Kombinezoni: Simms vs ostali

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Debelo nisi u pravu sa ovakvim nacinom razmisljanja. Ali treba postovati tvoje misljenje, kakvo je da je!

Nema sanse da ti zivot ucini lepsim (makar sto se pecanja tice) nista ni blizu kao "disuci" kombinezon. NI jedan stap, ni jedna struna, cekrk, prsluk ili bilo sta slicno. Po meni, kombinezoni od ovih materijala su ultimativna stvar za svakog musicara koji provodi dosta vremena na omiljenoj vodi. E sad hoce li izbor pasti na najskuplji ili razmisljati i racionalnije, i to je individualna stvar. Ja sam za drugu varijantu i dalje mislim da ima sasvim solidnih drugih firmi koje nisu preterano skupe.

I provlace se razne neistinite stvari u vezi ovih kombinezona koje pocetnike vrlo lako mogu da dovedu u zabludu. Tacnije, oni uopste nisu toliko osetljivi koliko se ovde prica. Spoljni slojevi su obicno od vrlo dobre cordure a nije retko da ima i pojacanu zastitu od abrazije u donjem delu. Naravno, ne treba lezati na kupinama ili sedeti na bodljikavoj zici ali istina je da su kombinezoni daleko osetljiviji na nepravilno izabranu velicinu nego na abraziju.

I na kraju Strashnom odgovor, ne verujem da iko pokusava da te ubedi koliko je Simms bolji od tvog Behra, to je toliko ocigledno i jasno da je prosto besmisleno razmisljati na taj nacin.

Ne radi se uopste o lepoti, kroju ili necem slicnom. Sustina je u komforu tokom cele godine bez obzira na tip vode. Podobukom se regulise sve, da ti leti ne bude vruce ili zimi hladno. Cim si limitiran (kao sto si kod neoprena), gubi se na komforu.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
imamo razlicite poglede na stvari...
meni neipren kao takav sa svojim karakteristika odgovara i leti i zimi, leti mi je vruce dok ne udjem u vodu a ako ne gazim do struka onda gornji deo preklopim i nosim kao obicne pantalone...najvaznija stvar za mene kod kombinezona je da je topao jer mi je zdravlje iznad svega najbitnije... Ne kazem da disuci kobinezon u kombinaciji sa termo podgacama nece biti topao ali to je vec mnogo novca...

jedino cime sam limitiran je novac, odnosno, imam novca da kupim takav kombinezon ali nikad nebi dao toliko novca za njega jer onda nemam drugi komfor - u glavi, bicu opterecen da ga ne pocepam, da mi traje 10 sezona...a bolje da budem opterecen fizicki nego u glavi jer sam na pecanje dosao da rasteretim glavu

mozda (verovatno) bih i promenio misljenje o takvom kombinezonu kad bih ga probao jedno pecanje ali i dalje ostaje problem od 200e

imam i obican kombinezon koji nije disuci i nikada se u njemu nisam ugrejao ko covek, nije problem znoja, ma cim udjem u vodu meni hladno a kad se oznojim, jos vise, a neopren mi je prava mera  :tbumb:

veci problem mi je prsluk zbog konstantnog bola u ramenima i vratu...(svako se cese tamo gde ga svrbi)

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Pazi njega sad W.J 100e a mnogo mu za Simms 200  :D :D
Pretpostavjlam da si mislio na onaj Surge koj je jako zanimljiv ali funkcionalno jos zaostaje za Simms Waist pack a razlika samo 10e, mada lepsi je ajd da ne bude sve Simms najbolje. Koliko sam video moze da se poruci preko Austrije i Ceske i jos bolje da ti neko donese ima kod nas puno "Austirjanaca"

PS jesi li procitao da ne sme da se stavlja na neoprenski waders!!! Dolazi do pojavljivanja velikih fleka i propustljivosti wadersa na spojevima sa ovim waists packom?

Prilozi

• LargeProd_3_1.jpg
    LargeProd_3_1.jpg
    32,6 KB · Pregleda: 232

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
strashni je napisao(la):
imamo razlicite poglede na stvari...
meni neipren kao takav sa svojim karakteristika odgovara i leti i zimi, leti mi je vruce dok ne udjem u vodu a ako ne gazim do struka onda gornji deo preklopim i nosim kao obicne pantalone...najvaznija stvar za mene kod kombinezona je da je topao jer mi je zdravlje iznad svega najbitnije... Ne kazem da disuci kobinezon u kombinaciji sa termo podgacama nece biti topao ali to je vec mnogo novca...

Nemamo previse razlicite poglede na stvari ali ocigledno imamo razlicite poglede na pecanje. Gde god mogu da izbegnem da gazim ja to i uradim, ali nekada je zasta neophodno. U neoprenu bih verovatno bio kao kuvana piletina vec na  25+C. Podgace, sasvim lepo zavrsavaju posao i sinteticke cupave kineske trenerke od 200din. Polartec je u prednosti jer se neuporedivo brze susi i manje je kabast a vise "pufnast" pa je efekat grejanja bolji ako gledamo ukupnu masu, u odnosu na kineske trenerke. Ali daleko od tga da je neka obaveza.

strashni je napisao(la):
jedino cime sam limitiran je novac, odnosno, imam novca da kupim takav kombinezon ali nikad nebi dao toliko novca za njega jer onda nemam drugi komfor - u glavi, bicu opterecen da ga ne pocepam, da mi traje 10 sezona...a bolje da budem opterecen fizicki nego u glavi jer sam na pecanje dosao da rasteretim glavu

mozda (verovatno) bih i promenio misljenje o takvom kombinezonu kad bih ga probao jedno pecanje ali i dalje ostaje problem od 200e

Nisam rekao da si ti limitiran nego neopren kao materijal, nadam se da je to jasno. Ne treba biti oterecen "u glavi" time da kombinezon traje 10god, sve je mnogo lakse ako odmah skapiras da je to potrosni materijal. Kosta ali sta da se radi. Kosta i registracija za auto svake godine pa se ne odricemo tek tako auta da bi se vozili autobusom na pecanje.

strashni je napisao(la):
veci problem mi je prsluk zbog konstantnog bola u ramenima i vratu...(svako se cese tamo gde ga svrbi)

Ili nisi probao pismeno uradjen prsluk sa kragnom ili imas nepravilno rasporedjenu tezinu u svom prsluku. Nema trece! Ljudi cesto pogrese trpajuci napred u dzepove sve i svasta a pozadi ostave prazan prsluk. Da bi opterecenje bilo konstantno i direktno na ramenima potrebno je uraditi "balans" prsluka. Obicno kisna kabanica na ledjima li flasa sa vodom zavrse posao. Sem ako ne nosis 20 kutija sa musicama, ali to je opet do shvatanja musicarenja.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Djole je napisao(la):
Pazi njega sad W.J 100e a mnogo mu za Simms 200  :D :D

E sad...nije bas toliko a to se jednom kupi i nije potrosna roba kao kombinezon...napisao sam da se svako cese gde ga svrbi jer ko ima problem sa vrucinom taj nece u neopren a ko kuburi sa ledjima dace pare da resi svoj problem na najbolji nacin  ;)

simpson H je napisao(la):
Ili nisi probao pismeno uradjen prsluk sa kragnom ili imas nepravilno rasporedjenu tezinu u svom prsluku. Nema trece! Ljudi cesto pogrese trpajuci napred u dzepove sve i svasta a pozadi ostave prazan prsluk. Da bi opterecenje bilo konstantno i direktno na ramenima potrebno je uraditi "balans" prsluka. Obicno kisna kabanica na ledjima li flasa sa vodom zavrse posao. Sem ako ne nosis 20 kutija sa musicama, ali to je opet do shvatanja musicarenja.

problem je u krivom drzanju ledja i nista od tih stvari ne pomaze, jedino da nemam nista na ledjima nego oko struka...kad vozim auto i volam drzim levom ruku po vrhu isto mi se javi bol, resenje mi je da ga drzim kod kolena i da ne dizem ruku visoko...znaci nije do kragne i prsluka

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
...jbg, ja sam iz generacije ljudi koji su rasli u grcu i nisam navikao da se sirim ni kad imam, daleko od toga da skrtarim ali kod svake kupovine gledam odnos ulozenog i pruzenog kao i sve alternative a polazim od onoga sto mi je neophodno i ne izgubim se po sitemu - daj da dodam jos 20e pa da imam bolji - jer mi nije neophodan da zadovoljim ono od cega sam krenuo - realnu potrebu  ;)

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
a sistem pecanja mi je takav da ako ne udjem u vodu kao da nisam ni bio na pecanju, ucicu u 15cm dubine a kleknucu, tako volim, volim pecanje iz vode...zato meni u potpunosti odgovara neopren

ko ima problem sa vrucinom ima i tanjih neoprena od 5mm  ;)

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
po meni jedina mana neoprena je to sto leti ne moze dugo sa se hoda u njemu,napuni se znojom,sto strasni rece leti ga presavijem i napravim pantalone a kad zazimi onda full...ostalo nista nisam probao pa ne mogu da komentarisem u ostalom i ovaj neopren jedva nadjoh jer mi cizma broj 49 :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:.....plus jos 203cm visine...pa malo li je....

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
ja nosim broj 45 i uspem da obucem jos jedne neoprenske carape u njih, iako su cizme kombinezona postavljene neoprenom... a visina 200 tako da sam bolje rasporedio a nisam nestabilan  :D ;)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
gegula je napisao(la):
po meni jedina mana neoprena je to sto leti ne moze dugo sa se hoda u njemu,napuni se znojom,sto strasni rece leti ga presavijem i napravim pantalone a kad zazimi onda full...ostalo nista nisam probao pa ne mogu da komentarisem u ostalom i ovaj neopren jedva nadjoh jer mi cizma broj 49 :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:.....plus jos 203cm visine...pa malo li je....

Jedina prednost neoprena u odnosu na disuce kombinezone je u termo izolaciji u hladnim vodama. I ni jedna vise. Tako da je bespredmetno pricati o "jedinoj mani" jer ih ima vise od jedne. Ali priznajem da ima onih koji vole da im jajca budu kuvana u najlepim periodima godine za musicarenje, i da ima onih koji obozavaju miris neoprena koji se susi u gepeku dok se vracamo sa pecanja. Toliki mazohista nisam :)

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ja sam 45 nosio u osnovnoj skoli :doh: :doh: :doh: :doh:......ej dosta offa......
sto se tice simms kombinezona ne sumnjam da su odlicni jer inace ne bi kostali toliko koliko kostaju,licno ,ne verujem da cu ikad dati vise novca od 150e za kombinezon......

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
slazem se i sa tim da neopren se upari leti i kad dodjem kuci sapunom se tri puta perem da bi skinuo smrad sa sebe....kazem nisam se nista drugo  usudio da narucim jer prvo moram da probam(zbog velicine) ,mada mislim da bi mi ovaj mozda odgovarao Vision Keeper Waders u xxl velicini,ALI nista dok ne probam a i cena je taman u 150e :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:...

Vrh Dno