KRIVOLOV

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
najbolje je onda sledeče sezone SVI iz protesta da ne kupite godišnje dozvole i idete da lovite kad vam i koliko volja...jer plaćate samo papir na kome je nekoliko slova zakona koji se ne sprovodi u praksi. Možda bi se onda zamislili...čovek tu nije pametan da bi znao šta bi upalilo...možda je najbolje ko što je tommylee rekao, odseli se  :(

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
Seb,u pravu si.....valjda bi ovi nasi buzdovani odlucili nesto na temu krivolova posle bojkota dozvola jer u nasoj zemlji jedino bojkot moze da promeni stanje,nista ne vrede pisanje,ukazivanje,dokazivanje.Meni je,iskreno,muka vise.SVAKI izlazak na vodu je primer kako su divljastvo i buzdovanizam preuzeli primat....voda se dozivljava kao dodatni izvor zarade,nepresusni izvor zarade,u koji se ne ulaze nista a uzima sve.Dok se SVI ne sloze i ne bojkotuju dozvole,nema nama pecanja.Bar mozemo da pokusamo,nista necemo izgubiti,sve je vec pri kraju. :doh:

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Ej ocajnici mi smo na potezu,salim se,svidja mi se ovaj izraz buzdovanizam slatko sam se nasmejao,no misljenja sam da bi svim ribocuvarima,naravno mislim onoj vrsti motivisanih trebalo obezbediti fotoaparate koji su priznati od strane suda kao ovi novi radari u saobracaju,slikan si u ribokradji naravno sa predmetima krivicnog dela,to se uzima defaktno od strane suda i stigne ti na adresu pa ti se jbi a za te nedodirljive ovo bi bilo super. 

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
Danas sam bio na vodi (Limu) i dok sam gazio ka mjestu na kom sam pecao primjetim dva skobalja koji plivaju po povrsini, kako obicno cini osamucena riba. Kad sam prisao blize vidim sam da su uhvaceni u najlonsku mrezu, tzv. zmaja. Ova nova tehnika krivolova postaje sve zastupljenija i na Limu. Nevjerovatno kako se sve ono lose ovdje brzo prihvata i siri! :(

Prilozi

• IMG_0828.JPG
    IMG_0828.JPG
    249,6 KB · Pregleda: 695

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
Nazalost neki majstorstvo dokazuju tako sto ribi ne daju nikakvu sansu. Ako su siromasni i gladni mogu da razumijem, mada ih ni to ne opravdava da koriste nezakonita sredstva.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Jbg, to nam je nasledstvo iz vremena Turaka kad su oni bili vlast i drzava i kad je svako gledao da nadje nacin da podvali vlasti, da da manje, da mu ostane vise, da otme, da se snadje da prezivi...

Pre neki dan na Djetinji sretnemo coveka, razgacili se i polako se pakujemoi, on prodje i stane da se upoznamo i popricamo... Vozi nov auto strane proizvodnje a ima jos 4 kom kuci... tare vare..."ali da znate da ako vam neko javi da su cuvari na Djetinji mozete da capate ribu sa Rzava..." ???

Dakle nije gladan, ne placu mu kuci zeljna deca nego los mentalni sklop...naucio tako...a fin covek, bas mi se svideo...osim ovog dela sa nosenjem lipaca kuci... J  B  G

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
Nisam siguran da su nam Turci i za ovo krivi... Ne znam sta su uzroci, negdje su u nama, u nasoj kulturi, odnosu prema sebi, drugima, okolini... Ogromna kolicina pohlepe, egoizma, povrsnosti, gluposti. Eto i ti izrazi koji se koriste "capati" "naslapati se" i sl. govore o pohlepi...

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Jutro oko 06,00 casova reka beli timok mesto ,,burdak,,hiljadu metra od centra Zajecara 500 metara vazdusno od ZSR TK,Naravno Istocna Srbija ,reka je sama prepustena ribo-komitama,pogodite staje na slici_?

Prilozi

• Untitled-2.jpg
    Untitled-2.jpg
    49,6 KB · Pregleda: 286

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
kod mene to zovu "metlica" :'( :'( :'(

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Mrsilica,davilica....kako god.Nadam se da si je isek'o i zbrisao neopazeno.

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
naravno da je ista unistena ,sve sto se moglo spasiti pusteno je u vodu nesto skobalja i klenova,sreca je u tome sto nije bilo puno riba ali za  ovu reku je i to nesto,ovih dana na ovaj nacin se pustosi i beli i crni timok,vodostaj je tako nizak da je to strasno,smucam se  cele godine po ovim rekama nikada nisam naisao na ribo cuvara.zaboravih da kazem da je to bila nedelja u ranim casovima ,pa mislim kao ribocuvarska sluzba valjda nedeljom ne radi pa ih nisam ni zvao.

Vrh Dno