Ja u Hrvatsku necu, taman da prekinem sa pecanjem! Ne moze Drina da se izlovi ni tirolcem ni bombama...jedna pomuta kao ona 2010 kad je potrovana sila zbog mulja iz jezera, upopasti koliko ribolovci za 10 godina. Na stap mora da se ispuni osnovni uslov, da riba jede!!!
Kod mene ni jedna od 270km pastrmskih reka ne bi bila prazna da nije aparata na struju! Kada je u ostatku Srbije bilo dozvoljeno 3 pastrmke vece od 25cm ovde je bilo 10 kom! Bilo je 2000 ribilovaca, sigurni polivina pecala samo pastrmku, sada ih ima 300!!! Ribu u ustava hemija, struja, odvodjenje izvora....
Maricu verujem ja tebi, pecao sam na tirolac mnogo vise nego sto sada pecam na kanap i znam sta se dogadjalo! Mnogi dodju u kafanu pa se proderu sa vrata da su mlatnuli ribe od pola metra kad ih stavis pored istog bude tu dosta manje, a mnogo puta sam morao da svratim u prodavnice pored puta da objasnim duducima da 1.3-1-5 nije isti sto i 2kg! Kod tiroldzija se riba ne merei na cm nego na kilo, a 2 kg je neka moda, tako svaki skobalj ima 2kg i svaki veliki lipljen ima 2 kg, a onda vaga laze!!!!
Ja ne iskljucujem da u Druni ima riba od 60+, ali ne mogu ni da olako to prihvatan, pa ulovio bi se bar jedan, jer vecina ne zna koliki je lipljen od 50+ i 2kg, kad bi videli, malo bi se smirili i realnije gledali!!! Ja ga gledam svaki dan i nisam video da je neko ulovio ni blizu sto je daleko od 60cm i od 48 sto je realno lovljeno zadnjih godina!!!
Sad kad pogledas realno , svi su povecavali ulove i danas to rade i radice!!! A ja bih voleo da upecam jos veceg u Drini i da neko upeca jos veceg, ali na zalost, zadnjih godina nisam ni video da je tolika riba pokupila, a vecina bi sela na kamen sa otvorenim ustima kad bi videla koliko blupne i koliki kolobar ostavi riba od 50+!