Kupio sam i drugi broj i sve tekstove pažljivo pročitao.
Ispašće da se udvaram Alpu, ali ono što je on napisao je vrhunski tekst, jer opisuje sopstvena iskustva iz mušičarenja i otkriva tajne nepoznate većini mušičara ovog sveta, pa čak i većini klenaroša. Svaki drugi članak iz ovog časopisa mogao je da napiše bilo koji mušičar iz celog sveta, ali ovaj Alpov je mogao samo vrhunski poznavaoc jedne od najpopularnijih mušičarskih riba (samo) na Balkanu. Kada je nešto originalno onda zaslužuje posebno visoku ocenu kritičara (u ovom slučaju mene

uke

. O pravilnom oslobađanju riba, lovu pastrmki, lipljena, majskim muvama, stegama, livadskim zabačajima...pišu hiljade autora, ali o mušičarenju krupnog klena, sa ovako preciznim uputstvima i detaljima NIKO NIKADA nije pisao. To, zbog svog nemara i lenjosti nikad nisam učinio ni ja, a sada bi bilo smešno da napišem bilo šta jer bi to bio skoro identičan tekst Alpovom, čija je svaka reč upravo ono što bih i ja napisao. Ne žalim zbog toga, jer bih ja nešto možda i zaboravio... Stari as, Alp, me je potpuno oborio sa nogu. Članak-svetski vrh!
Časopis "Mušičar" je vrhunski jer ugađa svim potencijalnim čitaocima. U njemu mogu da uživaju apsolutni početnici, ali i profesionalci. Nisam se pokajao što sam dao simboličnih i (pretpostavljam, nedovoljnih) 400 dinara za prva dva broja. Trebalo bi da košta bar duplo!
Butterfly, dobio sam inspiraciju da i moja reč bude otisnuta na stranice tvog časopisa. Imaš li nešto protiv da ti napišem jedan članak o reci Nišavi, pa da ga objavimo istovremeno i na www.musicarenje.org i "Mušičar"?