model koji nikom koga ja znam nije doneo znacajne ulove.
Uskoro cu da imam original(ili ce Mix da bude ovaj mali zuti :aaa:)Partridge Klinkhamer udice, al' su one porilicno skupe za svakodnevno arcenje.Ima li neko predlog za neki jeftiniji model udice(samo da nije rucno krivljenje pravih modela u pitanju)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Drina je napisao(la):
Sebe vidijo sam da sam mogao uraditi vece perke .Pocetnicke greske popravicu nego zelim praviti one kao ti sa BIOTS one su mocne .Jesi lovijo na njih i kako su se pokazale.

jesam koristio i te sa biotsom, ukratko rečeno lovi  :yeswink:

@Gringo, pogledaj ove moje ružne i ofucane klinkiče
index.php

ti su lovili i opet če, posebno bi izdvojio ovoga u sredini. Udica je TMC 206 BL, nije izgledom kao partrige ali je sasvim ok i za klinkiče.  :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ne zaboravite klinkhamere, u predvečenjim satima mogu vam lepo poslužiti. Sinoč sam uradio par komada od fazanova repa.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
sebastian je napisao(la):
ne zaboravite klinkhamere, u predvečenjim satima mogu vam lepo poslužiti. Sinoč sam uradio par komada od fazanova repa.

:tbumb:. Ne salis se Seb ti sa tim klikercekicima. Odlicni i odose slike u moju kolekciju musica za kalup.  ;)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
juce sam koristio klinkhmera i bas mi se svidja a i lovan je,kakav je za brze vode?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Od udica ne koristite ove otezane za nimfe. Ako nemate pravu udicu za klinkhamera neče ništa slabo biti ako neku upotrebljivu/primernu udicu malo ukrivite u željeni oblik ... Udicu je posebno dizajnirao autor (Hans van Klinken) ove genijalne muve
Partridge prodaje baš udice namenjene ovoj muvu pod brojem i imenom 15BNX 'Klinkhamer Extreme'
15bnx_s14_pck1.jpg

Jednom prilikom ču si naručiti neke udice od pardridga što uključuje i ove.
Obavezno probajte uraditi jednog ovakvog klinkena (telo tan i vrh guze od žutog konca). Na nju sam imao extra ulove lipljana (ciljano sam samo njega lovio). Sečam se da je to predveče po efikasnosti bio blizu takvom klinkenu samo crni klinken sa telom od biotsa.  :yeswink: Vrlo zanimljiv je i "Edward's blue bottle" (telo do crnog dubbinga porebran plavom lametom.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
sinoc sam malo eksperimentisao i danas eksperiment probao na vodi, u pitanju je naravno klinkhamer ali sa osnovom za parasut krila od belog policelona.
potpuno isto sam ga radio kao sa O.E. dvd-ja,samo umesto polipropilena ili teleceg repica... koristio sam policelon.
rezultat je da takva muva nema sanse da potone a odlicno se vidi. probao sam i da je rukom potopim ali uvek bi izlazila dosta brzo na povrsinu.

verovatno ima neko ko ne voli modifikacije originala,ali ova je bas dobra i prakticna,bar meni. a ne mora ni da se masti nista a muva pravilno lezi uvek u svakom zabacaju

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
p4080014zr0.jpg

jedan je od obicne vune,nadjene na nekoj ogradi pored livade a druga je od zeca

Vrh Dno