Klinkhamer & "step by step"

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Sinoc sam probao ovakav nacin izrade tela inspirisan Jedinom... na udici TMC 212Y. CDC krila, Toraks od snowshoe rabbit feet i Grizzly nogice. Ostadoh Bogami do kasno isprobavajuci i nervirajuci se  :)

Prilozi

• DSC04286.JPG
    DSC04286.JPG
    39 KB · Pregleda: 194
  • DSC04287.JPG
    DSC04287.JPG
    70,3 KB · Pregleda: 193
  • DSC04289.JPG
    DSC04289.JPG
    90,4 KB · Pregleda: 182

pexony

Senior member
Učlanjen(a)
14.11.2008.
Broj reagovanja
0
udica-gamakatsu
telo-učkur
grudi-paun
friz-pp
noge-petao
konac- zelenkast
28vpnhv.jpg

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Udica:C12 - # 12
Telo:Antron - zecije uvo.
Rebra:Srebrna lameta.
Oprsje:paun.
Krilo:Sintetika.
Noge:Svetlo krem pero petla.
Noge:Crne.

Pozdrav.
Marko.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
definitivno je odlicna muva, nakon nekoliko sezona, ova sad ce biti treca ili cetvrta, kako ga koristim,mogu samo da kaem da je muva bomba. u pocetku je malo zahtevna za motanje ali nakon nekoliko komada stekne se rutina i sve ide bez problema.

radi od jutra do mraka, vrlo cesto i kad se roje neki totalno drugaciji insekti. moja muva br1 za pretrazivanje vode.
najcesce koristim vel12
od boja za telo obicno koristim krem ili zeleni antron. grudi su skoro uvek od pauna a ostalo je klasika

jedina muva koja moze da joj parira je emerger od zecije sape

evo slika u drugom topicu...  http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=55.75

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
oholi je napisao(la):
...
Jedina muva koja moze da joj parira je emerger od zecije sape
...
???  :eek:  ???
E bre Vlado, ja ni jednu ni drugu ne koristim a teško da se može reći da ne lovim ribu :D Imam par nekih svojih favorita na koje lovim ali sigurno nisu jedinstvene i nezamenljive. Važno je naći neke imitacije koje volite (i da vezujete i da trošite na vodi) da pokrijete uobičajeni raspon oblika/veličina/boja na vodi.

P.S. Zečju šapu ove zime uvodim u moje kutije, obećava a ja je još nisam probao :doh:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
definitivno se slažem s Mitom. Klinkhamer mi je definitivno omiljena suva muva.

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Vidim da ga svi vezuju na sitnim udicama,doduše i ja sam na 12- ici ali sa 2x dužim vratom i kleštima malo povijenoj.Naperena je malo više jer joj guza ide skroz pod vodu!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
mito, nisi me razumeo, nisam mislio da je nezamenljiva, jednostavno, ja imam poverenje u nju, tacnije u fazu koju ona imitira-emerger ili polupotopljen insekt u svakom slucaju lak i siguran zalogaj. sapa imitira istu fazu i zbog toga kazem da joj ona odlicno parira. tu racunam lakocu vezivanja, fazu koju muva imitira i lovnost naravno. po konceptu klink i apa su dve vrlo slicne muve, naravno i bilo koji cdc emerdzer je u istoj ekipi. bar ih ja tako posmatram

pexony

Senior member
Učlanjen(a)
14.11.2008.
Broj reagovanja
0
telo fazan
rebra bakarna zica
grudi paun
frizura pp
nogice cdc
35inlz9.jpg

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Svaka čast na muvama momci.  :tbumb:

Gledajući ih pala mi je jedna lepa i prosta ideja na pamet kao varijanta za vezivanje, ali otom-potom kada izađe iz stege.
Samo da naberem negde malo flosa u lepim bojicama i da prođu Božićni praznici (ipak se ništa ne radi).

P.S: Postoji li neka "alternativa" za flos?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
dobices zivu svilu, napomeni me da ti ponesem...imam je dosta...

pexony, muva je odlicna, ali imaces problem sa cdc-om posle prve ribe, zbog toga je metz daleko bolji. riba cdc vrlo lako ulepi pa ga moras ispirati,susiti,mazati.... sa metzom se to isto radi ali mnooooogo manje

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
@Oholi

Kako si znao da planiram da odem u pozamanterijsku radnju po živu svilu? :eek:
Ti mu dođeš nešto kao Baba-Vang(l)a? Čitaš misli?  ???

Ma bre počinješ da me plašiš !  :D

E kada si me provalio rećiću pre postavljanja slike šta sam planirao.
Elem, ideja mi je da telo odradim woven tehnikom (onom sa čvorićima što Oliver Edwards pokazuje na Essentials patterns 2 - ne mogu da se setim kako se zvaše) sa malo materijala u dve boje (light-tan za abdomen i svetlo maslinasta za "leđa").

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
misliš na WOven Klinkhamera http://www.troutflies.com.au/store/index.php?act=viewProd&productId=90

Jednom sam ga samo uradio ali verovatno pošto ga nisam forsirao nisam na njega ništa ni ulovio. Ja se držim tela od dubbinga ili biotsa, to dvoje forsiram.

Potpuno crni Klinkhamer sa telom od biotsa mi se odlično pokazao kod lipljena.

Vrh Dno