KOJI KOMBINEZON IZABRATI

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Bojim se da ovo nema nikakvu tezinu kod inspekcije, posto to nije fiskalni racun  :-\
Nadam se da ces uspeti to da resis i bez njih.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
pa valjda i ovo ima neku tezinu nisam mu ja poslao kombinezon sa kipra vec doticna trgovina iz bg ako sam dobro video...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Harise to na zalost nije fiskalni racun, sa tim papirom sto imas mozes samo bulju da obrises. Striktno zakonsko pravilo je reklamacija iskljucivo uz fiskalni racun. Nema mesta bilo kakvim improvizacijama. Po zakonu o zastiti potrosaca prodavac je duzan da te obavesti u roku od 45 dana na koji nacin ce resiti reklamaciju ako za nju ima mesta. Fizicki ostecena roba ne podleze reklamacijama ako ostecenje nije nastalo kao posledica greske u proizvodnji. Dakle ne bih ja bas bio siguran kako ces ti to resiti, svakako je bolje da si pokusao prijateljski to sa njima da resis.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ako inspekciju ne zanima odakle falsifikovana roba u radnji onda jebes i drzavu i sve . mora da postoji neki zakon o tome . ako na proizvodu pise dam i ja ga kao takvog kupim a ispadne da dam i nema takav proizvod onda sam prevaren jer mozda ne bi ni kupio da sam znao da nije originalni proizvod . mi smo kao narod nista i uvek cutimo a garantovano postoji propis o tome . ma trgovci su prevaranti , zli prevaranti . sluze se svim i svacim ...
harise, ako si krenuo , ne odustaj .  :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
gegula je napisao(la):
pa valjda i ovo ima neku tezinu nisam mu ja poslao kombinezon sa kipra vec doticna trgovina iz bg ako sam dobro video...

Gegula ima tezinu da mu je neko iz te radnje poslao nesto, mozda cak i kao fizicko lice. Niti pise da se radi o kombinezonu. Ta radnja prodaje i pirotehniku i sasvim lepo mogu da kazu da su mu poslali rakete za proslavu rodjendana, u vrednosti od 6000 din. On ih je naravno ispucao. I sta onda? Hoces li onda da mu kazes "bravo Harise samo cepaj trgovce picke"? Hoces ti da mu posaljes novi kombinezon? Bas drugarski ga upucujes kako se resava reklamacija...

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
pa ja mu dajem stimulans da istera pravdu na videlo i da mu daju novi kombinezon ili vrate pare ili daju nesto drugo u toj vrednosti to bi bilo fer...a sto si ti protiv njega da nemas i ti slucajno prodavnicu??????

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Aman ljudi, uozbiljite se, nije ovo crtani film ...  :hammerhead:
Ne mogu da verujem kakve savete ovde citam ... a sto ne proba nekog da spici pesnicom :doh:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ja mu kazem kako ce najbolje da resi reklamaciju a ti tumacis kako tebi odgovara. Tu je ogromna razlika.

Da imam prodavnicu a poslujem iskljucivo sa normalnim i razumnim ljudima. Sve reklamacije su resene pozitivno po kupce ali ne zbog pretnji inspekcijom vec zbog normalnog odnosa. Ja nisam duzan da dajem dozivotnu garanciju na stap, jer nas zakon ne poznaje pojam dozivotna garancija. Pa opet to radim. Ja takodje nisam duzan da resim lomove stapova koji su nastali kao greska kupca pa opet to radim. Nekima i vise puta. I kakve to uopste veze ima sa mojom prodavnicom. Dajes mu najseljackije moguce savete jer te savrseno zabole hoce li on uopste resiti reklamaciju. I jos meni nesto kenjas...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
da , da  :yeswink: treba da se uvlaci trgovcima u dupe ...da se ne naljute  :doh:
zbog takvog odnosa jebavaju kupce na svakom koraku . odakle i njima i svima redom falsifikovana roba ? to je glavno pitanje? jel nas zakon ne poznaje pojam falsifikovana roba a ocemo da pocnemo pregovore sa unijom?

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
zato je tebe sone prozivao da pecas ispred radnje :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:.....
i sto mi kazes da mu dajem seljacke savete???jel to ispada da sam seljak???

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Ovde je jedino u pravu Simpson H.Jer mu daje dobre savete.Moze da mu daje savet i  kao kupac ali i kao prodavac ribolovackog pribora.Verovatno su mu se desavale slicne stvari i zna kako je kada se nekom zalis kao kupac ali verovatno zna i kada mu se neko zali za neki proizvod.

Moj savet Harise je da poslusas Simpsona H jer ces jedino tako mozda izvuci nesto a sa pretnjama tesko,jer nemas fiskalnog racuna.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Dete sa sela i seljak nije isto, ali potpuno nebitno. Shone ne ume da broji do onoliko koliko sam riba uhvatio a to sto bacam cesto ispred radnje i probam stapove i strune je sasvim nesto drugo. Samo je on previse glup da to provali. Dobro se ti ugledaj na Soneta jedan izvanredan lik :D :D Turbo diesel ljakse.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
@sasats, gegula
Je l' vi stvarno verujete u to sto pisete ili se samo zezate?

Cisto da znam, ako je ovo drugo da se ne palim bez veze  ???

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
razumes ti smislu  sam ja mislio za seljak ali nema veze...shoneta ne prozivaj jer decko nije na forumu pa ne moze da se brani to sto si ti imao sa njim u to se ne mesam,nego kad poznajes te trgovacke radnje uzmi i pomozi harisu da uradi nesto po njegovom pitanju....
zato kod nas ne kupujem nista sto je preko crvene,jer ako propadne ili bude lose da se ne jedim puno...

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
falco je napisao(la):
@sasats, gegula
Je l' vi stvarno verujete u to sto pisete ili se samo zezate?

Cisto da znam, ako je ovo drugo da se ne palim bez veze  ???

ja se malko zezam, ali bi mi bilo drago da se harisu pomogne i plus da to postane kod nasih trgovaca najnormalnija praksa da se losa roba vrati i zameni..

Vrh Dno