KOJI KOMBINEZON IZABRATI

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Oket, sve skroz jasno,svako svoje poglede i razloge a sve na osnovu iskustava sa svojih voda ..e sad...150funti kosta ovo Grejsovo disuce chudo sa gumenim cizmama..ko ima nek plati!!!!Jos dok donje do SRB..ne,Ja to nebi savetovao..
Skoro je bilo oglasa sa Traun Riverovim pantalonicama..Max, topla preporuka,mislim da imas i cipele...a ovako das kes za gumenjake i sta sa njima..klizanje ili ne,kakve su nam vode i gde bi sve isao...ili dupetare ili pantalone sa cipelama...iskren savet.

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
Ajd da ja dam neki komentar, i da pitam iskusnije kolege.

Kupio skoro waderse Vision Kura Ultra i cipele Mako, sa flisom ne sa gumom.

Cipele su extra udobne, i fantastično drže zglob. Verzija sa flisom se  ne kliza na Nišavi i Južnoj moravi. Stabilan ko da sam ukopan u dno :)  (doduše tu pomaže i moja težina).  :)

Kombinezon je odličan. Za rano jutro mi je prijalo pododelo (aktivni veš sa dugim nogavicama, ili kako ih ja zovem - aktivne gaće) i deblje čarape, a za podnevna pecanja bez aktivnog veša ispod.

Kod dužih šetnji po suvom (kilometar recimo), neminovno je znojenje, pa su mi čarape bile vlažne da sam se nakon pecanja pitao da li kombinezon pušta, ali sam se na sledećim izlascima na vodu, gde sam veoma malo šetao po suvom uverio da je to bio samo moj znoj...   

Pitanje, da li za toplo vreme postoje posebne čarape, u stilu ostalog aktivnog veša?

Sledeća kupovina će mi biti verovatno hip waders za pliće vode.. :)

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ja bih uzeo hip waders ali za mene konjica od 205cm tesko da moze da se nadje...i kombinezon svaki do sada mi je isao na spustanje tregera do maximuma...u ostalom meni je do kolena a nekom do struka :bleh: :bleh: :bleh:

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Kolege, moze li neko da me uputi kako da nabavim jedan od Gore-tex simms kombinezona kod nas u Srbiji? Kupio bih jedan u nekorišćenom stanju... Unapred hvala na pomoci  :tbumb:

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Postovane kolege...
Da li je neko imao iskustva sa ovim pantalonama.Planiram sebi kupiti pantalone i cipele za gazenje pa bih hteo da cujem vase misljenje.
Na pantalone sam se odlucio iz razloga sto imam neopren kombinezon a vecina izlazaka mi je na klenovske vode(u periodu od maja do septembra) i povremeno odem do Ribnika.
Imam utisak da u Srbiji Scierrini kombinezoni i nisu nesto popularni a u BIH ih hvale... :doh:

http://www.timeflyfishing.com/prodavnica/waders/waders-cc3-waist

P.S. Unapred sorry ako sam sad nekog izreklamirao :eek:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
maxfly je napisao(la):
Na pantalone sam se odlucio iz razloga sto imam neopren kombinezon a vecina izlazaka mi je na klenovske vode(u periodu od maja do septembra) i povremeno odem do Ribnika.
ste ce ti pantalone na toplim vodama leti?samo ces bez razloga da skuvas testise  :doh:

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Pa kod nas u BIH april i maj znaju da budu dobro hladni..A i zbog Ribnika mi trebaju pantalone a valjda cu ponekad otici na jos neku reku u okruzenju.....

radodeyan

Senior member
Učlanjen(a)
10.08.2006.
Broj reagovanja
47
I ja sam se neko vreme razmisljao da umesto rezervnog kombinezona uzmem hip waders , ili pantalone kako ti kazes. Medjutim , mislim da je univerzalnije resenje uzeti obican waders. Na svim wadersima postoji pojas (ili waders belt).Ako je velika vrucina , uvek mozes da otkacis tregere i da spustis gornji deo do pojasa.Vise puta mi se desavalo da treba da pregazim  neki dublji deo reke, a to se ne moze uvek u pantalonama. Doduse, kada nuzda pritera, sa pantalonama je mnogo lakse :hammer:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ja godinama trošim baš ovakvu kombinaciju: kombinezon koji uglavnom trošim na Drini i ponekad s početka sezone na ostalim vodama i pantalone koje trošim mnogo više... Gradac, Rzav, Đetinja, Mlava, i gde sve ne.
Sigurno ću i nadalje uvek imati i jedno i drugo, u ovim našim krajevima je leti pretoplo a i vode su premale da bi se hodalo u kombinezonu...

danijel

Junior member
Učlanjen(a)
23.08.2008.
Broj reagovanja
0
Cesto izlazim na Drinu i u tom slucaju koristim neoprenske kombinezone.Zadnji neopren sam kupio predproslog mjeseca koji mi je trajao tacno mjesec dana i sta se dogodilo...Obe cizme su pukle.
Reklamirao sam  naravno i posle velikih molbi dobio drugi.Posle samo nekoliko izlazaka\krace je trajao nego predhodni\ isto se desilo.E sad kontaktirao sam DAM koji su mi rekli da to uopste nije njihov neopren i da ga nemaju,takav,u svojoj proizvodnji.Kupljen je u Beogradu firma Bandjur.

Prilozi

• IMG_0088 (Medium).JPG
    IMG_0088 (Medium).JPG
    78,9 KB · Pregleda: 401
  • IMG_0108 (Medium).JPG
    IMG_0108 (Medium).JPG
    73,7 KB · Pregleda: 284

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
nema druge nego da prijavis prevaru . ko tu moze da bude nadlezan ? organizacija za zastitu potrosaca , neka inspekcija ?

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Organizacija za zaštitu potrošača može verovatno da pomogne. Treba priupitati trgovca odakle mu takva "original" roba pa onda da se ide dalje.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Bandjur koliko znam nije uvoznik pa bi valjalo videti na deklaraciji ko je uvoznik. U principu najteza roba za reklamaciju su bas kombinezoni jer se garancija obicno odnosi na fabricke greske na savovima i spojevima. Harise ne vidim sa slike dobro kako izgleda ta pukotina ali sam siguran ako dobro nastupis da ce ti uvaziti reklamaciju.

danijel

Junior member
Učlanjen(a)
23.08.2008.
Broj reagovanja
0
Bojane reklamirao sam prvi pa sad i drugi.Danas sam se cuo sa menadzerom iz DAM-a koji mi je potvrdio ovo sto sam napisao i zamolio me da njima posaljem jedan od ova dva neoprena.A inspekciji sam vec prijavio i sve gdje je to moguce.

Vrh Dno